Advies van Expert
In deze rubriek vind je de antwoorden van onze experts op al jouw vragen. Wat zijn goede anti-aging bestanddelen? Hoe kan je het verschijnen van rimpels helpen verminderen? Hoe bescherm je je huid tegen UV-stralen en vervuiling? Welk zonneproduct moet je kiezen? Welke dagelijkse lichaamsverzorging geeft je een zachtere huid?
Waarom heb je opvliegers tijdens de menopauze?
Als de hoeveelheid hormonen in je lichaam verandert, verander je gehele lichaam. Naast het volledig stoppen van de menstruatiecyclus herkennen veel vrouwen symptomen van de overgang die hun impact hebben op hun dagelijks leven. Een van de voornaamste zorgen? Opvliegers. Ongeveer 80% van de vrouwen heeft last van opvliegers en het zijn een van de voornaamste symptomen die een hoop ongemak veroorzaken. Opvliegers ontstaan in de vijf jaar voor de menopauze, tijdens de perimenopauze en kunnen tot tien jaar later aanhouden.
Hormonen en de menopauze: wat je moet weten.
Je lichaam moet een leven lang mee en dat geldt ook voor de eierstokken, echter gaan je eierstokken het op een gegeven moment wat rustiger aan doen. De productie van hormonen in je lichaam neemt af en dat gaat gepaard met een behoorlijke omslag. Dat dit je ooit overkomt is zeker, maar welke hormonen zijn het die de overgang veroorzaken? Oestrogeen, progesteron en androgeen. Wat doen deze hormonen in het lichaam en wat veroorzaken ze tijdens de overgang? Zodra de follikels afnemen, stopt de werking van de eierstokken. Op dit moment stoppen ze met de productie van oestrogeen en progesteron. We weten allemaal dat dit betekent dat het lichaam niet meer vruchtbaar is, maar welke effecten hebben deze hormonen nog meer op ons? Er zijn namelijk veel gevolgen, want de werking van ons hele lichaam verandert.
Menopauze: op welke leeftijd begint ‘de verandering’
De menopauze begint meestal tussen het 45e en 55e levensjaar, maar dat kan voor elke vrouw anders zijn, dus op deze regel is een uitzondering. De gemiddelde leeftijd voor de menopauze ligt rond de 51 jaar. Maar het gebeurt natuurlijk niet ineens. De menopauze is een geleidelijke hormonale verandering die meestal begint met de perimenopauze. De waarheid? De meesten van ons zijn er niet klaar voor als de overgang zijn intrede doet. Meestal begint de overgang met een aantal lichamelijke klachten die moeilijk te accepteren zijn. Hoe beter wij voorbereid zijn, hoe gemakkelijker de overgang verloopt voor ons.
Alles wat je moet weten over de eerste symptomen van de overgang
Elke vrouw zit wel eens met vragen over de menopauze. Misschien ervaar je fysieke of psychologische stress die je niet kan verklaren? Of misschien heb je al wel ontdekt dat je last hebt van een aantal symptomen die gelinkt zijn aan de overgang. Maar misschien ben je gewoon nieuwsgierig en wil je voorbereid zijn op wat komen gaat. Bij Vichy willen wij jou graag helpen, ook tijdens deze fase.
Dagcrème met UV-filter, wat doet het en waarom heb je het nodig?
Hoe kan je vlekjes op de huid voorkomen en je stralende gloed behouden na de zwangerschap?
Een pasgeboren baby is een groot wonder dat gevierd moet worden. De vlekjes die na de zwangerschap op je gezicht verschijnen zijn echter wat minder welkom. Wij geven je een aantal tips om die stralende gloed, die je tijdens de zwangerschap had, te behouden en vlekjes op de huid te helpen voorkomen. Zo kan je blijven genieten van een gezond uitziende, stralende teint, ook na de zwangerschap.
Acht tips voor meer zelfvertrouwen bij een vlekkerige huid
Op sommige momenten in ons leven kunnen we veel last hebben van een vette huid die vlekken en onzuiverheden veroorzaakt op ons gezicht. Dit kan komen doordat wij een periode van stress doorgaan of omdat wij niet lekker in ons vel zitten. Wij geven je een aantal tips tegen de vlekkerige huid en vertellen je wat je moet doen om je zelfvertrouwen een boost te geven.
Hoe kan je omgaan met de menopauze
Het is moeilijk om met de veranderingen om te gaan die de menopauze met zich meebrengen. Wij vertellen jou hoe jij je huidverzorgingsroutine kunt aanpassen om de huid in de menopauze te laten stralen en we geven je een aantal tips van experts om met de menopauze om te gaan.
Dunner wordend haar tegengaan tijdens de menopauze
Je lichaam verandert tijdens de menopauze, daar is geen twijfel over mogelijk. Je huid verandert en je haar ontkomt er ook niet aan. Je volle lokken van weleer worden vervangen door dunne plukken haar, waardoor jij jezelf soms een beetje verfomfaaid kunt voelen. Het is duidelijk dat de veranderingen in je kapsel soms moeilijk te accepteren zijn.
Tot rust komen na de overgang
Na een jaar zonder menstruatie, is de menopauze in volle gang en begint de postmenopauze zijn intrede te doen. Maar dat betekent niet het einde. Eigenlijk helemaal nog niet!