getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Je huid beschermen tegen de zon en vervuiling

Je huid beschermen tegen de zon en vervuiling
  • favoriet

Blijf je thuis deze zomer? Of je nu thuis blijft of een weekend of dagje op stap gaat, Je kan niet zonder een aantal van onze tips om je huid goed te verzorgen als jij de zomer doorbrengt in de stad.

Je huidverzorging aanpassen op de stad

Als het weer verandert gedurende het jaar, verandert je huid ook. Een universele aanpak is waarschijnlijk niet het beste voor een mooie teint, vooral in de zomer, als de warme temperaturen ervoor zorgt dat een onzuivere huid extra veel talg en oliën aanmaakt. Warmer weer, betekent meer zweten, waardoor een onzuivere huid vaak verergert. Het is dus cruciaal om de huid in de zomer goed te reinigen om te voorkomen dat poriën verstopt raken. (Schuimende) reinigingsgels die ingrediënten bevatten zoals alcohol of salicylzuur, zijn perfect om overtollige oliën weg te nemen. Terwijl een lichtere moisturizer ervoor zorgt dat je huid niet oververhit. Voor een droge huid is hydratatie tijdens de zomer extra belangrijk. Blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat je meer water verliest door de hoge temperaturen, wat ertoe leidt dat de huidbarrière zwakker wordt. Slechts 20 minuten in de zon kan er toe leiden dat de huid 25% van zijn hydratatie kwijt raakt.[1] Zorg ervoor dat jij je gezicht en lichaam regelmatig hydrateert zodat je teint niet het slachtoffer wordt van de uitdrogende zon.

Je huid verzorgen tijdens het reizen

Als het gaat om het aanpassen van je reguliere huidverzorging, is het belangrijk om rekening te houden met de effecten van vervuiling op de huid. Of je nu gaat vliegen, met het ov of met de auto, mensen zijn geneigd meer te reizen als het warm is, dit betekent dat er meer vervuiling is. En die vervuiling blijft langer hangen in droge, windstille klimaten. Een nieuwe stad bezoeken is altijd leuk, maar als je veel met het OV gaat reizen, houdt dan rekening met de UV-stralen die door de ruiten of het wolkendek kunnen breken, zelfs op bewolkte dagen. Oxidatieve stress begint zich ook op te bouwen en zal de huid beschadigen door de combinatie van vervuiling en UV-stralen. Een fenomeen dat bekend staat als ‘photo-vervuiling’.2 Huidverzorgingsproducten die een goede SPF hebben, je huid beschermen tegen lange UVA-stralen en rijk zijn aan antioxidanten zoals Ideal Soleil’s Onzichtbare Hydraterende Mist kunnen helpen om vrije radicalen in je huid te neutraliseren. Als je denkt dat zwemmen in de zee de enige manier is waarop je zonneproduct zijn bescherming verliest, dan heb je het mis. Wij zweten meer in de zomermaanden, maar wrijving kan ervoor zorgen dat je armen en benen minder beschermd zijn dan je denkt. Wisselend weer betekent vaak dat je extra kleren moet inpakken voor de verschillende temperaturen. Het wisselen van je kleren kan er echter wel voor zorgen dat je zonbescherming afneemt. Het klinkt misschien logisch, maar natuurlijk textiel zoals katoen en linnen, kunnen veel beter zweet en oliën absorberen.3 Een verfrissende mist is perfect om jezelf even op te frissen als het net te warm wordt, maar vergeet ook niet jezelf regelmatig in te smeren.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] Etude expérimentale sur les effets des UV sur la peau. L’Oréal Research & Development, mars 2007 (19 sujets), Etude UV et couche cornée Cunliffe, W. J.; Burton, J. L.; Shuster, S. The effect of local temperature variations on the sebum excretion rate. Br. J. Dermatol. 1970, 83, 650-654.)
[2] Pham, D.-M., B. Boussouira, D. Moyal, and Q.l. Nguyen. "Oxidization of squalene, a human skin lipid: a new and reliable marker of environmental pollution studies." International Journal of Cosmetic Science 37.4 (2015): 357-65. Web.
[3] Kirstin Booker (2014) You asked, experts answer: is acne worse in the summer? http://stylecaster.com/beauty/acne-in-summer/
[4] Cunliffe, W. J., Burton, J. L., & SHUSTER, S. (1970). The effect of local temperature variations on the sebum

De oplossing van Vichy

  • Mineraliserend Thermaal Water
  • Anti-Zand Zonnemelk SPF 50+
  • Ultrasmeltende Melkgel  voor op vochtige of droge huid SPF30
  • Meest gelezen

    go to top