OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Segment :

De oplossing voor droog en beschadigd haar!

 • favoriet

Wat zijn de kenmerken van droog haar? Hoe wordt haar weer zijdezacht? Manager wetenschappelijke communicatie Pascale Mora en Kapper/Stylist Alexandre Hatami, delen hun expertise met u.

De oplossing voor droog en beschadigd haar!

Goed het haartype bepalen

Goed het haartype bepalen « Weet je zeker welk haartype je hebt? » Alexandre Hatami, expert op het gebied van "haute coiffure" stelt deze vraag. « Veel vrouwen vergissen zich namelijk in hun haartype, waardoor ze de verkeerde producten gebruiken en het alleen maar erger maken. Het is belangrijk dat je naar de mening van je kapper vraagt. »

Pascale Mora legt het ons vanuit wetenschappelijk oogpunt uit. « Haar is een samenvoeging van 2 soorten cellen: de cellen van de cortex vormen de kern van het haar, die van de cuticula isoleren het haar en beschermen het. Bij droog haar is de cuticula beschadigd. Hierdoor is de vezel niet goed beschermd waardoor zij haar keratine en lipiden (vetstoffen) verliest. Het haar is dof en ruw en wordt steeds kwetsbaarder, zodat het zelfs breekt. »

Haarbreuk beperken

Bij droog haar is een goede verzorging en speciale aandacht heel belangrijk. Het probleem ontstaat door de herhaaldelijke dagelijkse schadelijke invloeden zoals luchtvervuiling, zon, UV-stralen, haarwassen, haar drogen en chemische behandelingen. Alexandre Hatami maakt een kleine balans op van de situatie: « Haardrogers worden steeds krachtiger, de mode nodigt uit tot het vaak kleuren, highlighten of straightenen van het haar… » En wat is het resultaat? Het haar verzwakt sneller! Hoe kunnen we deze trend stoppen, Alexandre ? « Door het haar niet te vaak te wassen. Daardoor wordt het haar namelijk dubbel belast omdat de talgklieren geactiveerd worden en de hoofdhuid vetter wordt terwijl het haar juist droger wordt door het wassen, hetgeen leidt tot gespleten haarpunten. En door de haardroger minder warm te zetten en de gebruikstijd te verkorten, of hem zelfs helemaal niet meer te gebruiken bij dun haar. Vermijd tot slot ook volume- of fixatieproducten die alcohol bevatten. Bij andere haartypen zijn die geen probleem, maar voor droog haar raad ik het gebruik ervan af. »

De juiste manier van knippen

Ook de kniptechniek zelf is van belang bij beschadigd haar. Knippen (snijden) met een scheermesje of droogknippen (waarbij de kapper de schaar langs het haar laat glijden) is uit den boze. En onze kapper/stylist adviseert bij voorkeur halflang of kort haar - om gespleten haarpunten te voorkomen. Overweeg bij extreem droog haar om het haar zo kort mogelijk te knippen, om weer te kunnen beginnen met gezond haar en vanaf het moment van ‘haarvernieuwing’ gebruik te maken van herstellende, voedende en hypoallergene verzorgingsproducten.

Vul de tekorten aan

« Een tekort aan omega 3-6-9 zorgt voor een droge huid en breekbaar haar, » legt Pascale Mora uit. « Omega 3 en 6 zijn essentiële vetzuren die niet door het lichaam zelf worden aangemaakt ». Het kan dus interessant zijn om de omega’s daar te zoeken waar ze te vinden zijn, namelijk in voeding en in cosmetica.


Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Anti-roos shampoo droog haar - Vichy Dercos
 • Meest gelezen

  Tips voor dikker haar: hoe kan je dikker haar krijgen?

  Advies van Experts

  Tips voor dikker haar: hoe kan je dikker haar krijgen?

  Dikker haar, hoe krijg je dat? Sommigen dromen al hun hele leven van een volle bos haar. Anderen verlangen terug naar de tijd waarin hun haarbos alle aandacht opeisten. Zowel mannen als vrouwen hebben last van haarverlies en dun haar. Maar hoe kan je dikker haar krijgen? In dit artikel lees je wat voor soort haar jij hebt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je dikker haar krijgt.

  lees het artikel

  go to top