OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

De beste anti-aging routine: huidverzorging stappen

Reiniger, dagcrème, dat hebben de meeste mensen wel in hun huidverzorgingsroutine. Maar voor een optimale anti-aging routine heb je eigenlijk nog een paar stappen nodig. Je kunt je verzorgingsroutine verfijnen zodat deze zo effectief mogelijk is om zichtbare tekenen van huidveroudering, van rimpels tot pigmentvlekken, tegen te gaan. Er zijn veel verschillende producten en ingrediënten in anti-aging huidverzorging, maar daar is een goede reden voor. Geen enkel huidverzorgingsingrediënt doet alles. We hebben een combinatie van krachtige diverse ingrediënten nodig die simpelweg niet allemaal in één product passen. Lees hier wat je nodig hebt in je ochtend- en avondroutine.

Anti-aging routine: huidverzorging stappen in de ochtend

Focus in de ochtend vooral op goed reinigen (want tijdens de nacht hopen zich ook weer dode huidcellen op), hydrateren en een kwalitatieve SPF. Ontdek hieronder alle stappen in huidverzorging in de ochtend voor een optimale anti-aging routine.

Reinig goed en minimaal twee minuten

Reinig de huid ’s ochtends ook, zelfs als je deze grondig hebt gereinigd vlak voordat je naar bed bent gegaan. Je huid vernieuwt zichzelf de hele tijd (met huidcellen die worden afgeworpen) dus bij het reinigen in de ochtend worden nieuw opgehoopte celrestjes verwijderd. Reiniging helpt ons ook om overtollige talg en cosmetische resten goed te verwijderen die de avond ervoor mogelijk niet volledig zijn verwijderd. De meeste mensen besteden ongeveer 20 seconden aan het reinigen van de huid, maar idealiter doe je twee minuten ronddraaiende bewegingen voor effectiviteit. Voeg hiernaast een toner aan je reiniging toe. Toners maken je reiniging compleet, voegen antioxidanten toe en verwijderen ook dode huidcellen die zich 's nachts kunnen ophopen. Kies bij uitstek voor een alcoholvrije toner, want alcohol kan soms uitdrogen.

Gebruik een serum met antioxidanten

Elke dag ondergaan we een proces van oxidatie waarbij schadelijke vrije radicalen in onze huid vrijkomen. Die vrije radicalen kunnen ontstekingen en veroudering veroorzaken. Antioxidanten in huidverzorging zijn een manier om de vrije radicalen te neutraliseren. Gebruik combinaties van antioxidanten vitamine A, vitamine C en E, met ook bijvoorbeeld ferulazuur, niacinamide, resveratrol en co-enzym q10. Door dit soort combinaties worden antioxidanten zoals vitamine C nog krachtiger. Liftactiv Supreme Anti-Oxidanten Booster bevat onder meer vitamine C.

Houd de huid gehydrateerd

Dehydratatie en een droge huid kunnen een groot probleem worden naarmate we ouder worden. Vooral tijdens en na de overgang kan de huid van vrouwen een stuk droger worden. Hyaluronzuur (HA) serums met een laag molecuulgewicht zoals het H.A. Epidermic Filler Serum zullen de huid het beste hydrateren. Namelijk, hoe kleiner het hyaluronzuurmolecuul hoe groter de kans dat het op een dieper niveau zal inwerken. Zoek naar een olievrij HA-serum zoals Minéral 89 voor een huid die vatbaar is voor acne. Een acnegevoelige huid reageert ook beter op lichte serums in plaats van op zwaardere crèmes om puistjes te voorkomen.

Vergeet je zonbescherming niet

De laatste huidverzorgingsstap in de ochtend voor make-up zou een breedspectrum zonnebrandcrème moeten zijn. Een SPF-product zoals UV-Age Daily met SPF 50 dat UVA- en UVB-bescherming biedt.

Anti-aging routine: huidverzorging stappen in de avond

Focus ’s avonds op vrije radicaal-neutraliserende antioxidanten en het regenereren en vernieuwen van het weefsel van het gezicht. 's Nachts herstelt onze huid zichzelf, dus de nacht draait bovenal om opladen en herstellen. Ontdek hieronder alle stappen in huidverzorging in de avond voor een optimale anti-aging routine.

Dubbel reinigen

Kies voor een zogenaamde ‘double cleanse’ om cosmetische resten en vervuilingsdeeltjes goed te verwijderen. Dubbele reiniging omvat een duo van producten die zijn ontworpen om verschillende soorten vuil op het huidoppervlak aan te pakken. De eerste reinigingsbeurt met reinigingsgel is bedoeld om make-up en SPF te verwijderen, de tweede reinigingsbeurt met tonic om de huid dieper te reinigen.

Exfoliëren

De avond is het ideale moment om te exfoliëren met bijvoorbeeld Normaderm 3-in-1 zuiverende Reiniger. Met een klimmende leeftijd wordt ons huidcelvernieuwingsproces trager. Als we jonger zijn, duurt het vier tot zes weken voordat er volledige celvernieuwing optreedt. Naarmate we ouder worden, duurt dit proces zomaar zes tot tien weken. Als je huidcelcyclus langer duurt en je zelf dode huidcellencellen niet verwijdert, kan de huid er dof uit gaan zien. We kunnen onze huid een handje helpen door te exfoliëren. Glycolzuur helpt bij het tegengaan van zichtbare tekenen van veroudering, zonschade en pigmentvlekken. Salicylzuur dient meerdere keren per week te worden gebruikt voor acne en onzuiverheden zoals mee-eters. Vuil en overtollige talg wordt uit de poriën verwijderd om opbouw tegen te gaan. Melkzuur is goed voor het tegengaan van zichtbare tekenen van huidveroudering. Zoek een combinatie van zuren zoals glycol- en salicylzuur die voor je werken.

Breng je antioxidant serum (opnieuw) aan

Je antioxidant serum moet ook 's nachts worden gebruikt om alle vrije radicalen van de dag door blootstelling aan zon, vervuiling en stress te neutraliseren. Retinol is een krachtige antioxidant die specifiek bedoeld is om ‘s avonds te gebruiken.

Houd vocht vast met hyaluronzuur en ceramiden

In de avond wil je de huid weer hydrateren. Naast hyaluronzuur zijn ook ceramiden hiervoor geschikt. Ceramiden zijn essentieel voor de functie van de huidbarrière; ze zijn een van de mechanismen die de huidbarrière bij elkaar houden en 50 procent van de bovenste huidlaag uitmaken. Ceramiden zijn vetzuren die de huidbarrière in stand houden en vocht vasthouden, waardoor de huid gehydrateerd blijft.

Pak de zichtbare tekenen van huidveroudering aan met peptiden

Peptiden zijn een verzameling gerichte chemische ‘communicatoren’ die signalen naar je huid sturen waardoor ze zich jong, stevig en collageenrijk gaan gedragen. Dit is een krachtig onderdeel van je strategie om ouder te worden met een mooie, gezonde huid. Denk aan Peptide-C Anti-Aging Ampullen met onder meer vitamine C, maar ook aan Liftactiv Collagen Specialist met verschillende typen peptiden.

go to top