NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

DIAGNOSES

Met Florence Benech
Apotheker
Directrice Vichy Laboratoires -
Cosmétique Active

Haarverzorging

Ontdek het advies van onze specialist.

Advies van de Dermatoloog

Wat is de oorzaak van haaruitval?

Wist u dat?

Haaruitval kan plotseling beginnen of geleidelijk aan plaatsvinden en is niet altijd erfelijk. Er kunnen vele oorzaken ten grondslag liggen aan dit probleem. Bij mannen is in 95% van de gevallen van haaruitval sprake van androgene alopecia, dat wil zeggen dat de oorzaak zowel genetisch als hormonaal is. Dit begint in de puberteit en de haaruitval is met name zichtbaar boven de slapen (de inhammen) en bovenop de schedel (de kruin). Androgene alopecia komt minder vaak voor bij vrouwen en ontstaat alleen door verstoring van de hormoonbalans. Vrouwen zijn bovendien gevoeliger voor seizoenswisselingen (met name voor de herfst) en gebeurtenissen met grote hormoonveranderingen (puberteit, zwangerschap en menopauze) die de hoofdoorzaken van de haaruitval zijn.

Wat te doen?

Over het algemeen geldt dat agressieve behandelingen moeten worden vermeden, zoals een te hete föhn, haarkleuringen etc.) Voor mannen geldt dat er in een zo vroeg mogelijk stadium moet worden gehandeld om voortijdige haaruitval te vermijden, zodra u merkt dat uw haar dunner wordt bij de inhammen. Vraag advies aan uw apotheker. Hij of zij zal u specifieke verzorgingsproducten adviseren die beter werken naarmate u er sneller bij bent. Bij vrouwen wordt onregelmatige haaruitval veroorzaakt door tijdelijke hormoonontregelingen zoals puberteit en zwangerschap. Deze vormen van haaruitval normaliseren meestal weer vanzelf. Als de haaruitval echter aanhoudt, vraag dan advies aan uw gynaecoloog.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Dermatoloog

Welke behandelingen werken goed tegen roos?

Wist u dat?

Roos is het gevolg van een te sterke afschilfering van de hoofdhuid. Normaal gesproken vernieuwen de cellen van de hoofdhuid zich op een natuurlijke manier en worden ze afgevoerd in de vorm van minuscule en onzichtbare huidschilfers. Door bepaalde factoren kan de celvernieuwing echter versnellen. De ophopingen van dode huidcellen vormen dan roos. Er bestaan twee soorten roos. Droge roos is klein en dun, raakt los en valt, terwijl vette roos dikker en groter is en vaak blijft hangen aan het haar en de hoofdhuid.

Dagelijks doen:

Ongeacht welke soort roos u heeft, is het belangrijk dat u niet te agressieve verzorgingsproducten gebruikt voor uw haar, en het haar niet te warm wast en droogt. Met speciale antiroosshampoo voor alle soorten roos, kan de roos verwijderd worden. Vraag gerust uw dermatoloog om een nauwkeurige diagnose die u helpt om de juiste behandeling te vinden.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Apotheker

Welke shampoo moet ik kiezen voor mijn haar?

Wist u dat?

Er bestaan in principe 3 haartypes: normaal, droog en vet haar. Normaal haar is glanzend, voelt zacht aan, en is makkelijk te ontwarren en in model te brengen. Droog haar is doffer en vaak kwetsbaarder of zelfs breekbaar. Het talg dat door de talgklier wordt geproduceerd en normaal gesproken het haar smeert en omhult met een beschermend microlaagje is onvoldoende. De haarvezel is daarom slecht beschermd en verliest zijn souplesse en elasticiteit, het haar wordt kwetsbaar. Vet haar daarentegen is het resultaat van een overmatige talgproductie. Het teveel aan talg maakt het haar week en zwaar, en moeilijk in model te brengen.

Wat te doen?

Om de juiste shampoo te kunnen kiezen, is het vooral belangrijk dat u weet welk haartype u heeft. Vraag gerust een diagnose in de apotheek. Uw apotheker kan u vervolgens informeren over de shampoo die geschikt is voor uw type hoofdhuid (normaal, vet, droog, gevoelig etc.) en uw type haarvezel (droog, fijn of dik haar bijvoorbeeld).

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

VRAAG ADVIESAAN UW APOTHEKER

Als beste partner van uw huid kan uw Vichy-apotheker u adviseren over de behandeling en de producten die geschikt zijn voor de verzorging van uw gezicht en lichaam.

VIND DE DICHTSTBIJZIJNDE VICHY-APOTHEEK BIJ U IN DE BUURT:

Ok