OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Anti-acne routine die werkt

Wie last heeft van acne –met vlagen of chronisch – zal weten hoe belangrijk het is om goed voor je huid te zorgen. Dat hoeven geen eindeloze stappen te zijn, het belangrijkste is een geschikte routine waar je aan blijft vasthouden.
 
De sleutel tot succes is, zeker bij een anti-acne plan, herhaling. Er zijn eindeloos veel opties en suggesties om met een acnegevoelige huid om te gaan, maar het hoeft allemaal niet zo complex te zijn.
 
Vichy biedt graag een helpende hand bij het vinden van de beste producten, tips en routines voor de behandeling van een acnegevoelige huid. Lees hier over een anti-acne routine die daadwerkelijk effectief is.

Wat is acne?

Acne is een vrij veel voorkomende huidaandoening die de haarzakjes en olieklieren (talgklieren) treffen. De talgklieren scheiden oliën (talg) af om de huid vochtig te houden. Raken de klieren verstopt? Dan ontstaan er vaak puistjes en cysten.
 
Veel mensen in de leeftijd van 12 tot 24 jaar ervaren op zijn minst lichte acne, maar het kan ook op latere leeftijd voorkomen of terugkomen. Dit wordt ook wel volwassenacne genoemd.
 
Gelukkig zijn er mogelijkheden om zelfs de meest hardnekkige, ernstige acne te verzorgen en te behandelen. Met de hulp van een gecertificeerd dermatoloog kan vrijwel elke acne verholpen of in ieder geval sterk verminderd worden. Vraag je huisarts hiernaar.

Oorzaak en voorkomen van acne

Acne heeft vaak meerdere oorzaken. Verstopte poriën, overmatige talgproductie, bacteriën die een ontstekingsreactie veroorzaken, hormonale veranderingen en zelfs een (ongezond) dieet kunnen bijdragen aan de vorming van acne.

Kies daarom voor een anti-acne routine die is aangepast aan de behoeften van jouw huid. Er bestaat niet één enkele remedie tegen acne voor iedereen, maar een gedegen verzorgingsroutine die kan worden aangepast aan jouw persoonlijke behoeften is een goed begin.
 
Houd in gedachte dat niet voor alle acnebehandelingen voorgeschreven producten nodig zijn. Een solide huidverzorgingsroutine voor thuis is misschien alles wat je nodig hebt om mildere acne onder controle te houden. Als het gaat om de verzorging van een acnegevoelige huid zijn met name consistentie en routine essentieel. Net zoals ervoor zorgen dat je de juiste kwaliteitsproducten gebruikt.

Huidverzorgingsroutine tegen acne

Vind hierbij aanbevelingen voor het verzorgen van een acne-gevoelige huid ’s ochtends en ’s avonds.

- Reinigen

Heb je een acne-gevoelige huid dan kan het handig zijn om het gezicht twee keer per dag te reinigen. Begin in het geval van een vette huid je ochtendroutine met een romige, olievrije reiniger met salicylzuur, zoals Phytosolution Matterende Vulkanische Reiniger. Vermijd verder het gebruik van schurende, exfoliërende sponzen of borstels om trauma aan de huid te minimaliseren dat tot ontsteking kan leiden.

- Tonen (optioneel)

Het gebruik van toner is een extra stap die overtollig talg en onzuiverheden helpt verwijderen en het pH van de huid opnieuw in evenwicht helpt brengen. Deze huid pH is normaal licht zuur (de ingrediënten in sommige reinigingsmiddelen kunnen de huid pH naar basisch brengen). Sommige toners kunnen uitdrogen en daarom hoef je er misschien geen te gebruiken als je een minder vette huid hebt. Heb je wel een vette huid en acne dan kan Normaderm’s Zuiverende Lotion een mooie optie zijn. Het bevat glycolzuur om dode huidcellen te helpen verwijderen die de poriën kunnen verstoppen en de huid er dof uit kunnen laten zien.

- Zonnebrandcrème aanbrengen

Overdag is een goede UPF-bescherming een belangrijke stap om een ​​gezonde huid te behouden. Kies voor een zonnebrandcrème die niet-comedogeen is en de poriën dus niet verstopt. Vichy’s innovatieve Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+ beschermt tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen van de zon. Hiernaast bevat het ook ontstekingsremmend niacinamide, probiotisch fracties en vulkanisch water.

- Behandelen

De producten die in deze stap worden gebruikt, kunnen er voor iedereen anders uitzien. Vaak worden ze aangeraden door een dermatoloog, die een specifiek anti-acne plan voor jou kan opstellen. Aanvullend zijn puistjesbehandelingen nuttig om pukkels tegen te gaan met producten die actieve ingrediënten bevatten waaronder salicylzuur, benzoylperoxide en zwavel zoals Normaderm S.O.S. Anti-Onzuiverheden Pasta met Zwavel.

- Bevochtigen

Het hydrateren van je huid is een belangrijke laatste stap in dagelijkse routine. Lipiden, of vetten, in de bovenste lagen van de huid helpen namelijk vocht vast te houden en functioneren om een ​​ondoordringbare barrière te creëren tussen je huid en de omgeving. Gezichtsreinigers en toners verwijderen natuurlijke oliën. Sla je deze hydratatiestap over dan wordt de huid droog, kwetsbaar voor infecties en ziet deze er dof uit.

Let bij het kiezen van een moisturizer op de woorden 'niet-comedogeen'. Dit betekent dat het product minder snel de poriën verstopt en bijdraagt ​​aan de vorming van acne-papels. Overweeg Normaderm Dubbel Verbeterende Dagelijkse Verzorging met een licht matterend effect dat nuttig is voor mensen met een vette huid. Nu heb je een blank canvas om olievrije make-up aan te brengen voor overdag of ’s avonds mocht je dat willen.

De oplossing van Vichy

go to top