OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Previous

DE BELANGRIJKSTE ANTI ROOS ACTIEVE INGREDIËNTEN

De beste actieve anti-roos ingrediënten

Het klinkt misschien als hogere scheikunde, een ingrediënt zoals zinkpyrithion tegen roos. Voor wie last heeft van haarroos – vette of droge schilfers op de hoofdhuid die als fijne vlokjes zichtbaar zijn in het haar – kan het weliswaar handig zijn alle kennis op een rij te hebben: welke ingrediënten kunnen nu echt helpen wanneer het aankomt op roos behandelen. Wij gaan hier dieper in op doeltreffende middelen tegen roos zoals anti-roos shampoo en waarop te letten als je naar de achterkant van een verpakking kijkt. Denk bijvoorbeeld ook aan salicylzuur met exfoliërende werking. Met al deze tips tegen roos kun je binnen mum van tijd weer schilfervrij door het leven. Blijft de hoofdroos hardnekkig aanhouden? Raadpleeg dan altijd je huisarts of dermatoloog.

Seleendisulfide tegen hoofdroos

Hoofdroos en SSD (scalp seborroic dermatitis, ofwel seborroïsche dermatitis op de hoofdhuid) zijn geen schimmelinfecties maar hoofdhuidaandoeningen waarbij er sprake is van een microbioom dat uit balans is, een toegenomen aanwezigheid van Malassezia (een gist) en een zeer reactief immuunsysteem van de hoofdhuid. Seleendisulfide combineert Sulfer, bekend om zijn zuiverende voordelen en Selenium voor diens antischimmel eigenschappen. Selenium is trouwens ook aanwezig in ons lichaam zelf, als onderdeel van de oligo-elementen, essentieel voor de spijsvertering. Net zoals sommige vitaminen bevat het antioxidant eigenschappen zoals het beschermen van celmembranen en proteïnen tegen degradatie door vrije radicalen. Dit actieve ingrediënt is bekend als bestanddeel dat haarroos en seborroïsche dermatitis doeltreffend behandelt.

Wist je dat..?

Seleendisulfide kent meerdere industriële toepassingen. Het wordt ingezet als antioxidant in plantaardige oliën, als pigment om glas te kleuren, of in medicijnen als fotogeleider voor röntgenstralen.

Pirocton-olamine om roos te behandelen

Pirocton-Olamine, ook wel bekend als Octopirox, werd rond 1975 op de markt gebracht. Dit witte, kristalachtige poeder is bijzonder geschikt voor anti-roos behandelingen. Het effect houdt enkele dagen aan na één keer aanbrengen van de anti-roos shampoo voor het behandelen van haarroos.

De belangrijkste actieve keratolytica ingrediënten

Keratolytische actieve stoffen schilferen de huid af en verwijderen de overtollige keratinelaag van de hoofdhuid. In die zin heeft het een exfoliërende werking.

Salicylzuur en zwavel tegen roos

Deze twee actieve ingrediënten zijn vaak aanwezig in shampoos, salicylzuur ofwel salicylic acid, brengt verweking en daardoor huidverzachting van weefsels teweeg waardoor huidschilfers kunnen worden verwijderd. Hiernaast helpt het andere actieve ingrediënten, die erna worden aangebracht, beter door de hoofdhuid te worden opgenomen waardoor de werkzaamheid verbetert.

Goed om te weten…

Kinderen en zwangere vrouwen dienen het gebruik van zwavel en salicylzuur altijd te vermijden.

De belangrijkste ontstekingsremmende ingrediënten

Natuurlijk is het bij hoofdroos van belang dat de hoofdhuid weer tot rust komt, kalmeert. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten tegen (verdere) ontsteking.

De belangrijkste ontstekingsremmende ingrediënten

Natuurlijk is het bij hoofdroos van belang dat de hoofdhuid weer tot rust komt, kalmeert. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten tegen (verdere) ontsteking.

Goed om te weten..

Deze behandelingen mogen nooit worden gebruikt als zelfmedicatie en ze moeten gedurende een korte periode worden toegepast (enkele dagen tot maximaal vier weken, afhankelijk van de producten).


HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_20_THE_MAIN_ANTIDANDRUFF_PERS_V2