OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

De allermooiste spahotels voor een weekendje weg met je moeder

Wat je moeder wellicht het liefste wil? Meer een-op-een tijd met haar dochter doorbrengen, terwijl ze onderwijl in de watten wordt gelegd. Het ultieme cadeau voor Moederdag: een nachtje of twee erop uit naar een heerlijk spahotel op een paar uur vliegen. Of rijden, dan maak je er gelijk een roadtrip van. Van compleet luxe spahotels in Frankrijk, Portugal en Marokko of een meer low-key city spa in Berlijn. Wij selecteerden de meest verrassende bestemmingen voor een hemels spabezoek.

Vichy Célestins Spa Hôtel

1 Vichy Célestins Spa Hôtel, Vichy, Frankrijk

Niets minder dan goddelijk, het spahotel van ons eigen Vichy. Hier waan je je gelijk dichtbij de bron: daar waar Keizer Napoleon III de wonderlijke krachten ontdekte van het vulkanische, met mineralen verrijkte water in Vichy. Een lommerrijk plaatsje, dat ook bekend staat om diens eclectische architectuur. Hij maakte er de grootste spabestemming in Frankrijk van, ofwel ‘de Koningin der Watersteden’. Voor deze spa staat een aardige wachtlijst, dus wees er op tijd bij. Het wachten is het in ieder geval meer dan waard. Van sauna’s tot hammams (voor een stevige scrubbeurt) tot op maat gemaakte beauty- en wellnessbehandelingen. Als herboren weer naar huis. 
https://www.vichy-spa-hotel.fr/en

Hotel Palacio Estoril

2 Hotel Palacio Estoril, Cascais, Portugal

Zowel lokale als internationale jetset reizen en masse af naar dit spahotel nabij Lissabon om weer helemaal op te laden. Dit statige hotel opende in de jaren dertig aan de Portugese Riviera. Het ademt nog steeds de glamour uit die dagen, met een ondergrondse tunnel opgetrokken uit marmer. De innovatieve beautybehandelingen en spa binnenin zijn weliswaar state-of-the-art. Ze specialiseren zich hier met name in therapieën met water, zoals hydro-massage, en het verbeteren van het postuur met bijvoorbeeld sessies in het therapeutische zwembad. Denk hierbij aan yoga op een oversized surfboard, onder begeleiding van een fitnessinstructeur. Fun fact: dit is ook de plek waar Ian Fleming het personage James Bond bedacht.
https://www.palacioestorilhotel.com

Hotel Post Bezau

3 Hotel Post Bezau, Bregenzer Woud, Oostenrijk

Het kan zomaar zijn dat dit spahotel je is ontgaan. Zo staat het Bregentzer Woud in de Oostenrijkse Alpen vooral bekend om twee andere zaken: skiën en kaas. Dat kun je natuurlijk met gemak combineren met een spabezoek aan het Hotel Post Bezau. Dit elegante toevluchtsoord opende zijn deuren al in 1850, door de over-overgrootvader van Susanne Kaufmann, die zich toelegt op plantaardige beautybehandelingen en detoxprogrammas. Sindsdien heeft het hotel een transformatie ondergaan – onder de artistieke begeleiding van architect Oskar Leo Kaufmann. Scandi-stijl ten top. Al zijn het vooral de adembenemende vergezichten die deze plek tot een aanrader maken.
https://www.hotelpostbezau.com/en

Hotel Oderberger

4 Hotel Oderberger, Berlijn

Meer een stadsmens? Die tussen al die luie spabehandelingen ook nog even een museumbezoek of mooie boetiek wil meepakken? Dat kan, bij Hotel Oderberger in Berlijn. Het is een meer low-key (en betaalbaar) alternatief, maar het historische badhuis blijft indrukwekkend. Daterend uit de achttiende eeuw, met een gigantisch zwembad. De hotelkamers zijn licht en minimalistisch ingericht en als gast bevind je je hier op een van de bruisendste plekken in Berlijn: Prenzlauerberg.
https://www.hotel-oderberger.berlin

Aman Spa at The Connaught

5 Aman Spa at The Connaught, Mayfair, Londen

Nog een city spa, maar dan wel ultraluxe: Aman Spa, onderdeel van The Connaught in Londen. Zachte muziek, gedimd licht, verwarmde stenen vloeren met neutrale kleurtonen en rieten meubels in het interieur. Uitermate rustgevend. Het zwembad is ontworpen in een rotsachtige stijl met een waterval-installatie, die bijna meditatief aandoet. Over meditatief gesproken, de Aman Spa biedt naast een uitgebreid behandelmenu een complementaire dagelijkse mindfulness-les van 20 minuten.
https://www.the-connaught.co.uk/aman-spa/

Vichy Thermalia Spa Hôtel

6 Vichy Thermalia Spa Hôtel, Bouznika, Marokko

Nu mag de allereerste Vichy-spa in – hoe kan het ook anders – Vichy liggen, maar dit is niet het enige spahotel van het Franse verzorgingsinstituut. Sinds vorig jaar zijn er ook in Marokko spa’s geopend, waaronder nabij Casablanca aan zee. Zwoele avonden, dat duizend-in-één-nachtgevoel, kleuren, geuren en luxe behandelingen. De spa zelf beslaat meer dan 3000 m², waarbij de focus ligt op anti-aging, algehele welzijn en thalassotherapie-behandelingen. Er zijn ook meerdere zwembaden, een high-end fitnessruimte, cryotherapiekamer en yogastudio gerealiseerd. Wegdromen maar.
https://www.vichy-celestins-spa-hotel.com/casablanca-morocco

Acquaforte Thalasso & Spa

7 Acquaforte Thalasso & Spa, Forte Village, Sardinië

Forte Village is een resort aan het strand in de zogenaamde ‘Blue Zone’-regio, waar de langstlevende (en in goede gezondheid) mensen ter wereld leven. Naast een restaurant van Gordon Ramsay, vind je hier ook een geweldige spa. Namelijk Acquaforte, die befaamd is om zijn thalassotherapiën, een type behandeling waarbij de helende eigenschappen van de zee en de zee-omgeving worden ingezet voor een optimaal welzijn. Zon, zand, zee, en verder helemaal nergens meer aan denken.
https://healinghotelsoftheworld.com/hotels/forte-village-resort/

The Jaffa

8 The Jaffa, Tel Aviv, Israël

Vier uurtjes vliegen en er openbaart zich een totaal andere wereld. Tel Aviv, Israël, waar je 24/7 heerlijk kunt eten en waar je vooral bij hotel The Jaffa in een soort sprookjeswereld stapt. Het negentiende-eeuwse neo-gothische en neo-renaissance gebouw, op een heuvelrug die uitkijkt op de haven, is door gevierde architect John Pawson in een nieuw jasje gestoken. En wat voor een. De 120 slaapkamers zijn zonovergoten en sereen, maar vooral het interieur beneden in de kapel is adembenemend. Zak weg in een Cini Boeri Botolo-stoel onder originele glas-in-lood-ramen. Aan cocktails nippen tot diep in de nacht. Hadden we al gezegd dat er ook een spa bijzit? Niet te lang over nadenken, gewoon boeken deze onvergetelijke getaway.
https://www.thejaffahotel.com

go to top