OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Anti-aging crème: vanaf welke leeftijd beginnen?

Anti-aging crèmes, anti-aging serums, wanneer hiermee te beginnen? Het korte antwoord: begin zo snel mogelijk met preventie. Dit is een van de beste manieren om huidveroudering te vertragen. Het nemen van preventieve maatregelen op jongere leeftijd, mogelijk al in je twintigerjaren in plaats van in je dertigerjaren, kan je huid op de lange termijn ten goede komen. Daarbij telt de huid goed reinigen, niet te heet water gebruiken op de huid van je gezicht, decolleté en handen en vooral ook de gezichtshuid optimaal gehydrateerd houden. Gezonde leefgewoontes zoals niet roken en de juiste voeding bevorderen een mooie, gezond ogende huid met minimale tekenen van zichtbare huidveroudering. Hierbij zijn ook anti-aging crèmes van belang.

Wanneer begint de huid te verouderen?

Door je twintigerjaren kun je vroegtijdige tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes en pigmentvlekken zien, als je niet goed voor de huid en/of je gezondheid zorgt. Veel dermatologen houden ook een gemiddelde leeftijd indachtig waarop de huid zichtbaar begint te verouderen: de leeftijd van 29 jaar. Waar komt die specifieke leeftijd vandaan? Dat is over het algemeen de leeftijd waarop collageenvezels in de huid hun elasticiteit beginnen te verliezen. Dit heeft natuurlijk zijn weerslag op de huid: zakkende, hangende gezichtscontouren, meer rimpels en noem maar op. Natuurlijk spelen genen, lifestyle en de juiste verzorgingsroutine met zonbescherming en anti-aging crème ook mee. Met behulp van anti-aging crème met bijvoorbeeld hyaluronzuur kun je de huid goed hydrateren, iedere dag weer. Veel anti-aging crèmes (waaronder ook serums) bevatten hydraterende ingrediënten om de huid stevig, gehydrateerd en gezond te houden.

Vanaf wanneer kun je anti-aging crème gaan gebruiken?

Idealiter wil je tussen je twintigste en dertigste een anti-aging crème gaan dragen. Vanaf wanneer welke anti-aging crème: een retinol is geweldig om mee te beginnen, rond de leeftijd van 25 jaar. Dit is het moment waarop de eerste tekenen van schade door de zon en rimpels zichtbaar kunnen worden. Retinol helpt de celvernieuwing te versnellen, zodat je direct nieuwe, frisse, egale en volle huidcellen aan het oppervlak krijgt. Retinol kan je huid in het begin iets doen schilferen, maar uiteindelijk geeft het de huid een stralende gloed. Bepaalde typen retinoïde (retinol ofwel vitamine A) wordt op de markt gebracht als een anti-acnemedicijn, maar dit kan ook krachtig zijn tegen rimpels. Welke anti-rimpel crème nog meer: overweeg voor het beste resultaat om ook een vitamine C toe te voegen. Vitamine C verschijnt meestal niet in de vorm van een anti-aging crème maar een anti-aging serum. Het moet ook goed verpakt zijn. Vitamine C is een antioxidant die vrije radicalen bestrijdt, en hierdoor helpt het ook een ingrediënt zosls retinol beter zijn werk te laten doen. Breng een vitamine C serum onder je retinol aan. Vuistregel voor je huidverzorgingsroutine: smeer eerst het product met de lichtste textuur en daarna de producten met een dikkere, rijkere textuur. Zo’n huidverzorgingsroutine zal niet alleen overmatige schade door de zon voorkomen, maar het zal ook zorgen voor aanhoudende hydratatie en egalisatie van de epidermale huid met zo min mogelijk rimpels.

Anti-age crème: vanaf welke leeftijd?

Het is belangrijk dat je met anti-aging huidverzorging zoals anti-age crème ruim begint voordat je huid daadwerkelijk begint te rimpelen en zelfs te hangen. Om precies te zijn over anti-age crème vanaf welke leeftijd: begin met een anti-aging oogserum vanaf begin tot halverwege de twintig jaar. Zorg dat een anti-age crème, waarmee je ook vanaf je 20e of 25e mag beginnen, antioxidanten en andere bevorderlijke stoffen bevat. Vergeet bovendien niet dat zonnebrandcrème ook een vorm van anti-age crème is die onmisbaar is. De meeste oorzaken van huidveroudering zijn namelijk gerelateerd aan blootstelling aan de zon. Daarom is bescherming tegen zonschade van vitaal belang. Blootstelling aan de zon heeft een aanzienlijke invloed op de gezondheid van de huid. Gebruik elke keer dat je naar buiten gaat zonnebrandcrème van goede kwaliteit, zelfs op koudere dagen en in de winter. Naast het dragen van zonnebrandcrème kunnen beschermende kleding en hoedjes helpen.

Handcrème is trouwens ook belangrijke anti-age crème. Het is noodzakelijk om de dunne, gevoelige huid van jouw handen te onderhouden. Deze huid wordt met de jaren almaar dunner en raakt snel beschadigd door de zon. Vooral lichte huidtypes zijn vatbaar voor ouderdomsvlekken of seborroïsche keratose, bruine, wratachtige huidgroei die al aan het einde van je dertigerjaren kunnen verschijnen. Voor mensen met een donkere huid is het net zo belangrijk om de huid dagelijks te hydrateren om een gedehydrateerde, ruwe, oneven huid te voorkomen. Een goede vochtinbrengende handcrème op basis van micro-exfoliërende ingrediënten dient als een dagelijkse exfoliant en kan de huid verstevigen, dikker maken en seborroïsche keratose voorkomen. Natuurlijk wil je de huid van de handen ook dagelijks insmeren met een breedspectrum zonnebrandcrème.

Nog een anti-age crème die je niet wil overslaan: een crème voor nek en decollete. Je hals kan ervoor zorgen dat je er ouder uitziet dan je in werkelijkheid bent. Kies daarom voor preventieve nekzorg. Mensen met een lichtere huid die geen zonnebrandcrème op hun nek dragen of specifieke crème voor de hals smeren, zijn vatbaarder voor het krijgen van een chronische verkleuring van hun huid. Dit wordt ook wel poikiloderma genoemd. Dit is het resultaat van chronische blootstelling aan de zon, zelfs tijdens een werkdag achter glas. UVA-straling gaat namelijk door glas heen. Donkere huidtypes ervaren meer verslapping en vetophoping in de nek, en hebben daarom minder nekcrème nodig dan lichtere huidtypes. Een goede anti-age crème voor de hals bevat antioxidanten.

Goede anti-aging crèmes voor jouw gezicht

Er bestaan veel goede anti-age crèmes. De verschillende anti-age crèmes, van zonnebrandcrème tot een specifieke crème voor de hals, kun je ook vinden bij Vichy.

- Anti-age crème met retinol: een hoge concentratie retinol voor dagelijks gebruik kun je op recept krijgen via de apotheek (vraag hierbij je dermatoloog om advies)
- Anti-age crème ofwel serum met hyaluronzuur: H.A. Epidermic Filler Serum voor een zichtbaar stevige, gladde huid
- Anti-age serum met vitamine C: Vichy’s Peptide-C Anti-Aging Ampullen met 10% pure vitamine C en bio-peptiden
- Anti-age zonnebrandcrème: UV-Age Daily met SPF50+ die rimpels en pigmentvlekken ook helpt voorkomen
- Anti-age oogcrème: Serum 10 Ogen en Rimpels voor zichtbaar minder rimpeltjes en een heldere blik
- Anti-age crème voor de handen: Hand- en Nagelcrème met SPF 15 en micro-exfoliërend LHA
- Anti-age crème voor nek en decolleté: Neovadiol Phytosculpt specifiek voor de zone van de hals en kaaklijn

go to top