OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Je huid verzorgen tijdens een warme, zonnige dag

Of je nu thuis blijft of op vakantie gaat, de zomerse warmte kan ervoor zorgen dat je veel mineralen in je lichaam verliest. Hierdoor kan je huid strak en gevoelig aanvoelen. En als je niet oppast, kan je huid ook nog eens ernstige schade oplopen in de zon. In dit artikel lees je hoe je bruin kunt worden zonder de huid te beschadigen en dermatoloog Nina Roos geeft je een aantal tips om de huid te verzorgen bij warmte.

Wat is het effect van hitte op de mineralen in je lichaam?

Naast vitamines, zijn mineralen en spoorelementen belangrijk bij essentiële lichaamsfuncties, zoals je metabolisme, de huidstructuur en de functies van de huid. We hebben ze dus nodig om de huid gezond te houden. We zweten natuurlijk meer als het warm is. Als je uitgedroogd raakt, kan de hoeveelheid mineralen in je lichaam snel afnemen. Het is erg belangrijk om deze warme dagen veel water te drinken, zodat de huid fris blijft en het aantal mineralen in je lichaam stabiel.
Door te zweten, verliezen wij veel minerale zouten, die weer aangevuld moeten worden. Het menselijk lichaam verliest dagelijks zo’n 1600 tot 1800 ml vocht per dag door te zweten.1 Daar zitten ook mineralen bij zoals sodium, ijzer, fosfaat, die allemaal belangrijk zijn om onze huid, maar ook onze tanden en botten gezond te houden.

Huidschade door uv-stralen voorkomen

Naast de negatieve effecten van uitdroging, heb je ook nog te maken met de uv-stralen die bijdragen aan de ontwikkeling van vrije radicalen die op hun beurt kunnen bijdragen aan vroegtijdige huidveroudering.2 Uit onderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van de huidafbraak, waaronder kanker, in verband is te brengen met het exposoom. Daar vallen alle externe en interne factoren waar je aan blootgesteld wordt onder, zoals vervuilende stoffen, uv-stralen, stress en ozon.3 Een ander onderzoek toont ook aan dat de langdurige blootstelling aan hitte de elasticiteit van de huid kan verminderen.

Als je een tijdje buiten bent, gaat je lichaam vitamine D aanmaken. Dat is goed, maar het is belangrijk om de schadelijke effecten van de zon op het verouderen van onze huid in de gaten te houden. Want het is misschien schrikken, want maar liefst 80% van de huidveroudering is in verband te brengen met de herhaaldelijke blootstelling aan uv-stralen. Zelfs een gewone dagelijkse blootstelling aan de zon kan er al voor zorgen dat de opperhuid dunner wordt. Als je huidschade oploopt door de zon, verspreiden vrije radicalen zich door je lichaam die cellen beschadigen, waardoor de productie van collageen afneemt en huidveroudering toeneemt. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat de luchtvochtigheid ook de huidbarrière kan aantasten.

Wat kun je doen? Blijf zoveel mogelijk uit de zon,   tussen 11 uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags  uit de zon. Zonneproducten met een hoge zonbeschermingsfactor (SPF) die je lichaam beschermen, kunnen ervoor zorgen dat je pH-waarden in je lichaam in balans blijven. Dit helpt tegen problemen zoals roodheid. Nina Roos raadt aan om naast je zonbeschermingsproduct ook Vichy Mineraliserend water bij je te hebben als je er een dag op uit gaat, en dan met name in de stad.  Zo ben je altijd in staat om de huid, die gebukt gaat onder hitte, vervuiling en uv-stralen, te verzorgen. 

Florence Bénèche, Internationaal Directeur Ontwikkeling Huidverzorgingsproducten bij Vichy, legt uit dat Vichy’s Mineraliserend Water de huid versterkt en beter beschermt tegen externe factoren dankzij de unieke formule met 15 mineralen en spoorelementen. Daarnaast heeft het mineraliserend water een anti-oxiderende werking die de vrije radicalen, ontstaan door factoren uit het exposoom,  in je lichaam helpt neutraliseren. Hierdoor versterk je de natuurlijke afweer van de huid met maar liefst 20%.


De huid gehydrateerd houden in de zomer

Wat kan jij doen om ervoor te zorgen dat je huid geen gebrek heeft aan belangrijke mineralen? Gebruik mineraliserend water van Vichy, dat alle elementen bevat die de huid nodig heeft, om je huid van buitenaf te versterken. Dr. Nina Roos zegt hierover: “Een gezichtsmist is rijk aan verschillende mineralen die ervoor zorgen dat de huid, die door de zomerhitte geïrriteerd raakt, kalmeert en weer zachter aanvoelt. Het is ook belangrijk om een zacht product te gebruiken dat geschikt is voor de gevoelige huid.”

Bepaalde elementen staan bekend om hun gunstige invloed op de huid, zoals zwavel en silicium5, die de productie van collageen stimuleren en bijdragen bij het genezen van wondjes. Magnesium en lithium zijn elementen die de huidcellen herstellen, perfect voor als je een dag te lang in de zon hebt gezeten. Drink genoeg water en zorg ervoor dat je via je voeding voldoende mineralen binnenkrijgt (deze worden niet aangemaakt door het lichaam), zodat je lichaam zowel van binnen als van buiten gezond is. Hoe beter je huid gehydrateerd is, hoe meer je lichaam profiteert van de vitaminen en mineralen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

go to top