OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

WEET MEER OVER UW HOOFDHUIDZORG,
MAAK U HOOFDHUID DIAGNOSE.

Start nu

Dercos diagnosis background

Haarverzorging: tips voor gezond haar

Vichy geeft advies en makkelijke haarverzorging tips waarmee je zelf kunt zorgen voor gezond haar.

Haarverzorging: tips voor gezond haar

Hoewel veel mensen erg hun best doen om hun haar goed te verzorgen, is er vaak sprake van het tegendeel. Föhnen, te hard borstelen en verven zijn bijvoorbeeld juist nadelig voor de gezondheid van je haar. Vichy geeft haarverzorging tips waarmee je haar gezond blijft.

Föhnen is een van de grote boosdoeners wanneer het aankomt op haarverzorging. Laat je haar waar mogelijk zoveel mogelijk op natuurlijke wijze opdrogen. Wil je toch je haar stylen met een föhn? Laat dan éérst je haar drogen voordat je de föhn erbij pakt. Gebruik van te voren liefst een haarproduct dat beschermt tegen de warme, droge lucht en zet de föhn niet op de allerhoogste stand.

Rustig aan met chemische haarproducten

Probeer het gebruik van chemische haarproducten zoveel mogelijk te mijden. Een goede haarverzorging kan ook met milde haarproducten. Niet teveel gebruik maken van producten als haarlak en gel. De regel is zelfs: hoe minder, hoe beter! Voor het overmatig gebruik van chemische haarproducten geldt dat bij veelvuldig en overdadig gebruik je haar uiteindelijk kan uitvallen. Shampoo het liefst aanbrengen op haar dat al nat is, en bij voorkeur ook een beetje aangelengd met water. Er is geen reden om gebruik te maken van een handvol shampoo, een normale hoeveelheid (zo groot als bijvoorbeeld het formaat van een walnoot) is genoeg.

Onderschatte haarverzorging tips: niet te hard borstelen en geen strakke staart

Gespleten haarpunten ontstaan door te hard borstelen, net als een gevoelige hoofdhuid. Borstel dus niet te hard en vooral ook niet te lang. Nat haar is gevoelig en breekbaar, voor de beste haarverzorging is het juiste moment om je haar te borstelen als het al zo goed als opgedroogd is.
Waar vaak niet aan gedacht wordt, is het feit dat haar slecht reageert wanneer het strak wordt vastgemaakt. Een strakke vlecht, knot of staart maakt dan ook zeker geen deel uit van een goede haarverzorging. Hoe strakker, hoe slechter! Natuurlijk kun je best een uitzondering maken, maar bind je haar niet op dagelijkse basis strak vast. Dit geldt ook voor hair extensions, deze kunnen je haar zwaar beschadigen.

Wil je weten welke haarverzorging voor je het beste is? Doe dan dehaardiagnose.
Bekijk hier het volledige aanbod haarverzorging van Vichy.

go to top