NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Vijf tips om haaruitval tegen te gaan


Vind je meer haar in je haarborstel dan normaal? Raak niet in paniek, maar lees onze tips om de strijd tegen haarverlies aan te gaan!

Pak het probleem aan bij de aanzet.

Hoewel haaruitval door tal van verschillende factoren veroorzaakt kan worden is het fenomeen zelf vrij gemakkelijk uitgelegd. Haar valt uit doordat de haar niet meer goed vast zit aan de hoofdhuid.  Met andere woorden is haaruitval het resultaat van een verzwakt haarzakje op een ongezonde hoofdhuid.

Dit betekent dat wanneer je haarverlies wilt aanpakken je het beste voor producten kunt gaan die het probleem bij de aanzet aanpakken. Producten die de haarzakjes versterken en ook de hoofdhuid verbeteren om zo de groei van sterker haar op een gezonde hoofdhuid te bevorderen.

Kies de juiste shampoo

Naast een kuur tegen haaruitval kan je ook overwegen een shampoo te gebruiken die speciaal voor haar is dat te kampen heeft met uitval. Idealiter kies je een sulfaatvrije shampoo voor een milde reiniging van een gevoelige haaraanzet Tot slot, wees extra voorzichtig met het uitspoelen van je haar en let op dat al het schuim goed is uitgespoeld.

Wees voorzichtig met je haar

Wanneer je merkt dat je meer haar verliest dan voorheen kan het goed zijn om extra voorzichtig te zijn wanneer je je coupe in model brengt. Borstel niet te hard en gebruik een versterkende conditioner dat je haar ontwart en helpt beschermen tegen breken.

Probeer je haar niet te veel in een staart te dragen, los haar is het beste. Daarnaast kan je beter afzien van het kleuren van je haren. Haarkleurproducten bevatten vaak chemicaliën die er voor kunnen zorgen dat je haaruitval toeneemt. Tot slot is het wijs om zo min mogelijk gebruik te maken van je föhn of stijltang.

Trakteer je haar op een massage

Masseer met je vingertoppen de zijkant en de kruin van je hoofd met stevige cirkelende bewegingen. Zo stimuleer je het haar vanuit de aanzet en verbeter je de bloedcirculatie van je hoofdhuid. Hierdoor krijgen je haarzakjes ruimte om te ademen en haargroei te stimuleren.

Verander je voedingspatroon

Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat je de juiste voeding binnen krijgt wanneer je voor je haar wilt zorgen. Bekijk daarom onze lijst met ingrediënten uit voeding die goed zijn voor mooi haar.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

go to top