getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

De grote beauty schoonmaak voor de vette huid

De grote beauty schoonmaak voor de vette huid
  • favoriet

1. Reinig dagelijks

Puistjes ontstaan wanneer een teveel aan talg samenklontert met dode huidcellen en vervolgens de poriën verstopt. Eenmaal verstopt, ontstaan er puistjes en kunnen bacteriën ervoor zorgen dat het rood en ontstoken raakt. Het is dus belangrijk om de vette huid goed schoon te houden. Reinig je gezicht twee keer per dag (‘s ochtends en ‘s avonds), maar vermijd zeep. Zeep verstoort de PH waarde van de huid waardoor de afweer van de huid afneemt. Gebruik liever een milde facewash die de huid niet uitdroogt.  

Maak het zelf!
Mix een paar druppels lavendelolie door warm water en week er een washand in. Dep je gezicht zachtjes met de washand schoon. Lavendel werkt niet alleen verzachtend, maar heeft ook een kalmerend, antibacterieel en zuiverend effect.

2. Scrub met liefde

Onze natuurlijke reactie bij puistjes is om het allemaal maar weg te scrubben. Toch is dit een slechte strategie. Intensief scrubben kan de huidbarrière beschadigen en irriteren en acnebacteriën juist verspreiden, waardoor ontstekingen verergeren. Scrub je gezicht maximaal 3 keer per week en vermijd de ontstekingen.

3. Gebruik het juiste product

Er zijn bepaalde ingrediënten die hun werking lang en breed hebben bewezen. Denk aan retinol, glycolen en salicylzuur. Maar ze geven niet meteen zichtbaar resultaat en niet bij iedereen. Ze werken allemaal goed tegen acne, maar pakken verschillende types aan. Rode en ontstoken puistjes reageren bijvoorbeeld heel goed op een geneesmiddel met benzoyl peroxide, welke de slechte bacterie aanpakt. Benzoyl peroxide verweekt de bovenste huidlaag en vermindert overmatige groei hiervan. Het voorkomt zo dat de poriën verstoppen. Bovendien vermindert het de groei van de acnebacterie, waardoor de puistjes en pukkels afnemen. Het effect op acne is na enkele weken te merken. Geef een product minimaal zes weken de tijd om zijn werk te doen. Verbetert er niets na die tijd, dan is dit niet het product voor jou.

4. Droog de huid niet uit

Ook een onzuivere of vette huid kan vochtarm zijn en daarbij hebben veel anti-acne producten een sterk dehydraterende werking. Dit lijkt goed, maar het overmatig uitdrogen van de vette huid kan het probleem ook verergeren. Als de vette huid te droog wordt, gaat deze namelijk nog meer talg produceren. Voorkom dit door de huid goed te hydrateren met een dagcrème voor de vette huid.

5. Handen af!

Vermijd frunniken aan de huid. Puistjes zitten vol met bacteriën die je anders alleen maar verspreidt en je wilt de geïrriteerde huid niet nog meer prikkelen. Als je dat toch gedaan hebt, gebruik dan een speciaal doelgericht product dat helpt puistjes snel zichtbaar te laten verdwijnen. Probeer eens Normaderm Hyaluspot!Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren?

Shop nu bij je
dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service
Mijn Vichy

De oplossing van Vichy

  • Verfraaiende verzorging tegen onzuiverheden - Normaderm Anti-Onzuiverheden Dagcrème - Vichy Normaderm
  • Verzorgende BB-crème voor egale huid - Normaderm BB Clear - Vichy Normaderm
  • Micellaire reinigingslotion - verzorging tegen onzuiverheden voor een gezondere huid - Vichy Normaderm
  • Nacht detox - verzorging tegen onzuiverheden - Vichy Normaderm
  • Meest gelezen

    go to top