getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Hoe kan ik mijn benen hydrateren en subliem laten stralen in de zomer?

Hoe kan ik mijn benen hydrateren en subliem laten stralen in de zomer?
  • favoriet

Als de eerste zonnestralen zich aandienen, willen we ons zelf weer graag laten zien! Maar na een lange tijd van top tot teen ingepakt te zijn, is een kleine inventarisatie vaak wel op zijn plaats! We vragen Emmanuelle Foucaud, Vichy huidspecialiste.

Moet ik stoppen met rijke, vette producten zodra het warmer wordt?

Nee, zeker niet. Het klopt dat wanneer het kouder is, de huid behoefte heeft aan een rijkere textuur, maar dat wil niet zeggen dat de huid niet meer gevoed hoeft te worden wanneer de temperaturen stijgen. Je stopt zelf toch ook niet met eten in de zomer? Onthoud dat ook als het weer beter wordt, de huid behoefte blijft houden aan voldoende hydratatie. Je kunt jouw gebruikelijke verzorgingsproduct blijven gebruiken of van product veranderen en een lichtere textuur gebruiken met sterk hydraterende eigenschappen.

Ik heb zin om een jurkje aan te doen maar ik durf niet…

Als het mooi weer wordt, kan het lastig zijn om je armen en benen te tonen die de hele winter weggestopt zijn geweest onder truien en panty’s. De oplossing: gebruik een droge olie, die de huid direct satineert en er subliem uit laat zien. Dit type olie laat geen vettig laagje achter op de huid en u kunt zich direct aankleden na het insmeren. Maar let op, niet alle oliën hydrateren goed en blijven de hele dag prettig aanvoelen. De huid kan trekkerig gaan aanvoelen.

Ik wil graag een multifunctioneel product, hoe kan ik die het beste kiezen?

Droge olie biedt al het goede, door het praktische en sensuele van een parfum te combineren met een aangename textuur. Om de best hydraterende formule te kiezen, is er een eenvoudig testje waarmee u de werking kunt beoordelen. Stapel meerdere velletjes papier op elkaar en giet er een druppel olie op. De druppel die door de meeste papierlagen heen trekt, is de beste voor jouw lichaam! Nog iets belangrijks om rekening mee te houden: kies een olie die geen siliconen bevat, dan trekken de actieve werkstoffen makkelijker in het haar, de huid en zelfs de nagels. Sommige oliën beloven dat ze tot wel 24 uur lang prettig aan blijven voelen. Laat die zomer maar komen: geen strohaar en droge benen meer die dat in de weg staan!

Een goed gevoede huid, komt ook door wat jij eet!

Olijfolie en koolzaadolie staan erom bekend dat ze van binnenuit de voedende elementen aanvullen waar de huid behoefte aan heeft, zoals omega 6. Daarnaast kennen we pompoenolie die ook rijk is aan omega 6, hennep- en Camelina-olie die rijk zijn aan omega 3 en saffloerolie die vol vitamine E zit. Al deze oliën barsten van de voedende en hydraterende eigenschappen die helpen om een droge huid te bestrijden. Ze zijn verkrijgbaar bij speciaalzaken en worden gebruikt als sladressing.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Meest gelezen

Wat is een zonneallergie? En wat doe je ertegen?

Advies van Experts

Wat is een zonneallergie? En wat doe je ertegen?

Ben jij wel erg gevoelig voor de zon? Ben jij al rood als de zon tussen de wolken door begint te schijnen? En zoek jij bij de eerste zonnestraal al direct naar een veilige schuilplaats? Het zou kunnen dat je een zonneallergie hebt.  Bij een zonneallergie ben je overgevoelig voor zonlicht. Wil jij weten of je een zonneallergie hebt? Bekijk dan de symptomen.

lees het artikel

Hoe kan je vervellen tegengaan en mooi bruin blijven?

Advies van Experts

Hoe kan je vervellen tegengaan en mooi bruin blijven?

Is je huid eindelijk mooi bruin, begint je huid te vervellen. Een probleem dat voor veel vrouwen maar al te bekend is. Zodra je begint te vervellen, wordt je bruine huid weer bleker. Om zo lang mogelijk bruin te blijven, moet je proberen het vervellen tegen te gaan. Vichy vertelt je hoe.

lees het artikel

Wat te doen bij een verbrande huid

Advies van Experts

Wat te doen bij een verbrande huid

Zodra het voorjaar begint, beginnen we te merken dat de dagen langer worden en de zon zich vaker laat zien.  Als het maar even kan trekken wij erop uit om te genieten van het weer. Een barbecue, picknick of lekker ontspannen op het terras of op het strand. Maar het mooie weer kan jouw onverwachts ook verassen en er toe leiden dat je huid verbrandt. In dit artikel vertellen wij wat je kunt doen om de verbrande huid te verzorgen en we geven aantal tips tegen de pijn bij zonnebrand.

lees het artikel

go to top