NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

De huid verzorgen na het sporten

 • favoriet

Sporten is belangrijk voor een gezonde levensstijl en een stalende huid. Maar wat ook belangrijk is, is dat we na het sporten de mineralen, die ons lichaam verloren heeft, aanvullen. Ontdek wat je naast het sporten kunt doen voor een huid met een stralende gloed.

Sporten en de huid

Als je op zoek bent naar een goede manier om te detoxen, dan is sporten niet verkeerd. Jezelf in het zweet werken is een geweldige manier om je hart en bloedvaten te laten werken. Door het sporten verbetert de doorbloeding in je lichaam waardoor belangrijke voedingsstoffen naar de cellen worden getransporteerd, wat resulteert in een mooie gloed1. Naast dat het goed is voor de huid, is sporten een geweldige manier om te relaxen en stress van je af te laten glijden. Dit is met name belangrijk als je bijvoorbeeld slaapproblemen hebt. We weten allemaal wat het gunstige effect is van een goede nachtrust. Als je beter slaapt, heeft dit een gunstig effect op de huidbarrière, en dat resulteert in een sterkere huid, die er mooier uitziet.

Echter is het na het sporten wel belangrijk dat jij je vochtbalans weer herstelt. Een mens kan dagelijks tot wel 1800 ml aan vocht verliezen. En dan hebben we nog geen rekening gehouden met je workout en de mineralen en vitamines die je hebt verloren. Op de lange termijn, kunnen uitdroging en een gebrek aan mineralen ervoor zorgen dat de huid beschadigde cellen niet meer kan herstellen2. Daarom zijn voedingsmiddelen die hydrateren en de vitamines en mineralen in je lichaam op peil houden ideaal.

Je huid verzorgen na de workout

Maak het niet te gek. Het is belangrijk dat je de huid reinigt van overtollige oliën en talg, die je hebt aangemaakt door het zweten. Als je na het sporten een schuimend product of een cleanser gebruikt op basis van crème, zal je de sportschool verlaten met een frisse, stralende huid. Heb je last van uitbraken van acne of onzuiverheden? Gebruik dan een exfoliërend product waarmee je de dode huidcellen kunt wegscrubben om verstopte poriën te helpen voorkomen.

Hydrateer en verkoel je huid na het sporten met een paar spuitjes van een vochtrijke gezichtmist. Het Mineraliserend Water van Vichy is geweldig om de huid snel of plaatselijk op te frissen. Met name als de huid strak of droog aanvoelt na een workout. Als je veel buiten sport, vergeet dan niet om je in te smeren met een goede SPF. Smeer alle lichaamsdelen in die worden blootgesteld aan het zonlicht om de schade die uv-stralen kunnen veroorzaken tegen te gaan.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/acne/features/exercise
[2] Scientific Support, Ref [36] to [37] ‘Consequences of a mineral deficiency on the skin’

De oplossing van Vichy

 • 18524Mineraliserend Thermaal Water54MINERALISEREND THERMAAL WATERFACE CAREGezichtsreinigingZuiverende verzorging
  Mineraliserend Thermaal Water
 • 19339Exfoliërend Masker4.73MINERAAL MASKERSFACE CAREPeelingZuiverende verzorging
  Exfoliërend Masker
 • 1522Overmatige Transpiratie Deodorant Stress Resist 
  Roller 72u
  51DEODORANTBODY CAREAnti-transpiratieLichaamshygiëne
  Anti-transpiratie deodorant roller stress resist 72u - Vichy
 • Meest gelezen

  Ingrediënten

  5 bekende ingrediënten tegen huidveroudering


  Werkzame bestanddelen tegen huidveroudering zoals retinol, hyaluronzuur en vitamine C lijken het geheim te kennen van de eeuwige jeugd! Deze magische ingrediënten zijn te vinden in een hele serie producten, van liftende en verstevigende anti-rimpelcrèmes tot rimpel fillers en huidaanspannende behandelingen. Maar deze ingrediënten kunnen behoorlijk verwarrend zijn – daarom hebben we onze expert Pascale Mora gevraagd 5 bekenden toe te lichten.

  lees het artikel

  Ontdek Vichy

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Salicylzuur is een bekend ingrediënt in de cosmetische industrie en wordt in veel verschillende producten gebruikt. Maar niet iedereen is bekend met deze stof. Als je dit middel op het etiket van je gezichtsverzorgingsproduct ziet staan, zal het je misschien niet zo veel zeggen. Maar dan weet je nog niet wat een geweldig effect producten met dit ingrediënt op de huid hebben, zo kan het bijvoorbeeld helpen bij een huid met neiging tot acné. Wij vertellen je alles wat je moet weten over salicylzuur in je verzorgingsproducten.

  lees het artikel

  go to top