OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Previous

Hoe behandel je roos en seborroïsch eczeem op de hoofdhuid?

Haarroos jeukt, schilfert en dwarrelt het eenmaal naar beneden op je schouders, met lichte of donkere kleding, dan hoop je maar dat niemand het bewijs ervan kan zien. Het lijkt misschien alsof jij de enige bent met zo’n schilferend hoofdhuidprobleem, maar het is eigenlijk een veelvoorkomende kwaal bij zowel kinderen (berg bij baby’s) als volwassenen. Voor een paar schilfers hier en daar zal een reguliere anti-roosshampoo je probleem vaak snel kunnen verhelpen. Heb je te maken met een ernstige vorm van haarroos, seborroïsch eczeem, die ruw en zelfs korstig aanvoelt? Hardnekkige roos behoeft zwaarder geschut. Vrijwel altijd met behulp van een dermatoloog, gespecialiseerd in haar- huid- en nagelproblemen. Hieronder alvast tips voor de complete behandeling van milde, droge of juist vette roos tot seborroïsch eczeem dat je hoofdhuid ongewenst teistert.

Hoe behandel je roos en seborroïsch eczeem op de hoofdhuid?

Voor elke mate van hevigheid bij haarroos is het van belang om je dermatoloog (via de huisarts) te consulteren voor een behandeling op maat.

Van matige tot gemiddelde seborroïsch eczeem op de hoofdhuid

Matige haarroos uit zich vaak als kleine, witte of zilverige vlokjes tussen je lichte of donkere haar. Met milde tot hevige schilfering, weinig of een hele hoop schilfers die zich opstapelen op je hoofdhuid. Die schilfers kunnen zowel droog als vet zijn. In het laatste geval zijn ze vaak wat geliger van kleur.

Hoofdroos en seborroïsch eczeem behandeling van vier weken

Voor elke mate van hevigheid bij haarroos is het van belang om je dermatoloog (via de huisarts) te consulteren voor een behandeling op maat.

Wekelijkse roos en hoofdhuid eczeem behandeling

Voor het onderhouden van de behandeling van milde, droge roos:
- Gebruik eens in de week een anti-roos shampoo, de rest van de dagen een milde shampoo die prettig aanvoelt op je hoofdhuid.
Voor het onderhouden van de behandeling van gemiddelde, vettere roos:
- Gebruik drie keer per week een anti-roos shampoo.
Voor het onderhouden van de behandeling van seborroïsch eczeem:
- Gebruik driewekelijks een anti-roos shampoo. 

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_27_HOW_TO_TREAT_DANDRUFF_AND_SSD.jpg