getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Altijd en overal een goede hydratatie van het gezicht

Altijd en overal een goede hydratatie van het gezicht
  • favoriet

Drogen bepaalde gezichtszones sneller uit dan andere? We nemen een wetenschappelijke duik in de wereld van de hydratatie!

Waarom kan zelfs een gehydrateerde huid trekkerig aanvoelen?

Wanneer de huid voor maar liefst uit 70% vocht bestaat, biedt haar barrièrefunctie de ideale bescherming. Maar, ondanks de hydraterende gezichtsverzorging die je in de ochtend aanbrengt, kan je huid soms toch in de loop van de dag op bepaalde plekken van het gezicht trekkerig worden. Dat is dan vaak een kwestie van vochtverlies. Tegenwoordig wordt dehydratatie beschouwd als het gevolg van een slechte vochtverdeling binnenin de huidweefsels. Dat is gebleken uit recente klinische onderzoeken: Bepaalde zones van het gezicht drogen sneller uit dan andere, zoals de wangen, de slapen, het voorhoofd of de gezichtscontour. Dit fenomeen valt te verklaren door het feit dat deze zones meer te verduren hebben dan andere.

Wat is heterogene hydratatie?

« Een ongelijke vochtverdeling in de huid komt bij vrouwen van alle leeftijden en bij alle huidtypen voor » aldus Florence Benech. Dankzij nieuwe onderzoeken konden twee fenomenen worden bestudeerd die optreden wanneer de huid uitdroogt:

- De afname van de aquaporinen: deze proteïnen zorgen voor het vochttransport tussen de cellen onderling. Wanneer hun aantal afneemt, wordt de vochtdistributie verstoord en droogt de huid uit. Leeftijd en blootstelling aan UV-stralen beïnvloeden deze afname.
- Door de vertraging van de celvernieuwing verslechtert de staat van de huidbarrière, waardoor zij vochtdoorlatend wordt. Stress, luchtverontreiniging en tabak versterken dit fenomeen.

Hoe krijgt mijn huid weer een goede vochtbalans?

Wanneer de vochtstroom binnenin de huid gereactiveerd wordt, is dat al voldoende om de hydratatie over het gehele gezicht beter te verdelen en te optimaliseren! Maar hoe kunnen we dat realiseren? Florence adviseert om bij voorkeur producten te gebruiken die in staat zijn vocht vast te houden en het transport ervan van cel naar cel weer te activeren.

Dat is het geval bij Thermaal bronwater van Vichy dat de vochtcirculatie een stimulans geeft. Bovendien verbetert dit schoonheidswater de huidkwaliteit, dankzij de 15 mineralen die dit water bevat, gaat het huidveroudering tegen dankzij zijn antioxidante werking en kalmeert het de gevoelige huid.

Kies een dagverzorging van producten die suikers bevatten met hygroscopische eigenschappen. Deze vangen het vocht en houden het vast. Sommige daarvan, zoals hyaluronzuur bieden een hydraterende werking die de huid voller maken, andere zorgen voor een onmerkbaar laagje dat het huidoppervlak zachter maakt en weer andere hebben een langdurige hydraterende werking.

Manieren om de vochthuishouding te verbeteren

Neem 's morgens bij voorkeur een lauwe douche! Hoe warmer het water, hoe meer je huid uitdroogt namelijk…

Beoefen een sport waar je van gaat zweten! Door transpiratie openen de poriën zich en wordt de talg- en vetproductie gestimuleerd die de huidbarrière voedt en versterkt.

Laat tijdens een strandvakantie het zoute water niet op je gezicht opdrogen… Het zout versterkt de intensiteit van de zonnestralen en droogt de huid uit. Neem snel een douche zodra je uit zee komt of gebruik het Thermaal Bronwater om je gezicht af te spoelen!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Florence Benech
Internationaal Directeur Ontwikkeling Huidverzorgingsproducten bij Vichy

Meest gelezen

go to top