getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Bestrijd gezwollen en vermoeid uitziende ogen met een gezichtsmassage

Bestrijd gezwollen en vermoeid uitziende ogen met een gezichtsmassage
  • favoriet

Heb je regelmatig last van gezwollen en vermoeide ogen? Een gezichtsmassage kan wonderen doen! Lees hier wat je kan doen om het uiterlijk van je oogcontouren te verbeteren en gezwollen oogleden te verminderen. En dat binnen vijf minuten!

Gezichtsmassage tegen zwellingen en wallen, hoe dan?

Als je last hebt van wallen, gezwollen ogen of rode oogleden, dan kan dat aan verschillende factoren liggen, bijvoorbeeld aan onze genen, levensstijl of simpelweg de structuur van je gezicht. Echter betekent dat niet dat jij je eigen oogcontouren geen boost kunt geven.

Net als alle andere soorten gezichtsmassages, kan je een oogmassage goed gebruiken om de oogcontouren te vormen en stimuleren. Dit gevoelige deel van je huid is erg snel gezwollen, dat komt met name omdat deze huid erg elastisch is, maar ook een stuk dunner dan de rest van het gezicht.[1]

Het doel van een gezichtsmassage is om de microcirculatie rondom de ogen te bevorderen. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, de aderen stromen beter door en vastzittend vocht vermindert, wat de boosdoener is als je ‘s ochtends wakker wordt met dikke ogen. De volgende technieken kun je gebruiken om een meer open en frisse blik te verkrijgen.

Kies het juiste product en breng het correct aan

Goed gereedschap, is het halve werk. En dat geldt ook voor de gezichtsverzorging. De juiste ingrediënten zijn natuurlijk essentieel bij het kiezen voor een geschikte oogcrème, maar de textuur van je product is zeker zo belangrijk. Als jij je ogen een beetje extra aandacht wilt geven, probeer dan een crème met een gel-achtige of vloeibare textuur om te voorkomen dat je aan de oogcontouren gaat trekken. Smeer een beetje meer van de oogcrème op dan gewoonlijk, zodat je massage bewegingen zo vloeiend mogelijk zijn.

De oogcontouren masseren, hoe doe je dat?

Begin door je lymfeklieren op te zoeken, die zijn verantwoordelijk voor het afvoeren van overtollig vocht, aan beide kanten van je gezicht. Om te beginnen tik je licht met je vingertoppen vanaf je kaaklijn naar je slapen. Dit kan er voor zorgen dat vastgehouden water dat opgehoopt is onder je ogen, wegvloeit.

Gebruik vervolgens anderhalf tot twee keer zo veel van het product dat je gewoonlijk op zou smeren, plaats een druppel op allebei je ringvingers. In tegenstelling tot je wijsvinger, kan je met je wijsvingers masseren zonder teveel druk uit te oefenen op de oogcontouren. Tik voorzichtig op de onderste oogleden vanaf waar je traanbuis begint tot het uiteinde van je wenkbrauw en druk je oogcrème voorzichtig in de huid met kleine, cirkelvormige bewegingen.

Door regelmatig deze techniek te gebruiken kan jij je oogcontouren opfrissen en strak trekken. Het resultaat? Ogen die minder vatbaar zijn voor zwellingen en wallen ‘s ochtends zodat je wakker wordt met een fris gevoel en uiterlijk!

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] Dhanalaxmi UR, Pralhad SP. Evaluation of clinical efficacy and safety of under eye cream in the treatment of under eye dark circle and pigmentation. J Indian Med. 2009;103:115–20.

De oplossing van Vichy

  • Dagcrème tegen opkomende tekenen van huidveroudering
  • Oogverzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering
  • Lichte fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.
  • Meest gelezen

    go to top