getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Gaat een serum tegen huidveroudering en een gevoelige huid wel samen?

Gaat een serum tegen huidveroudering en een gevoelige huid wel samen?
  • favoriet

Serums zijn effectief tegen huidveroudering. Maar zijn deze formules met hoge concentraties actieve werkstoffen geschikt voor de gevoelige huid? Florence Benech, Internationaal Directeur Ontwikkeling Huidverzorgingsproducten geeft antwoord.

Alles hangt af van de actieve werkstof

"Niet alle anti-huidverouderingsserums zijn geschikt voor gevoelige huid", zegt Florence Benech. "Een goede huidtolerantie kan afhankelijk zijn van de aard van de actieve werkstoffen en de manier waarop ze zijn ontwikkeld. Sommige bestanddelen worden gekozen vanwege hun gladmakende effect of hun exfoliërende werking. U heeft vast wel eens gehoord van AHA's. Bij hoge dosering of bij een huid die al reactief is (een gevoelige huid), kunnen deze mogelijk onaangenaam aanvoelen. Dat is ook het geval bij retinol, waarbij een speciale productsamenstelling nodig is voor de perfecte huidtolerantie. Recentelijk zijn echter andere actieve werkstoffen ontdekt die effectiviteit combineren met huidtolerantie. Zij zijn bovendien zeer effectief tegenhuidveroudering en hebben een erkende kalmerende werking. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Rhamnose, een suiker van de Zilverberk. Ook als het in een zeer hoge concentratie wordt toegepast in een serum, is de huidtolerantie van de gevoelige huid optimaal".

Is de textuur van een serum wel geschikt voor mij?

Eerst dient u te kijken of het serum dermatologisch getest is voor de gevoelige huid en of het hypoallergeen is. Maar er speelt meer mee. De samenstellingen van serums zijn vaak gezuiverd en behoorlijk licht. Daarom zijn ze zeer prettig aan te brengen. Hun vloeibare texturen worden snel opgenomen door de huid en laten geen laagje achter op de huid. De gevoelige huid is echter wel vaak droger dan de gemiddelde huid. Daarom adviseren wij om, ondanks dat sommige serums hydraterend werken, daarnaast ook nog een dag- of nachtcrème voor de gevoelige huid te gebruiken, om te voorkomen dat de huid gaat trekken.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

  • Het serum voor een jongere uitstraling - Vichy Liftactiv
  • Concentraat met revitaliserende verzorgende oliën. Dag na dag een gevoel van jeugdigheid.
  • Serum 10 Surpreme
  • Meest gelezen

    go to top