NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 dingen die je niet wist over UV-stralen

 • favoriet

Denk je dat je alles weet wanneer het aankomt op schade door de zon? Denk daar nog maar eens over na en ontdek de vijf feiten die je misschien nog niet wist.

1. Niet alle UV-stralen zijn hetzelfde

Wetenschappers maken onderscheid tussen meerdere soorten UV-stralen: UVA’s en UVB zijn de bekendste. Zo’n 95% van de UV-stralen waar we mee te maken krijgen zijn UVA-stralen, de overige 5% zijn dan UVB-stralen. UVA-stralen zijn het hele jaar door aanwezig en UVB-stralen zijn het meest krachtig in de zomer. Het moraal van dit verhaal? Kies altijd zonbescherming die beide types tegengaat: een hoge SPF beschermt tegen UVB en een sterke PPD tegen UVA.

2. UV-stralen kunnen door glas dringen

UVA-stralen kunnen door het glas schijnen, dus wanneer je vaak met het openbaar vervoer reist dien je te onthouden dat het raam van de bus of trein je niet beschermd tegen de zon. UVA’s dragen bij aan de progressieve signalen van huidveroudering. 80%1 van de UVA-stralen dringen door tot de epidermis. Schade van UVB’s kan al binnen een paar uur leiden tot roodheid en zonnevlekken. De korte termijn effecten van UVA’s zijn echter nauwelijks zichtbaar2.

3. UV-stralen kunnen je huid twee keer bereiken

Niet alleen op het strand moet je je zorgen maken over UV-stralen. Hoe hoger je bijvoorbeeld gaat hoe meer de mogelijkheid tot schade door de zon toeneemt. Met een stijging van 1500 meter neemt de sterkte van UV-stralen met 20% toe en sneeuw reflecteert tot wel 95% van de UV-stralen. Zo kan je huid twee keer zoveel schade oplopen tijdens een skivakantie1.

4. Bewolkte dagen houden UV-stralen niet tegen

Hoewel zonnestralen samengesteld zijn uit 56% infrarood, 39% zichtbaarlicht en slechts voor 5% uit UV-stralen bestaan, zal een bewolkte dag ons niet volledig beschermen tegen UV-stralen. Zelfs de dikste wolken stoppen slechts 70% van de UVA en UVB-stralen2. Het is daarom noodzakelijk je huid altijd te beschermen onafhankelijk van het weer.

5. UV-stralen tasten ons al in onze kindertijd aan

Veel ouders vergeten regelmatig zonnebrandcrème aan te brengen bij hun kinderen wanneer ze druk in de weer zijn. Dit is zorgwekkend wanneer je weet dat 50% van de UV-gerelateerde schade plaatsvindt voor ons 19de levensjaar1. De huid van kinderen is dunner dan die van volwassenen, dus zorg dat je onze tips leest over hoe je je kind het beste kunt beschermen tegen de zon.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1]Universele Solar UV-straling index: Praktische gids –World health organization Ibid.
[2]Vichy Idéal Soleil wetenschappenlijk documentDoc Scientifique, VA, p. 19

De oplossing van Vichy

 • 15651Fluweelachtige crème SPF 50+00IDEAL SOLEILSUN CAREZonnebrandcrèmeBescherming voor het gezicht
  Fluweelachtige crème SPF 50+
 • 15599Crème dry touch SPF 5051IDEAL SOLEILSUN CAREZonnebrandcrèmeBescherming voor het gezicht
  Crème dry touch SPF 50
 • 18078Aftersun voor onder de douche of op droge huid51IDEAL SOLEILSUN CAREAftersunAanvullende zonverzorging
  Aftersun voor onder de douche of op droge huid
 • Meest gelezen

  go to top