OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Anti-aging tips: tegen huidveroudering

Er zijn tal van nieuwe trends op beautygebied – van ‘double cleansing’ (twee keer reinigen) tot bijna onuitspreekbare ingrediënten zoals bakuchiol. Maar wat betreft anti-aging helpen deze klassieke anti-aging tips beslist om vroegtijdige rimpels, lijntjes en pigmentvlekken zoveel mogelijk te voorkomen en te vervagen. Investeer in goede huidverzorging voor jouw huidtype en implementeer een paar dagelijkse stappen in jouw verzorgingsroutine – van bepaalde gezichtsverzorging tot lifestylegewoonten – waardoor de huid van je gezicht blijft stralen. Lees hier wat Vichy’s ultieme anti-aging tips zijn.

Anti-aging routine

Je dagelijkse verzorgingsgewoontes zijn de sleutel tot een anti-aging routine. Wijd je aan de volgende stappen om gezonde anti-aging met de jaren volop in gang te zetten.

Was je gezicht voor het slapengaan

Soms ben je misschien te lui om de huid aan het einde van de dag te reinigen, maar dit is een gemiste kans. Hiermee ontneem je de huid namelijk de mogelijkheid zich te herstellen terwijl je slaapt. Bovendien vergroot je de kans op verstopte poriën bij het ontwaken. De huid vernieuwt zichzelf namelijk van de ene op de andere dag. Breng daarom de belangrijkste ingrediënten, waaronder bijvoorbeeld ook een doeltreffend antioxidant serum, voor het slapengaan aan.

Exfolieer op de juiste manier

Anti-aging skincare begint natuurlijk bij de huid dagelijks reinigen (ga nooit met make-up naar bed), maar ook bij exfoliëren – een stap waar je misschien niet meteen aan denkt. Exfoliëren met chemische peelings is een manier om dode huidcellen te verwijderen voor een egalere, gladdere teint met minder zichtbare rimpels. Zorg ervoor dat je de huid daarbij niet te veel irriteert. Te veel exfoliëren is contraproductief. Kies voor een exfoliant voor jouw huidtype: zoals AHA (bijvoorbeeld salicylzuur) voor een acnegevoelige huid of melkzuur voor een gevoelige, droge huid.

Hydrateer voordat je huid droog is

Voor het hydrateren van de huid drink je voldoende water en smeer je crème op de juiste manier. Hydraterende anti-aging crèmes werken effectiever als ze op een schone, vochtige huid worden aangebracht. Doe als volgt wanneer je uit de douche stapt: breng binnen drie minuten crème aan voordat het water op de huid volledig verdampt. Hierdoor pak je niet alleen de voordelen van de vochtinbrengende crème zelf mee, maar help je ook de hydratatie van het water af te sluiten.

Vergeet je SPF niet

Als we van een complete anti-aging routine spreken dan mag breedspectrum zonnebrand (tegen UVA- én UVB-stralen) niet ontbreken. Met het ijverig smeren van SPF voorkom je rimpels en pigmentvlekken, maar er zijn ook andere voordelen. Blootstelling aan UV-licht kan huidkanker veroorzaken, waaronder melanoom (de dodelijkste soort). Breng voldoende SPF aan op je gezicht, lippen, oren, hals, decolleté en handen, en smeer (vooral als je veel buiten bent) om de twee uur bij.

Anti-aging skincare

Er zijn een aantal ingrediënten die heel belangrijk zijn binnen anti-aging skincare. Hierbij uitgelicht.

Retinol

Hét anti-aging skincare ingrediënt is toch wel retinol. Dit krachtige huidverzorgingsingrediënt (een derivaat van vitamine A) is geliefd vanwege zijn vermogen om celvernieuwing te versnellen. Retinoïden zetten huidcellen om en stimuleren de productie van collageen, wat leidt tot een jeugdiger ogende huid. Retinol kan de huid wel uitdrogen, dus begin langzaam door producten met een lager percentage aan je routine toe te voegen en verhoog het percentage vervolgens stap voor stap.

Antioxidanten

Antioxidanten zijn essentieel, en hoe meer je op de huid aanbrengt, hoe beter! Je dagelijkse dieet behoeft gezonde, heilzame voedingsstoffen voor optimale gezondheid, en hetzelfde geldt voor je huid. De beste antioxidanten als ultieme anti-aging skincare ingrediënten: zeker vitamine E en vitamine C. Deskundigen zijn verdeeld over de vraag of een dieet met veel vitamine C-superfoods zoals citrus, paprika en boerenkool zichtbare tekenen van veroudering kan afweren. Hoewel het natuurlijk geen kwaad kan hier extra van te eten. Een vitamine C-serum biedt bewezen merkbare voordelen. Sterker nog, topische vitamine C werkt beter bij het voorkomen van rimpels dan het eten van vitamine C. Interessant feitje: antioxidanten (dus een combinatie van vitamine C en retinol) werken nog beter samen.

Natuurlijke anti-aging

Van een goede slaaphygiëne (met andere woorden: diep doorslapen) tot op je rug slapen en voldoende sporten: dit maakt een groot verschil als je wil investeren in natuurlijke anti-aging.

Slaap voldoende

Zie slaap als een essentiële stap in jouw huidverzorgingsroutine. Slaap is heel belangrijk om het lichaam de kans te geven te regenereren, en het is niet anders waar het de huid betreft. Met voldoende nachtelijke uurtjes regenereren de huidcellen. Bovendien helpt het om donkere kringen onder de ogen te voorkomen. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen je ook helpen om te slapen, dus vul je koelkast met onder meer amandelen en kamille- en passievruchtthee. Dit hoort bij natuurlijke anti-aging.

Slaap op je rug en op zijden kussenslopen

Zijslapen kan ervoor zorgen dat er lijnen op de wang ontstaan, die constant tegen het kussen wordt gedrukt. Zijslapers willen proberen meer op hun rug te gaan liggen. Om rimpels te voorkomen en om hiernaast de rug te verlichten van nek- en rugpijn, zure reflux te bestrijden en zelfs hangende borsten te voorkomen. Wie het echt niet lukt om op zijn of haar rug te slapen: verwissel je kussenslopen in ieder geval voor zijden exemplaren. Dit zorgt voor minder wrijving, en is dus zachter voor huid en haar.

Doe het rustig aan met alcohol

Alcohol droogt het lichaam uit, dus houdt het bij voorkeur bij een enkel glaasje of helemaal geen wijn. Een gedehydrateerde huid ziet er eerder droog, vaal, dof en rimpelig uit. Let ook op met witte wijn: het zuur in deze wijn kan je glazuur beschadigen en je tanden gevoeliger maken voor vlekken. Drink hiernaast natuurlijk voldoende gezuiverd water. Zomaar 1,5 liter water per dag.

Sport en verminder stress

Het is een feit dat sporten belangrijk is voor onze gezondheid. Probeer consistent te blijven sporten door een activiteit te vinden die je echt leuk vindt. Van wandelen tot yoga en boksen, alle beetjes tellen. Bovendien helpt sporten tegen stress (je maakt onder meer gelukshormonen aan) en dit is ook heel belangrijk voor natuurlijke anti-aging op termijn.

go to top