OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Alles over huidveroudering

 • favoriet

De oorzaken van huidveroudering

Huidveroudering ontstaat door meerdere factoren. We weten dat onze huid minder goed functioneert met het verstrijken van de jaren, dit noemen we chrono-biologische huidveroudering. Daarnaast kennen we hormonale huidveroudering wanneer het huidverouderingsproces wordt beïnvloedt door de hormonale disbalans in het lichaam, zoals de overgang. De overgang heeft een sterke invloed op de kwaliteit van de huid. Zij wordt dunner, droger en slapper.

De laatste jaren heeft Vichy uit studies nog een factor gecategoriseerd die ook een grote invloed heeft op het verouderingsproces van onze huid: gedragshuidveroudering.

Gedragshuidveroudering

Onze moderne levensstijl bevat een aantal factoren die onze huid negatief kunnen beïnvloeden, bijvoorbeeld stress, roken, slaaptekort, luchtvervuiling of een slecht voedingspatroon. Waar biologische en hormonale huidveroudering grotendeels gelijk verloopt voor de meeste mensen, is gedragshuidveroudering geheel uniek per persoon.

Het hangt volledig af van het aantal negatieve invloeden waarmee ons lichaam moet omgaan. De effecten van gedragshuidveroudering op de huid kan zich op de huid uiten voornamelijk in een:

- Vale huid (rokershuid)
- Vermoeid aanzien (donkere kringen, schaduwen)
- Onregelmatige teint (rode vlekken, pigmentvlekken)
- Disbalans (grove poriën, droge plekken)

Deze uitingen kunnen ontstaan doordat onze huid te weinig kwalitatieve voedingsstoffen ontvangt en tegelijkertijd wordt blootgesteld aan schadelijke effecten van buitenaf. Hierdoor ontstaan onder andere teveel vrije radicalen in ons lichaam. Het ontstaan van vrije radicalen is een natuurlijk proces maar, wanneer er teveel vrije radicalen ontstaan, kan ons lichaam deze niet optimaal neutraliseren. Een van de gevolgen is dat de kwaliteit van de cellen en weefsel achteruit gaat waardoor de huid zichtbaar sneller veroudert en de kans op bepaalde ziektes toeneemt. Het antwoord van Vichy om de zichtbare effecten van gedragshuidveroudering op de huidkwaliteit tegen te gaan is het Idéalia Life Serum.

Producten tegen huidveroudering

Een anti-rimpelcrème treedt per definitie alleen op tegen rimpels. Producten tegen huidveroudering werken veel globaler: ze pakken ook alle parameters aan die een rol spelen voor de leeftijd die bepalen hoe je huid er uitziet: stevigheid, pigmentvlekken, gezichtscontouren en frisse teint. Een hydraterende crème is de eerste verzorging tegen huidveroudering: als je huid niet genoeg vocht krijgt, kunnen de cellen zich niet correct vernieuwen. En dat zie je! Droogtelijntjes onder de ogen, uitdrukkingsrimpeltjes… om die te voorkomen, raadt onze expert aan om het vochtpeil van de huid constant te houden en de huid te beschermen tegen agressies (UV, vrije radicalen…).

Verschil als dag en nacht

Een serum bevat een hogere concentratie actieve bestanddelen dan een dagcrème. Mede dankzij de vloeibare, lichte formule die de actieve bestanddelen optimaal helpt op te nemen, geeft dit vaak betere resultaten dan een gewone crème… Maar toch kan een serum een dag- en/of nachtcrème niet vervangen, want die geven de huid het comfort en alle voedingsstoffen die ze nodig heeft. Die essentiële dagelijkse verzorging kan al een corrigerend effect brengen. De oplossing? Breng eerst een serum aan, en daarna een crème tegen huidveroudering.

De behoeften van je huid verschillen overdag en ’s nachts. Overdag moet de huid weerstand bieden tegen externe agressies. ’s Nachts legt ze zich toe op haar celvernieuwing: ze is dan meer doorlaatbaar, waardoor ze actieve bestanddelen beter opneemt maar ook meer vocht verliest. Voor het slapengaan kun je dus het beste een voedende nachtcrème aanbrengen,  die meer actieve bestanddelen bevat. Ben je voor overdag op zoek naar een dagcrème of serum die de hele dag door effectief is? Ervaar Liftactiv Supreme of Liftactiv Serum 10.

Huidveroudering tegengaan door voeding

Als je op je voeding let, zijn er absoluut ingrediënten waar je huid er beter van gaat uitzien. Een voorbeeld hiervan is het verhogen van de essentiële vetzuren, zoals omega 3 en 6. Deze vetten dragen bij aan de versterking van de huidbarrière. Meer dan nuttig, gezien de leeftijd en de menopauze verantwoordelijk zijn voor de vertraging van het huidmetabolisme. Ze ziet er minder stevig uit, minder glad, droger en doffer uit.

Paddenstoelen en avocado’s

Blauwe bessen zijn lang niet het enige soort voedsel dat rijk is aan antioxidanten, paddenstoelen zitten ook boordevol met deze krachtige bestanddelen. Ze bevatten Vitamine D en helpen onze cellen beschermen tegen vrije radicalen. Het resultaat? Een stevigere, jonger uitziende huid die meer bestand is tegen stoffen van buitenaf. En dan is er nog de avocado: avocado’s zitten vol met vetzuren die essentieel zijn voor herstel van de huid. Deze vetzuren zitten vol met voedingsstoffen die er voor helpen zorgen dat je huid er langer glad en jeugdig uit ziet. Avocado’s bevatten een hoge concentratie vitamine E dat de zichtbare verschijnselen van huidveroudering kan helpen verbeteren. Daarnaast vind je ook vitamine A in avocado’s, dat bekend staat om haar cel-reparatie bevorderende eigenschappen. En verder:


Oliën en zaden: koolzaadolie, lijnzaadolie, notenolie, sojaolie, tarwekiemolie.
Vis: zalm, makreel, haring, sardines, tonijn, forel, paling, kabeljauw, tong, heilbot, baars, wijting, zeeduivel, schar, ansjovis, koolvis, goudbrasem, schelvis, rivierbaars, zeewolf, tarbot.
Noten: walnoten, hazelnoten, amandelen, cashewnoten, pistachenoten.


Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia
 • Gladmakende crème met stralend effect - Vichy Idealia
 • Serum 10 Surpreme
 • UV dagcreme
 • Meest gelezen

  Wat is een serum?

  Gezicht

  Wat is een serum?

  Wat is een serum en wat is het verschil met dagcrème? Ontdek waar een serum goed voor is en hoe je het kunt combineren met je crème.

  lees het artikel

  go to top