NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

DIAGNOSES

Met Florence Benech
Apotheker
Directrice Vichy Laboratoires -
Cosmétique Active

Tegen onzuiverheden

Ontdek het advies van onze specialist.

Advies van de Dermatoloog

In de zomer heb ik minder puistjes. Werken UV-stralen goed tegen onzuiverheden?

Wist u dat?

De zon puistjes uitdroogt en de vloeibaarheid van de talg verbeterd, waardoor de huid schoner lijkt? De UV-stralen zorgen echter ook voor een verdikking van de huid waardoor de talgkanaaltjes smaller worden en de talg zich dieper in de huid ophoopt. Eenmaal terug van vakantie komt de talg weer aan het huidoppervlak en ontstaan nieuwe onzuiverheden, en dan vaak ook meteen in grote aantallen.

Dagelijks doen

Het is belangrijk om ook in de zomer uw goede huidverzorgingsgewoontes vast te houden. 's morgens en 's avonds een milde reiniging blijft het devies en ga ook door met uw kalmerende en regulerende verzorgingsroutine. U dient daarnaast ook de blootstelling van uw huid aan de zon te doseren; probeer niet te snel bruin te worden, ga geleidelijk aan steeds wat langer in de zon met de bescherming van een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor (minimaal 30). Wanneer u medicijnen slikt ter behandeling van acne, dient u helemaal uit de zon te blijven.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Dermatoloog

Inmiddels ben ik geen tiener meer, maar de onzuiverheden komen nog wel regelmatig terug. Wat kan ik daar aan doen?

Wist u dat?

Onzuiverheden niet alleen voorkomen bij tieners, maar ook bij volwassenen? Met met name vrouwen hebben regelmatig te maken met deze problemen. Zij hebben vaak last van een speciale gevoeligheid, die waarschijnlijk genetisch bepaald is, en hun talgklieren zijn voorzien van een groot aantal zenuwuiteinden. Cyclische hormoonschommelingen maar ook stress, vermoeidheid en vervuiling zijn factoren die dagelijks de overgevoeligheid van de klieren kunnen stimuleren waardoor de talgproductie ontregeld raakt. Deze kleine schadelijke invloeden veroorzaken micro-ontstekingen die het begin zijn van een puistje en die zorgen voor irritatie van de lederhuid. De huidproblemen komen dus regelmatig terug.

Dagelijks doen

's morgens en 's avonds de huid op milde wijze reinigen is noodzakelijk om te zorgen dat er niet te lang contact blijft bestaan met het vuil dat irritatie kan veroorzaken, en om het teveel aan talg te verwijderen. U dient uw huid te vertrouwen en niet te agressief te behandelen, om de afscheiding van de talgklieren niet te stimuleren en de microflora van de huid niet te verstoren. Kies beschermende, regulerende en kalmerende verzorgingsproducten die geschikt zijn voor uw huidtype, die u prettig vindt en die u dus langere tijd zou kunnen gebruiken.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Voedingsdeskundige

Kun je bepaalde voedingsmiddelen beter niet eten om onzuiverheden te voorkomen?

Wist u dat?

We vaak geneigd zijn te denken dat voeding en acne verband houden met elkaar? En bovenaan de lijst met slechte voedingsmiddelen staan vette en zoete dingen als varkensvlees, kaas en chocolade. Omstreden studies beweren dat voeding met een hoge glykemiewaarde de kans op huidproblemen verhoogt. Tot op heden is men het hierover echter nog niet eens.

Dagelijks doen

Wanneer u merkt dat uw huid verslechtert na het gebruik van een bepaald voedingsmiddel, kunt u het gebruik ervan beperkten. Over het algemeen geldt dat een evenwichtige voeding met veel groente en fruit altijd het beste is.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Apotheker

Went de huid aan een verzorgingsproduct tegen onzuiverheden, waardoor die na een tijdje niet meer goed werkt?

Wist u dat?

De huid niet went aan verzorgingsproducten? Integendeel, de werking hangt juist af van een regelmatig gebruik en verbetert in de loop der tijd. Over het algemeen is een behandeling van 2 maanden nodig om goede resultaten te krijgen op de onzuiverheden. Juist doordat vaak voortijdig gestopt wordt met verzorgingsproducten, ontstaan hardnekkige problemen. Het is dus belangrijk om een goed aangepast verzorgingsproduct te kiezen.

Wat te doen?

Kies verzorgingsproducten die u prettig vindt en die u meerdere maanden achter elkaar zou kunnen gebruiken. Wanneer een verzorgingsproduct geen enkel resultaat oplevert na twee maanden, komt dat misschien omdat de reiniging van uw huid niet geschikt, te agressief of niet effectief genoeg is. U kunt uw verzorgingsroutine doornemen met uw apotheker, of wanneer de problemen erger worden, advies vragen aan een dermatoloog.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Psycholoog

Kan acne zorgen voor minder zelfvertrouwen, vooral bij jongeren?

Wist u dat?

Uit talrijke studies blijkt dat acne het zelfbeeld en het sociale en gevoelsmatige welzijn aanzienlijk verslechtert. Voor personen die hier last van hebben vormen de huidonzuiverheden de belangrijkste aanleiding van een psychisch complex, dat veel ernstiger is dan gewichtsproblemen en niet in verhouding staat tot de ernst van de huidproblemen. Zelfs puistjes die bijna onzichtbaar zijn kunnen ervoor zorgen dat je  "niet goed in je vel zit". Het psychologische effect bij jongeren weegt extra zwaar omdat de problemen zich voordoen in een belangrijke periode van hun leven, waarin ze hun eigen identiteit ontdekken.

Wat te doen?

Acne geeft reden tot zorg, en moet niet onderschat worden. Deze aandoening dient zo vroeg mogelijk aangepakt te worden. De dermatoloog beschikt over effectieve behandelingen om weer een schone huid te krijgen en zo het zelfrespect terug te krijgen dat zo belangrijk is in deze levensfase.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

VRAAG ADVIESAAN UW APOTHEKER

Als beste partner van uw huid kan uw Vichy-apotheker u adviseren over de behandeling en de producten die geschikt zijn voor de verzorging van uw gezicht en lichaam.

VIND DE DICHTSTBIJZIJNDE VICHY-APOTHEEK BIJ U IN DE BUURT:

Ok