getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Hoe je shea boter kunt gebruiken bij een droge huid

Hoe je shea boter kunt gebruiken bij een droge huid
 • favoriet

Heb je veel last van een droge, vlekkerige of vervuilde huid? Misschien kan shea boter een oplossing bieden. Ontdek de hydraterende eigenschappen van dit intense ingrediënt.

Hoe kan shea boter helpen bij een droge huid?

Als je op zoek bent naar een langdurige hydratatie, is het belangrijk om de verschillende soorten moisturizers die verkrijgbaar zijn te kennen. Over het algemeen maken experts onderscheid tussen twee soorten, namelijk verzachtende moisturizers en bevochtigende moisturizers. Waar een verzachtende moisturizer een beschermende laag vormt over de huid om vochtverlies tegen te houden en de huid te verzachten, zijn bevochtigende moisturizers gericht op het  hydrateren van de huid door watermoleculen aan te trekken en zich daar aan te binden.

Shea boter is heel erg verzachtend en is ook rijk aan antioxidanten[1].  De rijke textuur maakt shea boter tot een gewild ingrediënt in de huidverzorging. Daarnaast heeft het nog een aantal eigenschappen zoals het verzachten van de huid en het verminderen van een jeukend gevoel[2].

Shea boter: een geweldige natuurlijke moisturizer voor een gevoelige huid

Ook al is shea boter een goede moisturizer voor alle huidtypes, deze is met name heel geschikt voor een gevoelige huid. Onderzoek heeft aangetoond dat, vrouwen die aangeven een gevoelige huid te hebben, ook vaak een droge huid hebben die jeukend kan aanvoelen[3]. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat shea boter ook in staat is om te helpen tegen eczeem[4]. Daarom is shea boter een perfect ingrediënt voor een gevoelige huid.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] Del Rosso, J. ‘Repair and Maintenance of the Epidermal Barrier in Patients Diagnosed with Atopic Dermatitis’ in The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology 4.6 (2011) pp. 45-55 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3140899/]
[2] Verma, N. et al, ‘Anti-inflammatory effects of shea butter through inhibition of iNOS, COX-2, and cytokines via the Nf-κB pathway in LPS-activated J774 macrophage cells’ in Journal of Complementary and Integrative Medicine 12.9 (2012) doi: 10.1515/1553-3840.1574 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22499721]
[3] CF: Doc Sci, Aqualia Extrasensitive: “
[4] Belibi, S. et al, ‘The Use of Shea Butter as an Emollient for Eczema’ in American Academy of Allergy, Asthma & Immunology 123.2 (2009) pp. S41 [Accessible at: http://www.jacionline.org/article/S0091-6749(08)03527-6/fulltext]

De oplossing van Vichy

 • Mineraliserend Thermaal Water
 • Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  MINÉRAL 89

  Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  Booster

  INNOVATIE: Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

 • Meest gelezen

  go to top