getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

De vette huid verzorgen: waar moet je op letten?

De vette huid verzorgen: waar moet je op letten?
  • favoriet

Heb jij geen idee wat voor huidtype jij hebt? Wij zetten de kenmerken van een vette huid op een rij, zodat jij kan ontdekken of je last hebt van een vette huid. Vervolgens gaan wij in op de juiste verzorging van de vette huid, zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over onzuiverheden als mee-eters, puistjes en vlekken.

Waar kan je een vette huid aan herkennen?

1. De huid voelt glad aan

Voelt de huid glad aan als je hem aanraakt? En is dit erger bij het voorhoofd? Dat komt waarschijnlijk door de bovenmatige productie van talg in de talgklieren. Dit zorgt ervoor dat je huid olie-achtig kan aanvoelen en het kan irritaties veroorzaken. Bovendien krijg je het gevoel dat je huid vies is.[1]

2. Een glanzende T-zone

Nog een typisch kenmerk van de vette huid is dat je voorhoofd, kin en neus, oftewel de T-zone, glanst. Om je huidtype te herkennen kan je, een uur nadat je de huid gereinigd hebt, een papieren zakdoekje op je voorhoofd deppen. Als je een vette huid hebt zal het doekje vies zijn.

3. Vergrote poriën

De opbouw van overtollig talg zal ervoor zorgen dat je last krijgt van grove poriën. Dit komt met name bij de neus voor. Door ruw te exfoliëren of door zware make-up kan je dit probleem erger maken dan het is, waardoor er nog meer talg en olie wordt afgescheiden. Hierdoor kunnen vervolgens mee-eters ontstaan.

4. Neiging tot uitbraken van acne en vlekken

De vette huid heeft het meeste last van uitbraken als acné, puistjes. Vlekken ontstaan ook vaak doordat je geneigd ben om aan de onzuiverheden te zitten of er in te knijpen.

5. Je make-up blijft niet zitten

Merk je dat je make-up niet goed blijft zitten? Loopt je oogschaduw snel uit? En is je make-up is met een veeg van je gezicht af te halen? Dit zijn allemaal aanwijzingen dat de olie op je huid een barrière vormt tussen je make-up en je huid, waardoor het niet lang kan blijven zitten.

Iedereen kan een vette huid hebben

Een vette huid komt niet alleen voor bij tieners. 41% van de vrouwen boven de 25 geven aan dat ze last hebben van een vette huid met een neiging tot acné. Deze symptomen kunnen verergeren bij hormonale pieken, zoals de menstruatie, zwangerschap of de menopauze.[2] Een regelmatige huidverzorging kan ervoor zorgen dat je huid er goed uitziet en kan onzuiverheden aanpakken. De belangrijkste aandachtspunten voor de vette huid zijn reinigen en hydrateren. Door te reinigen verwijder je vet, vuil en dode huidcellen en door te hydrateren versterk je de huidbarrière tegen externe agressies. Als de huid gekalmeerd is zal de talgproductie verminderen, waardoor uitbraken van acné en het glanzen van de huid zullen afnemen.

De vette huid verzorgen

Om de olie productie in je huid tegen te gaan, moet je er voor zorgen dat je specifieke producten gebruikt die geschikt zijn voor het vette huidtype. Vichy Normaderm heeft een directe en langdurige werking voor alle huidtypes en kan het glanzen van de huid beperken, dankzij actieve ingrediënten zoals salicylzuur en glycolzuur. Om de olieproductie in je huid aan te pakken kan je Normaderm zuivere lotion gebruiken. In combinatie met de Verfraaide verzorging tegen onzuiverheden heb je een perfecte combinatie om een vette, vlekkerige huid tegen te gaan.

Stap 1: begin met een cleanser

Het is belangrijk om je huid goed te reinigen, zodat vuil, make-up en olie je poriën niet kunnen verstoppen. Kies voor producten die exfoliërende bestanddelen, zoals LHA, bevatten. Normaderm Reinigingsgel is speciaal ontworpen om onzuiverheden aan te pakken, zonder de huid uit te drogen. Dit zeepvrije product, bevat salicylzuur, totarol, eperuline en glycolzuur en is geschikt voor dagelijks gebruik. In een test gaven 75% van de respondenten aan dat hun huid schoner en zuiverder aanvoelde na het product 28 dagen lang te gebruiken. Nog eens 67% gaf aan dat de textuur van hun huid er op vooruitgegaan was.[3]

Stap 2: Laat de vette huid hydraten

Een vette huid wordt veel gereinigd en gescrubd om overtollig talg te verwijderen, maar hierdoor worden de poriën en talgklieren gestimuleerd om nog meer talg en olie te produceren. Het klinkt misschien tegendraads, maar de beste manier om deze vicieuze cirkel te doorbreken is hydrateren. Als de huid goed gereinigd is, volg je met een dagcréme die de vette huid met onzuiverheden aanpakt. De Verfraaide verzorging tegen onzuiverheden van Normaderm bevat het hydraterende glycerine en hydrateert en kalmeert de huid, terwijl de glans van je huid wordt gematteerd. Na een gebruik van vier weken, gaf 90% van de respondenten aan dat hun huid minder vet aanvoelde en dat poriën minder zichtbaar waren terwijl hun huid wel gehydrateerd was. Daarnaast namen 75% van de onzuiverheden af bij dagelijks gebruik.[4]

Een gebalanceerde talgproductie is essentieel

Voor een gezonde teint heb je een zekere hoeveelheid talgproductie nodig, omdat het de huid beschermt. Talg en zweet vormen een beschermend laagje waardoor de huid soepel en sterk blijft, zonder te dehydrateren. Als deze laag uit balans is, is de bescherming voor je huid ook minder goed. Dit laagje wordt ook wel de hydrolipidische film genoemd en wordt uitgescheiden via de poriën. Bij de vette huid is deze laag uit balans en verliest het talg en olie, waardoor de poriën gestimuleerd worden om meer olie en talg te produceren.

Een glanzende huid kan een teken zijn van uitdroging

Het is belangrijk om te onthouden dat je door hydratatie de huid de mogelijkheid geeft om water vast te houden. Zonder deze beschermende laag, kan de huid ook vettig, droog en oncomfortabel aanvoelen. Oftewel, veel talg en olie wil niet zeggen dat de huid wel genoeg water vasthoudt. Dus door veel water te drinken en de huid genoeg te hydrateren kan je de overwerkte poriën tot rust brengen.

Oliën zijn niet de vijand

De natuurlijke oliën, of lipides, geproduceerd door de huid houden je teint gezond en in balans. Een gebrek aan lipides kunnen ertoe leiden dat je huid uitdroogt, wat de talgproductie weer stimuleert. Met Vichy’s Normaderm heb je een reeks aan huidverzorgingsproducten die je kunnen helpen om de balans in je huid terug te vinden. Met Normaderm bereik je direct resultaat, maar ook op de lange termijn bij dagelijks gebruik.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] DS Normaderm Soin Embellisseur, p. 6 [2] DS Normaderm Soin Embellisseur, p. 1
[3] Self-assessment: 78 women 28 days after 1st application. [4] Self-assessment: 78 women 28 days after 1st application.

De oplossing van Vichy

  • Micellaire reinigingslotion - verzorging tegen onzuiverheden voor een gezondere huid - Vichy Normaderm
  • Reinigingsgel - Tegen puistjes - Vichy Normaderm
  • Reiniging van de huid - verzorging tegen onzuiverheden voor een gezondere huid - Vichy Normaderm
  • Meest gelezen

    go to top