OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

#Blijf thuis: kalmerende spasessie routine voor een mooie huid | Vichy

‘Vul voor je begint een grote kom met heet water en week hier vier kleine gezichtsdoekjes in voor reinigen en tussendoor stomen’ 

Natuurlijk wil je met je beautybehandeling iets bereiken, maar het hoort ook leuk te zijn. Voor wie zich thuis wat aan het vervelen is: waarom niet wekelijks een spasessie aan huis? Denk een uitgebreide routine waar je huid je dankbaar voor zal zijn. Nu tijdelijk alle schoonheidsspecialisten en dermatologen hun deuren sluiten, is dit het uitgelezen moment voor een spamoment thuis. Maskers, massage tussendoor, pak er een krachtig serum bij. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten: een facial helpt je huid mooi glad en stralend maken, maar het geeft je ook veel rust. Het kan ook zijn dat je in gestreste periodes meer last krijgt van onzuiverheden, dus pukkeltjes en mee-eters. Investeer in je skincare, zorg dat je frisse lucht krijgt door af en toe een raam open te zetten en vul je huis met zuurstofrijke planten. Zo onderhoud je een mooie huid binnenshuis. 

Stap één: reinigen

‘Exfoliëren wil je minimaal één keer per week toevoegen aan je verzorgingsroutine, tegen onzuiverheden maar ook huidveroudering’

Natuurlijk kun je een DIY (do-it-yourself) facial niet beginnen zonder een blank canvas, zorg dat je huid echt goed schoon is. Vul een grote kom met heet water en week hier vier kleine gezichtsdoekjes in totdat ze goed warm en vochtig zijn. Reinig de huid gedurende 30 seconden, waarbij je een niet-schuimende, hydraterende reiniger gebruikt voor een droge huid, een zuiverende gezichtsreiniger voor een vet huidtype. Heb je een gevoelige huid? Je kunt ook een micellair water voor een gevoelige huid pakken. Of doe dubbelop: een micellair water voor jouw huidtype, gevolgd door een reguliere reiniger. Voel je je wat gestrest? Sommige huidexperts laten je voor een spasessie even een fijne geur inademen, om je hele systeem te doen relaxen. Aromatherapie. Wat essentiële olie met lavendel, roos, bergamot of jasmijn inademen. Is de huid eenmaal goed gereinigd, haal dan het reinigingsproduct weg met het eerste warme, vochtige doekje. Leg voor dit hele verzorgingsritueel vier doekjes klaar. Dep het doekje over je gezicht en adem 30 seconden lang diep in om je poriën te doen openen, waardoor andere producten beter in je huid kunnen inwerken. Houd je gezicht tussen elke stap iets vochtig. Dit is essentieel voor deze spasessie thuis, zodat de producten zoals een serum goed kunnen inwerken op de buitenste huidlaag.

Stap twee: exfoliëren

Misschien is exfoliëren niet iets wat je doorgaans thuis veel doet, maar het kan zoveel doen voor je gezicht. Dode huidcellen verwijderen zodat je minder last krijgt van pukkeltjes (veroorzaakt door kopzorgen) of zichtbare fijne lijntjes. Exfolieer je niet al een paar keer per week (wel een aanrader) doe het dan in ieder geval tijdens je wekelijkse spasessie. Probeer hiervoor bijvoorbeeld Normaderms 3-in-1 reiniger, die je kunt gebruiken als milde peeling ofwel exfoliant. Laat op een vochtig gezicht schuimen en masseer 60 seconden in, laat het een momentje zitten en pak dan het tweede warme, vochtige doekje om over je gezicht te deppen totdat deze wat is afgekoeld. Dep stevig en probeer ondertussen diep in te ademen. Dat doekje op je gezicht is goed voor je huid, kalmeert je geest en het werkt ook nog eens op je bijholtes.

Stap drie: masker

Een masker is natuurlijk de ultieme luxe tijdens een spasessie. Opbrengen voor een paar minuutjes, en even helemaal nergens aan denken. Lees ondertussen een boek, luister een podcast, lak je nagels. Hier vind je vast een masker (van Vichy of zelfgemaakt met ingrediënten uit je keukenkastje) van jouw gading. Maak de ervaring compleet en zet de toon met kaarsen en fijne geuren. Heet water met een mix van essentiële olie, muntblaadjes, limoengras of roos vult de ruimte met een kalmerend aroma waardoor je in een net zo’n relaxte staat raakt als bij je spa buiten de deur. Geur is heel bepalend voor de sfeer. Nadat je een gezichtsmasker hebt gebruikt: smeer je handen goed in met een rijke handcrème, en breng hier overheen desgewenst katoenen handschoentjes aan. Zo geef je je handen tegelijkertijd ook een soort maskertje, want het product zal hierdoor dieper in je huid inwerken. Je kunt zelfs gerust doorwerken op je laptop als je dit doet. Is de maskertijd verstreken, haal het product er dan af met het derde vochtige doekje. Voor de volgende stap (serum) gebruik je geen warm doekje.

Stap vier: serum en gezichtsmassage

Er worden soms vraagtekens gezet bij de werking en het gebruik van een serum, laat dit het moment zijn om dit voor eens en altijd op te helderen. Een serum wordt in Nederland (wel bijvoorbeeld in landen waar ze van jongs af aan geënt zijn op goede skincare, zoals in Zuid-Korea) niet door iedereen gebruikt, maar het kan veel uithalen. Een serum is namelijk extreem geconcentreerd, waardoor al die actieve ingrediënten nog meer doen voor je huid. Serums zijn er speciaal voor jouw huidzorg, zoals een vitamine C-serum tegen pigmentatie en huidveroudering, een rehydraterend serum om de huid tot maar liefst 48 uur lang te hydrateren of een olieserum om een dunne huid, die slapper is geworden met de jaren, te versterken. Hét startpunt voor een sterkere huid en barrièreherstel is bovendien: Vichy’s Minéral 89-booster, met mineraliserend thermaal water in een concentratie van 89%! De opties zijn legio. Ideaal voor bij zo’n serum: gezichtsmassage. Hiervoor kun je speciale tools gebruiken, zoals een gezichtsroller of de nu populaire gua sha, maar in principe heb je alleen je vingers en een goed verzorgingsproduct (zeg een serum, dat soepel over je huid rolt) nodig. Een gezichtsmassage geeft je de kans om de opname van welk product dan ook te optimaliseren. De warmte van je handen en bewegingen helpen je serum beter te absorberen. Wil je de stevigheid van de huid bevorderen? Stevige, stimulerende bewegingen zijn hier op zijn plaats. Is je huid gevoeliger, acne-gevoelig of vet: oefen dan een lichte aanraking en minder druk uit. Een van de voordelen van gezichtsmassage is lymfatische drainage, waardoor giftstoffen worden afgevoerd. Zie het als een natuurlijke ontgifting. Let op: masseer niet rondom je ogen, want die huid is te delicaat. Voor masseren doe je als volgt:

  • Stap één: doe een muntje serum (of moisturizer) in je handpalm, wrijf de formule om deze gelijkmatig te verdelen over handen en vingertoppen.
  • Stap twee: duw je vingers tussen je wenkbrauwen en beweeg dan naar boven over je voorhoofd, waarna je dit een aantal keer herhaalt en daarbij het hele gebied meepakt.
  • Stap drie: masseer je vingertoppen vervolgens van het midden van je gezicht voorbij je wangen naar je oren toe.
  • Stap vier: ga een stapje lager en herhaal dezelfde massagetechniek, met op- en neerwaartse bewegingen langs je kaaklijn.
  • Stap vijf: eindig met je hals, waarbij je zachtjes verticale bewegingen maakt van je sleutelbeen naar boven toe.

Stap vijf: moisturize

Sluit af met een goede moisturizer, ofwel vochtinbrengende crème. Nadat je de moisturizer, dag- of nachtcrème hebt aangebracht, kun je het vierde en laatste vochtige doekje pakken en die iets boven je gezicht laten hangen. Hierdoor mixt de stoom met de crème waardoor het product nog dieper in je huid kan doordringen. Als de huid vochtig en heet is, kan het zomaar vier keer meer vocht en product opnemen dan normaal. Dit is dus het moment om een rijke moisturizer, extra serum of gezichtsolie aan te brengen. De huid rondom je ogen heeft bovendien ook moisture nodig! Pak er een goede oogcrème bij speciaal voor jouw huidtype. Hierna voel je je zowel fysiek als mentaal vast beter. 

Blijf binnen, houd jezelf en je omgeving veilig en shop online. Dit kan natuurlijk op de Vichy-website zelf of bij één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top