OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

De gevolgen van de menopauze verzachten

De menopauze brengt veel veranderingen met zich mee. Één voorbeeld hiervan is het afnemen van volume in uw gezicht. Is hier iets aan te doen? Ja, u bent niet verplicht deze veranderingen toe te zien en hier niet op te reageren. Vichy heeft een actieplan voor u.

Tot ongeveer de leeftijd van vijftig jaar volstaat het gebruik van een goede anti-rimpelcrème, regelmatig scrubben en een efficiënte zonnecrème om huidveroudering te helpen tegen te gaan. Maar, op een gegeven moment reflecteert de spiegel echter een andere beeld: de stevigheid van uw huid neemt af. Dit komt door de menopauze die bij de meeste vrouwen rond de leeftijd van 52 jaar zijn intrede doet. Bekijk onze strategie voor het behouden van uw prachtige huid en ontdek hoe u uw huid goed kunt verzorgen.

Uw gezicht weerspiegelt de menopauze

De menopauze zorgt er voor dat het peil van de vrouwelijke hormonen vermindert. Deze hormonen zijn onder andere betrokken bij beschermening van de huid. De verandering in de hormoonhuishouding heeft ook invloed op de diepere lagen van uw opperhuid.

Tijdens de menopauze vermindert de elasticiteit van de huid­, want de celdeling verloopt trager.
Daar komt nog bij dat het weefsel dat de epidermis en dermis verbindt, en zo belangrijk is voor de huid,dunner wordt. Dit kan men terug zien in minder geaccentueerde jukbeenderen, een vervaging van de gezichtscontouren een minder gladde nek dan voorheen.

"Men zou kunnen veronderstellen dat de huid nog over al haar systemen beschikt maar zonder de motor om te kunnen functioneren zoals vroeger” verklaart apothekeres Florence Benech, Internationale Directrice - Ontwikkeling Verzorging Cosmétique Active

Verzorg uw huid optimaal tijdens de menopauze

De vette huid is het best bewapend tegen het onvermijdelijke verouderingsproces. Doordat haar talgproductie (die de hydratatie van de huid bevordert ) tot dusver te hoog was, zorgt dit er tijdens de menopauze voor dat de vette huid kenmerken heeft van de normale huid. "Maar let op, bij de menopauze dient dit huidtype nog steeds gehydrateerd te worden!", aldus Florence Benech.

De gevoelige huid is helaas de minst bedeelde, zelfs wanneer u uw huid tot op vandaag goed beschermde. Tijdens de menopauze kan een gevoelige huid nog reactiever worden en is ze vatbaar voor roodheid en rosacea. Heeft u dit huidtype? Verdubbel uw aandacht voor uw huid! "Let op voor abrupte temperatuurschommelingen zonder dat de huid perfect gevoed is, of blootstelling aan de zon zonder doeltreffende bescherming”, adviseert Florence Benech.

Welk type gezichtsverzorging sluit aan bij de menopauze?

Ongeacht welk huidtype u heeft bij de menopauze, kies voor een krachtige gezichtsverzorging met een ingrediënt die de dichtheid van de huid verbetert, de jukbeenderen de gezichtsvorm en de halsherdefinieert. "Hoe meer men de huid stimuleert, hoe meer ze zich hervormt" vertelt Florence Benech.

U kan bovendien het effect van de crème versterken door ze aan te brengen met een aangepaste massage. Ontdek in deze video’s hoe u dit het beste kunt doen.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top