getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Wat te doen tegen droge handen

Wat te doen tegen droge handen
 • favoriet

Niets is zo vervelend als droge handen. Maar hoe komt dit eigenlijk en wat kun je er tegen doen? Vichy vertelt het je graag.

Oorzaak van droge handen

Onze handen hebben heel wat te verduren gedurende de dag: afwassen, koken en eigenlijk zo’n beetje alles waarbij je een handeling uitvoert. Er zijn twee oorzaken voor het hebben van droge handen. Zo kan het genetisch bepaald zijn. Naarmate we ouder worden wordt de huid dunner en kan deze ook ruwer en droger worden.

Daarnaast zijn er een aantal invloeden van buitenaf die een negatief effect op je handen kunnen hebben. Denk hierbij aan chemische schoonmaakproducten of het werken in de tuin. Je handen langdurig blootstellen aan heet water zorgt ook vaak voor droge handen. De luchtvochtigheid heeft tevens invloed op de droogte van je huid. In de winter is deze vaak wat lager doordat de verwarming aan staat. Maar ook de airconditioning in de zomer heeft invloed op de luchtvochtigheid. Tot slot kunnen hormonen ook een oorzaak van droge handen zijn. Zwangere vrouwen hebben bijvoorbeeld vaker last van droge handen door de hormoonwisseling.

Wanneer je het idee hebt dat je droge handen niet het gevolg zijn van de hiervoor genoemde oorzaken, kan het ook zijn dat je last hebt van een huidaandoening zoals ichthyosis of eczeem. Breng bij twijfel altijd een bezoek aan je huisarts.

Tips tegen droge handen

Welke voorzorgsmaatregelen kun je nemen om droge handen te voorkomen?

- Let op je voeding. Drink voldoende water. Daarnaast hebben roken, cafeïne en alcohol een negatieve invloed op je huid.
- Draag handschoenen bij het schoonmaken, afwassen en tuinieren.
- Was je handen met lauw water en gebruik een milde zeep. Bij voorkeur een pH-neutrale zeep.
- Meet de luchtvochtigheid in huis. Deze dient tussen de 40 en 60% te zijn. Door bakjes water aan de radiator te hangen kun je de luchtvochtigheid in huis verhogen.

Droge handen verzorgen

Ondanks dat je alle tips tegen droge handen ten harte neemt is het niet altijd onvermijdelijk. Zorg daarom dat je een goede handcrème in huis hebt. Vichy Ideal Body hand- en nagelcrème hydrateert en voedt de huid en is ook geschikt voor een gevoelige huid.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Hand- en Nagelcrème SPF 15 - Vichy Ideal Body
 • Meest gelezen

  Massage – het geheime wapen tegen cellulite

  Lichaam

  Massage – het geheime wapen tegen cellulite

  Cellulite treft vrouwen van alle soorten en maten. Laat die sinaasappelhuid voorgoed verdwijnen met behulp van massage – verzorg jouw lichaam op een ontspannende manier! Voor eens en voor altijd af van cellulite met deze tips van fysiotherapeut Gil Amsallem, schrijver van een boek over zelfmassage.

  lees het artikel

  Wat is de oorzaak van een slappe huid en wat kun je hieraan doen?

  Lichaam

  Wat is de oorzaak van een slappe huid en wat kun je hieraan doen?

  Naarmate we ouder worden krijgen we er allemaal mee te maken: een slapper wordende huid. Dit geldt zowel voor het gezicht als voor de rest van het lichaam. In de loop der jaren neemt de elasticiteit van de huid af waarmee het natuurlijke verouderingsproces van de huid zijn intrede doet. Hoe snel dit proces verloopt is afhankelijk van genetische factoren (20%) en daarnaast zijn andere factoren in je levensstijl (80%) en externe factoren bepalend voor de mate van veroudering en verslapping van je huid. Er zijn tal van behandelingen om de huid te verstevigen, maar er zijn ook een aantal oorzaken die jij kunt wegnemen om een slappe huid tegen te gaan.

  lees het artikel

  Dagelijks vochtverlies: hoe ga je het tegen?

  Advies van Experts

  Dagelijks vochtverlies: hoe ga je het tegen?

  Het dagelijkse vochtverlies van de huid en het zweten tijdens het sporten of op een warme dag, kunnen leiden tot een vochtarme huid. Zweten is een reactie van de huid op hitte, fysieke inspanning, stress en andere prikkels. Zweet zorgt ervoor dat de huid vocht en mineralen verliest. We onderzoeken welke effecten dagelijks vochtverlies op de huid heeft en hoe je dit tegen kunt gaan.

  lees het artikel

  go to top