OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

WEET MEER OVER UW HOOFDHUIDZORG,
MAAK U HOOFDHUID DIAGNOSE.

Start nu

Dercos diagnosis background

4 tips om haaruitval bij mannen tegen te gaan

Haaruitval treedt op in verschillende mate, ongeacht leeftijd. Het kan drastisch invloed hebben op je zelfvertrouwen, met name wanneer je jong bent of wanneer je haaruitval ervaart als gevolg van verschillende stressfactoren.

4 tips om haaruitval bij mannen tegen te gaan

“Mannelijke kaalheid” wordt gelinkt aan hormonen en begint met dunner wordend haar aan de voorkant van de haarlijn op het hoofd en bij de kruin. Deze kaalheid kan ook bij vrouwen voorkomen*. Andere oorzaken van haaruitval kunnen seizoensgebonden zijn of veroorzaakt worden door extreme stress of medische behandelingen. Het is dus van belang om eerst de oorzaak van je haaruitval in kaart te brengen, voordat je naar de verschillende behandelingen tegen haaruitval kijkt. Het is raadzaam om te beginnen met advies vragen aan je apotheker.

Voor alle soorten haaruitval kunnen de volgende vier tips helpen bij het verminderen van haaruitval.

1.Voed je follikels (haarzakjes)

De juiste voeding en een goed functionerend hormoonstelsel zijn nodig voor een gezonde werking van de haarzakjes. Haarexpert Dr. Bergfeld wijst op het feit dat voldoende eiwit de celgroei voor je haar stimuleert, net zoals eiwitten doen voor je spieren na een goede workout. Eieren zijn een goede bron van eiwitten en essentiële B-vitamines. Daarnaast zijn ijzer en zink even belangrijk voor een gezonde hoofdhuid, je kunt daarom overwegen om deze als supplementen te slikken ter aanvulling.

2. Respecteer je hoofdhuid

Het te vaak wassen van je haar kan ervoor zorgen dat de haarzakjes beschadigd raken, waardoor je haar zwak en breekbaar aanvoelt. Borstel daarom je haar niet wanneer het nog nat is. Een andere tip is om bij het föhnen van het haar, de koele stand te gebruiken om beschadiging van het haar tegen te gaan. Stel daarnaast je hoofdhuid niet te veel bloot aan sterk zonlicht, dit kan het doen uitdrogen.

3. Slaap meer

Meerdere klinische onderzoeken tonen aan, waaronder het onderzoek van Belgravia Centre, dat een tekort aan slaap een oorzaak van haaruitval kan zijn. Voldoende slaap zorgt voor herstel van het lichaam en is essentieel voor het immuunsysteem, de hormoonbalans, het uithoudingsvermogen en tegen stress.

4. Minder stress

Een grote hoeveelheid stress is nadelig voor je algemene gezondheid, je hoofdhuid en kan voor haaruitval zorgen. Veel mensen die haaruitval ervaren, vragen zich af of hun partner hem of haar nog aantrekkelijk zal vinden met minder haar en kunnen zelfs sociaal teruggetrokken verdrag vertonen. Laat je zelfvertrouwen niet onder haarverlies leiden, praat erover met je dierbaren of sluit je aan bij een online steungroep over haarverlies.

*Het instituut van Trichologists.

go to top