OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

De beste anti-aging cremes voor jouw huid

Anti-aging crèmes kunnen de huid op verschillende manieren helpen naarmate we ouder worden. Wat doet een anti-aging creme versus een anti-aging serum: een serum is lichter van textuur en geconcentreerder met actieve ingrediënten, maar dat betekent niet dat je vervolgens geen anti-aging crème meer nodig hebt. Laten we eerst eens kijken naar wat een vochtinbrengende creme precies is. Onze opperhuid wordt beschermd tegen externe agressies met een hydrolipidenfilm. Dit beschermende filmpje houdt vocht vast in de cellen, waardoor de huid haar hydratatieniveau behoudt. Sommige factoren, zoals transpiratie, vervuiling of stof, kunnen dit aantasten. Daarom heb je een goede vochtinbrengende crème nodig om de huid te voeden en te beschermen. Een vochtinbrengende crème bestaat uit een waterdeel (om te hydrateren) en een oliedeel (om de hydrolipidenfilm te versterken). Dankzij zijn hydraterende kracht werkt deze behandeling in op rimpels aan de oppervlakte van de huid. Los van alleen hydraterend, is een anti-aging crème met antioxidanten ontworpen om huidveroudering tegen te gaan: fijne lijntjes, een slappe huid, extra hydratatie en zelfs donkere vlekken. In dit artikel lees je hier alles over.

Wat doet een anti-aging crème?

Een anti-aging crème is samengesteld uit een combinatie van hydraterende en antioxiderende actieve ingrediënten om de huid te beschermen en oxidatieve stress te beperken. Het bevat ook actieve ingrediënten die veroudering tegengaan, zoals hyaluronzuur, collageen, rhamnose, retinol, vitamine C, Pro-Xylane en ga zo maar door. Deze werken synergetisch om de tekenen van veroudering effectief te vertragen. Dit soort anti-aging verzorging is bedoeld voor vrouwen vanaf 30 jaar en ouder. Voor wie het gebruik van een eenvoudige vochtinbrengende crème niet langer voldoende is en een krachtigere crème nodig hebben. Deze behoefte komt met name door het feit dat de collageenproductie in onze huid vanaf 30 jaar, wat helaas rimpels en uitdroging veroorzaakt. Het verlies van dit essentiële eiwit (gemiddeld 1% per jaar) veroorzaakt een afname van de elasticiteit en stevigheid van de huid. Hierbij kunnen bepaalde factoren, zoals langdurige blootstelling aan de zon of onevenwichtige voeding, dit fenomeen versnellen. Het gebruik van een kwalitatieve anti-verouderingscrème is daarom wenselijk.

Anti-age crèmes vs anti-aging serums

Er is een reden waarom serums vol met actieve stoffen zitten. Anti-age serums zijn ontworpen om één specifiek huidprobleem aan te pakken, zoals rimpels of donkere vlekken. Vochtinbrengende anti-age crèmes werken anders. Met name vochtinbrengende crèmes zijn bedoeld om het vochtgehalte van jouw huid te verbeteren en de natuurlijke beschermende huidbarrière te versterken. Je huid heeft namelijk een schild dat vocht binnen en ziektekiemen buiten houdt. Maar koud weer, warm water, UV-stralen en harde huidverzorgingsproducten kunnen deze barrière verzwakken. Je huid wordt hierdoor droog, schilferig en geïrriteerd. Vochtinbrengende anti-age crèmes herstellen de beschermende barrière. Serums kunnen dit niet, want ze bevatten vaak geen ceramiden, vetzuren en al het andere dat vochtinbrengende crèmes helpen om het schild van je huid te versterken. Sommige serums zijn hydraterend, maar meestal kunnen ze geen vocht in de huid sluiten. Daarom wil je het liefst het gebruik van een serum afsluiten met een vochtinbrengende anti-age crème. Vooral als je huid al droog of gevoelig is. Is de crème niet alleen vochtinbrengend maar ook anti-aging, met specifieke ingrediënten die bijvoorbeeld collageen boosten, dan bevat het dus extra anti-age voordelen.

Wat voor soort anti-aging crème past bij mijn huid?

Dat hangt er ook vanaf in welke fase van je leven je je bevindt. Van jong tot oud is een breedspectrum SPF een zeer belangrijke anti-aging crème die je dagelijks wil gebruiken. Zonnebrandcrème is het belangrijkste anti-verouderingsproduct omdat de zon verantwoordelijk is voor 90% van de huidveroudering. Vichy’s vernieuwende UV-Age Daily is een zonnebrandcrème en tegelijkertijd een voedende, hydraterende dagcrème die de huid beschermt tegen de vorming van rimpels en pigmentvlekken onder invloed van omgevingsfactoren waaronder ook luchtvervuiling.

De beste anti-aging crèmes van Vichy

De beste anti-aging crème is dus zeker een kwalitatieve zonnebrand. Maar hiernaast speelt collageen ook een belangrijke rol in de keuze bij de beste anti-aging crème. Onze huid ondergaat een aantal veranderingen naarmate we ouder worden, waaronder het verlies van collageen. Collageen is dus een krachtig natuurlijk eiwit en in onze jongere jaren hebben we dit in overvloed. De beste anti-aging crèmes brengen je huid in balans en vangen zichtbare tekenen van collageenverlies op. Een anti-age crème zoals Liftactiv Collagen Specialist SPF 25 is hier speciaal voor ontwikkeld. De anti-age crème is verrijkt met actieve dermatologische ingrediënten om je huid tot 24 uur te hydrateren. De belangrijke actieve ingrediënten in de crème zijn onder meer hyaluronzuur (waarvan bekend is dat het tot 1000 keer zijn gewicht aan water vasthoudt), vitamine E en biopeptiden. De formule is ontworpen om zich te concentreren op de stevigheid, elasticiteit en helderheid van de huid. De overgang versnelt de afname van de collageenproductie nog eens. Daarom heeft Vichy ook anti-age crèmes op de markt gebracht speciaal voor de huid in de overgang onder de noemer Neovadiol. Zodra je collageenspiegels beginnen af te nemen, verzwakt de huid. Hierdoor wordt deze kwetsbaar voor omgevingsinvloeden en irriterende stoffen. Er kunnen fijne lijntjes en rimpels ontstaan en je huid kan doffer ogen. Voor overdag heeft Vichy ook LiftActiv Collagen Specialist en voor ’s nachts LiftActiv Collagen Specialist Nacht.

go to top