NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

DIAGNOSES

Met Florence Benech
Apotheker
Directrice Vichy Laboratoires -
Cosmétique Active

Lichaamsverzorging

Ontdek het advies van onze specialist.

Advies van de Dermatoloog

Is het slecht voor de droge huid om te douchen of in bad te gaan?

Wist u dat?

Hygiëne en een droge huid houden vaak verband met elkaar. Afhankelijk van de regio waar u woont, kan het water namelijk veel kalk bevatten. In dat geval vormt zich bij contact met water een laagje op het huidoppervlak, wat zorgt voor een trekkerig en droog gevoel. Wanneer u in bad gaat, blijft de huid langer in contact met het water waardoor dit sterker is dan wanneer u doucht.

Wat te doen?

Eenmaal per dag douchen is ruim voldoende voor een goede hygiëne. Gaat u echter heel graag in bad, doe dat dan niet te vaak en niet te lang. Maak uw verzorgingsritueel altijd af met een hydraterende verzorging die past bij de droogte van uw huid.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Psycholoog

Kan een droge huid veroorzaakt worden door psychische problemen?

Wist u dat?

De huid en de hersenen zijn met elkaar verbonden door hun gemeenschappelijke oorsprong, maar het ligt heel complex. Zo is psoriasis en eczeem vaak het gevolg van een psychologische shock terwijl het onze genen zijn die de reacties van ons lichaam bepalen. Het is moeilijk om te bepalen of de staat van de huid het gevolg of de oorzaak is van stress.

Wat te doen?

Zorg goed voor uzelf zodat u zich goed voelt. En leer uzelf eerst beter kennen, om onnodige stress te vermijden. Neem de tijd om uw huid dagelijks te verzorgen. De tijd die u besteedt aan het welzijn van uw huid draagt bij aan uw welzijn. Voed uw huid met een rijke en beschermende verzorging en kies een product waarvan de textuur u goed bevalt. Regelmatige verzorging verbetert de staat van uw huid, en draagt bij aan de harmonie tussen huid en geest.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

VRAAG ADVIESAAN UW APOTHEKER

Als beste partner van uw huid kan uw Vichy-apotheker u adviseren over de behandeling en de producten die geschikt zijn voor de verzorging van uw gezicht en lichaam.

VIND DE DICHTSTBIJZIJNDE VICHY-APOTHEEK BIJ U IN DE BUURT:

Ok