OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

SKINCONSULTAI

Persoonlijk advies in slechts 2 minuten op basis van 15 jaar huidonderzoek, gedreven door kunstmatige intelligentie: tot 97% overeenkomst met het advies van dermatologen.

Start nu!
Skinconsult

Hoe verzorg je de huid om je ogen tegen rimpels en wallen?

‘Oogcrèmes zijn veel krachtiger en bovendien resultaatgerichter dan je alledaagse moisturizer of serum’

Oogverzorging, geregeld wordt de vraag gesteld of dit überhaupt nodig is. Vaak komen oogcrèmes in kleine potjes – want de oogzone is qua oppervlakte gering – en soms bestaat er misschien de neiging om de huid rondom je ogen in te smeren met een likje van je reguliere dag- of nachtcrème. Toch is dit iets wat je echt niet wil doen! De huid rondom je ogen is namelijk vele malen kwetsbaarder en dunner dan op de rest van je gezicht en lichaam. De huid rondom de ogen zal ook eerder tekenen van huidveroudering vertonen (kraaienpootjes, fijne lijntjes, maar ook diepere wallen) en het heeft daarom speciale zorg nodig. Oogcrème om die rimpels zoveel mogelijk te voorkomen, onder meer. Nu zijn er veel soorten verzorgingspraktijken die je echt wel mag overslaan (denk: jaderollers of over-de-top luxe ingrediënten zoals goudblad of kaviaar) maar oogcrème is er daar niet een van. Met de juiste oogcrème kun je echt verschil zien in hoe je huid en oogopslag eruitzien. Frisser, gladder. Alleen verwacht geen razendsnel resultaat, het gaat juist om een langetermijninvestering. Kies allereerst je oogcrème met zorg.

Wat is oogcrème en wat is het verschil met dagcrème?

‘Volgens experts begin je idealiter rond je 20e met hydraterende oogverzorging, vanaf je 25e eentje gericht op het voorkomen van rimpels’

Oogcrèmes zijn, zoals hiervoor al aangegeven, speciaal geformuleerd voor de gevoelige huidzones rondom de ogen. Dit type crème helpt je bij problemen die vooral op deze plek in het gezicht ontstaan, zoals kraaienpootjes, fijne lijntjes, een verdieping van wallen. Verwacht met oogcrèmes geen razendsnelle oplossing. Crème voor kraaienpootjes, en de volgende dag zijn die lijnen als sneeuw voor de zon verdwenen? Zo werken oogcrèmes simpelweg niet. Waarom oogcrème gebruiken: voor langetermijn én voor preventieve verzorging. Oogcrèmes zijn namelijk veel krachtiger en resultaatgerichter dan je alledaagse moisturizer of serum. Vaak zijn de ingrediënten (helemaal bij een oogserum) ook meer geconcentreerd. Kies altijd voor specifieke oogverzorging voor rondom de ogen. Ten voorbeeld: stel dat je gevoelig bent voor pukkeltjes en een olievrije moisturizer op je gezicht gebruikt. Aangezien de oogzone heel weinig talgklieren heeft, zal deze moisturizer voor de rest van het gezicht hier niet veel uithalen. Aangezien de huid onder je ogen flinterdun is, wil je met een oogcrème smeren met verstevigende of verdikkende ingrediënten zoals peptiden. Hier komt nog eens bij dat bepaalde serums en moisturizers niet best uitpakken op de huid rondom je ogen. Dit is de reden waarom je bij het verzorgen van de huid rondom de ogen een hierop aangepaste crème wil kiezen, die de oogzone versterkt, verzacht, verlicht. Bovendien is niet alle huidverzorging getest op de oogzone, dus – nogmaals – gebruik liever niet je dagelijkse moisturizer of serum rondom de ogen.

Waar moet je op letten bij oogcrème?

Van ingrediënten in oogcrème tot op welke leeftijd beginnen: er zijn een aantal zaken waarop je wil letten bij het kiezen voor en aanbrengen van oogcrème. Experts stellen doorgaans dat je rond je twintigste met een hydraterend oogproduct wil beginnen en vanaf je vijfentwintigste met eentje gericht op het voorkomen van rimpels. In het westen wordt er vaak pas een anti-rimpel of oogcrème gesmeerd als er rimpeltjes (ofwel kraaienpootjes) ontstaan, maar je kunt beter voorkomen dan genezen. In Zuid-Korea, waar vrouwen bekend staan om hun rimpelloze gelaat, draait de hele verzorgingsroutine juist om preventief smeren en verzorgen.

Hoe breng je oogcrème aan?

‘Kraaienpootjes zijn rimpels die als het ware in de ooghoeken zijn geëtst en vaak dieper en prominenter ogen op de huid’

Oogcrème aanbrengen, nog een aandachtspuntje. Niet alleen de keuze voor een speciale oogcrème is van belang. Hoe je met de huid omgaat, heeft ook invloed op de staat van kraaienpootjes, fijne lijntjes, donkere kringen en wallen. De beste methode: oogcrème aanbrengen van binnen naar buiten toe. Klop met de vingertop van je ringvinger van binnen naar buiten, op het harde gedeelte van je oogkas. Voor het speciale Vichy Liftactiv Serum 10 Ogen & Wimpers geldt een alternatieve manier van aanbrengen. Dit serum breng je tevens aan op je ooglid en je wimpers!

Oogcrème voor jouw huidprobleem

Waarom oogcrème gebruiken: het kan je helpen met bepaalde problemen (zoals die kraaienpootjes) specifiek bij de oogzone. Los hiervan, kan je met oogcrème bijvoorbeeld fijne lijntjes voorkomen. Kijk eens naar je familieleden. Heeft je moeder of grootmoeder last van zware wallen onder de ogen? Dan is het goed mogelijk dat jij hier op den duur ook last van krijgt. Kies een oogcrème speciaal voor dit doeleinde.

Oogcrème tegen kraaienpootjes en rimpels

Kraaienpootjes zijn rimpels die als het ware in de ooghoeken zijn geëtst. In tegenstelling tot rimpels of expressielijntjes op andere delen van het gezicht kunnen kraaienpootjes dieper of meer prominent lijken op de huid. De voornaamste redenen voor de ontwikkeling van kraaienpootjes zijn UV-straling en verlies van collageen en elasticiteit in de huid naarmate je ouder wordt. Zorg dat je een goede UV-werende bril en/of zonnebril draagt, kies voor verzorging die collageen helpt stimuleren (zoals vitamine C) en kies voor een oogcrème zoals Vichy’s LiftActiv Supreme Ogen.  

Oogcrème tegen wallen

Wallen onder de ogen ontstaan doordat er vocht ophoopt waardoor de huid opzwelt. Dit kan veroorzaakt worden door een verkoudheid, maar ook slaaptekort, ongezonde voeding, alcohol en (huid)veroudering. Ga voor een oogroller met ingrediënten zoals cafeïne of gebruik een paar verkoelende plakjes komkommer. Deze helpen de wallen te verminderen. Snel last van dikke wallen? Vermijd dan zout eten en alcohol.

Oogcrème tegen verkleuringen en donkere kringen

Verkleuring en donkere kringen kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder erfelijkheid, stress, roken, zon en (vervolgens) hyperpigmentatie. Ingrediënten zoals vitamine C en K, kojinezuur en zoethout helpen de bloedsomloop stimuleren en helpen daarmee tegen die donkere kringen. Gebruik verzorging met licht-reflecterende deeltjes die de kringen vermindert en de huid op natuurlijke wijze oplicht. Denk bijvoorbeeld aan Idéalia Ogen van Vichy!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

De oplossing van Vichy

 • Waterproof oog make-up verwijdering - Vichy Pureté Thermale
 • Oogbalsem tegen wallen en gezwollen oogleden - Aqualia Thermal - Vichy
 • Idealia oogcrème, vermindert wallen en kringen | Vichy
 • Meest gelezen

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERING ALGORITME ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om jouw huid
  te analyseren

  Neem een selfie

  Vul je huidprofiel in

  Ontdek jouw persoonlijke huidverzorgings
  advies

  Fijne lijntjesJouw sterke punten
  Rimpels van
  de oogzone
  Jouw prioriteit
  Verminderde
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4