OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

For your eyes only - in één oogopslag

 • favoriet

De huid rondom je ogen is dunner waardoor dit deel sneller uitdroogt en extra gevoelig is voor huidveroudering. Daarnaast kent de oogzone zijn eigen unieke huidproblemen, zoals donkere kringen en wallen. Dit vraagt om speciale aandacht!

For your eyes only - in één oogopslag

Oog voor jou

Oogcrèmes zijn speciaal geformuleerd voor deze gevoelige zone en adresseren precies deze problemen. Maar hoe kies je een oogverzorging die donkere kringen verminderd? Of een oogverzorging die de wallen onder de ogen aanpakt? Volgens experts is het het beste om rond je twintigste met een hydraterend oogproduct te beginnen en vanaf je vijfentwintigste eentje die gericht is op het voorkomen van rimpels.

Aanbrengen is de kunst

Niet alleen een speciale oogcrème is belangrijk. Hoe je vervolgens met de huid omgaat, heeft ook invloed op de conditie van fijne lijntjes, donkere kringen en wallen. De beste manier om een oogcrème aan te brengen, is door hem met de vingertop van je ringvinger van binnen naar buiten te kloppen op het harde gedeelte van je oogkas. Bekijk hier een video met massagetips voor rondom je ogen. Een alternatieve manier van aanbrengen, geldt voor het Vichy Liftactiv Serum 10 Ogen & Wimpers. Dit serum breng je tevens aan op je ooglid en je wimpers! Bekijk hier de video voor het optimale resultaat!

Tegen wallen

Wallen onder de ogen ontstaan doordat er vocht ophoopt waardoor de huid opzwelt. Dit kan veroorzaakt worden door een verkoudheid, maar ook slaaptekort, het verkeerde dieet, alcohol en (huid)veroudering zijn grote boosdoeners. Ga voor een oogroller met ingrediënten als cafeïne of gebruik een verkoelende komkommer. Deze helpen de wallen te verminderen. Snel last van dikke wallen? Vermijd dan zout eten en alcohol.

Verkleuring en donkere kringen kunnen door verschillende factoren veroorzaakt worden, waaronder erfelijkheid, stress, roken, zon en hyperpigmentatie. Ingrediënten als vitamine C en K, kojic zuur en zoethout stimuleren de bloedsomloop en helpen in de strijd tegen donkere kringen. Gebruik een verzorging met lichtreflecterende deeltjes die de donkere kringen verminderen en een verhelderend effect geven aan de huid. Bijvoorbeeld Idéalia Ogen van Vichy!

De hoogste tijd om grondig aan de slag te gaan en je lichaam en huid klaar te maken voor de zomer.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy

De oplossing van Vichy

 • Waterproof oog make-up verwijdering - Vichy Pureté Thermale
 • Oogbalsem tegen wallen en gezwollen oogleden - Aqualia Thermal - Vichy
 • Idealia oogcrème, vermindert wallen en kringen | Vichy
 • Meest gelezen

  Wat is een serum?

  Gezicht

  Wat is een serum?

  Wat is een serum en wat is het verschil met dagcrème? Ontdek waar een serum goed voor is en hoe je het kunt combineren met je crème.

  lees het artikel

  go to top