getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

De traditionele geneeskunde en huidveroudering

De traditionele geneeskunde en huidveroudering
  • favoriet

Door verschillende elementen uit de traditionele geneeskunde te combineren met een Westerse aanpak kan dit succesvol werken tegen huidveroudering.

Traditionele geneeskunde kan ons het een en ander leren over mooi oud worden. Chinese, Ayurvedische en Centraal-Amerikaanse geneeskunde kunnen een aanvullend perspectief bieden op de westerse anti-aging behandelingen. Ouder worden is onderdeel van het leven. Maar, deze vijf tips uit de traditionele geneeskunde kunnen bijdragen aan het behouden van je interne en externe gezondheid. Want, wanneer je je goed voelt zie je er ook goed uit!

1. Gezond zijn van binnen, helpt je er goed uit te zien van buiten

Het behouden van een gezond immuunsysteem en goede spijsvertering wordt belangrijker naarmate we ouder worden. Centraal-Amerikaanse geneeskunde gebruikt de papajaplant om de spijsvertering te stimuleren en in de Caribbean zet men thee van mangobladeren om griepsymptomen te behandelen.

2. Het antwoord ligt misschien in je keukenkastje

Soms zijn de simpelste oplossingen het meest effectief. In Zuid-Amerika verwarmd men geplette pimentbessen met wat olie als een kompres om pijnlijke gewrichten en spieren te behandelen. In China prijst men al duizenden jaren de helende eigenschappen van soepen.

3. Actief blijven vormt een goede basis

Het traditioneel Chinese Tai Chi draagt bij aan het behouden van je kalmte, mentale helderheid en het zorgt voor soepele gewrichten. Yoga is een hoofdonderdeel van Ayurvedische geneeskunde en heeft eenzelfde benadering als Tai Chi: voorkomen is beter dan genezen.

4. Minimaliseer stress om je gezondheid te behouden

Meditatie is nog steeds erg belangrijk in de Oosterse benadering voor het voorkomen en behandelen van ziekten. Volgens  de Chinese geneeskunde helpt meditatie bij het beschermen van ‘qi’  oftewel de interne levenskracht van alle wezens.

5. Bekijk het grotere plaatje

Het Chinese ‘qi’ gaat niet alleen over medicijnen, maar ook over meditatie en Martial Arts. Psychische gezondheid, spiritualiteit en beweging vormen de drie factoren die in belangrijk zijn voor de bredere aanpak in ouder worden.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

  • Lichte fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.
  • Meest gelezen

    go to top