OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Previous

Dieet advies

Gezonde voeding, het kan veel doen voor je haar, huid en dus ook hoofdhuid. Haarroos is een duidelijke indicatie dat de hoofdhuid niet in zijn beste staat verkeert en problemen heeft. Problemen zoals een te snel afschilferende hoofdhuid waardoor er vette of droge vlokjes ofwel schilfers ontstaan. In dit geval kun je een speciaal ‘haarroos dieet’ overwegen, waar we in dit artikel dieper op ingaan. Voeding vormt zo een natuurlijk middel tegen roos op de hoofdhuid. Voor hoofdroos zijn er bepaalde vitaminen – van vitamine B6 in champignons tot vitamine A in boter – die mogelijkerwijs een verschil kunnen maken, volgens onze experts. Probeer het vooral eens gedurende een paar maanden uit om te kijken wat voor effect het heeft.

Advies 1: Essentiële voedingsstoffen tegen roos

Voedingstoffen zijn allereerst essentieel om haarroos zoveel mogelijk tegen te gaan. Om roos te voorkomen, zijn er in het bijzonder drie voedingsstoffen van groot belang die eigenlijk altijd thuishoren in een gezond, uitgebalanceerd dieet:

Vitamine B6
Aanwezig in zalm, aardappelen, banaan, champignons, lever, complete granen.

Vitamine E: 
Aanwezig in noten, amandelen, koolzaad- en sojaolie, granen, vette vis.

Vitamine A: 
Aanwezig in eieren, melkproducten, boter, lever.
Je kunt hiernaast eiwitten, groenten, ijzer, omega 3-vetzuren (koolzaad, lijnzaadolie, hennep, noten, sardines, makreel) en zink (cacao, oesters, tarwekiemen) en biotine B8 opnemen in je dagelijkse voeding.

Advies 2: Voeding om te vermijden bij haarroos

Nu bestaan er ook voedingssoorten waardoor het risico op de aandoening hoofdroos wordt verhoogd. Let op:

-  Bewerkte suiker dat ontstekingen in de hand werkt (denk aan zoetigheden, siroop, melk of witte chocolade).
-  Afgeleiden van witte bloem (supermarktbrood, baguette)
-  Verschillende soorten gebak
-  Granen met zaden (witte rijst, witte pasta)

Advies 3: Drink veel water om hoofdroos te voorkomen en te verminderen

Goed water drinken, volop H2O, het wordt altijd geadviseerd voor een mooie huid. Het is het meest publieke beautygeheim. Voor de hoofdhuid doet het ook veel, en dus ook tegen haarroos. Water is essentieel voor de gezondheid van huid en hoofdhuid. Het wordt aanbevolen om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Het hydrateert je lichaam en het zorgt voor een verbeterde werking van de huidcellen.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_26_DIET_ADVICE.jpg