getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Last van een doffe, droge huid? Misschien komt het door vervuiling

Last van een doffe, droge huid? Misschien komt het door vervuiling
  • favoriet

Vraag jij je af of het leven in de grote stad impact heeft op je huid? Lees dan de vijf meest voorkomende kenmerken van vervuiling op de huid en wat je er tegen kan doen om het te stoppen.

Een gedehydrateerde huid

Bij een droge huid, kan vervuiling vaak de boosdoener zijn. Dit in combinatie met andere factoren zoals het weer, stevige wind of een verwarming die extra hoog staat, kan ertoe leiden dat onze huid direct droog aanvoelt. Maar hoe kunnen we dit tegengaan? Zelfs in de winter is het belangrijk dat jij een crème met SPF gebruikt. Maar een moisturizer met een crème-achtige textuur, vooral een met hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, zijn erg belangrijk in je dagelijkse gezichtsverzorging bij extreme temperaturen.

Rimpels door de zon

Vervuiling op zich is al erg genoeg voor onze huid, maar onderzoek heeft aangetoond dat de huid in een vervuilende omgeving gevoeliger wordt voor UV-stralen.[1] Zonneschade kan pas na jaren te zien zijn op het gezicht, maar het is bewezen dat UVA-stralen de zichtbare effecten van fotoveroudering (veroudering door de zon) versnelt. Dat betekent dat jij je extra goed moet verzorgen tijdens zonnige dagen, zeker bij veel vervuiling en als de zon op zijn hoogst staat. Als jij je een dag buiten begeeft, dan is SPF 25 eigenlijk al de minimale factor om je je huid goed te beschermen.

Last van een doffe huid

Een van de voornaamste oorzaken van een doffe huid is een slechte bloedcirculatie. Dit komt vaak doordat de bloedtoevoer beperkt is naar bepaalde delen van het gezicht. Dit is een bekend verschijnsel bij een slechte luchtkwaliteit. Exfolieer de huid regelmatig voor een heldere en gezonder uitziende teint. En geef je gezicht eens een goede massage om de bloedcirculatie te bevorderen en donkere kringen en wallen te helpen bestrijden.

Hyperpigmentatie door vervuiling

Vervuiling, met name de soort vervuiling die je in grote stedelijke gebieden hebt, kan ervoor zorgen dat je huid een gelige tint krijgt.[2] Het blijkt dat hyperpigmentatie meer voorkomt bij mensen die in stedelijke gebieden wonen[3]. Ervoor zorgen dat je huid goed gereinigd is, zou een essentieel onderdeel moeten zijn voor je schoonheidsroutine om de opbouw van vuil dieper in de poriën te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat je dagelijkse dagcrème met SPF beschermt tegen zowel UVA- en UVB-stralen. Vooral UVA-stralen zijn vaak verantwoordelijk voor hyperpigmentatie.[4]

Een slappe huid door vervuiling

Als we ouder worden, neemt het collageen in onze huid af, wat leidt tot het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. Dit is heel gewoon in het huidverouderingsproces, maar deze effecten kunnen verergerd worden door langdurige blootstelling aan vervuiling, wat kan leiden tot oxidatieve stress. Dit proces zorgt voor een grote toename aan vrije radicalen die zich onder het huidoppervlak bevinden. Deze vrije radicalen zetten zich vast aan de collageenmoleculen, die al verminderd zijn. Met als resultaat dat de huid veel sneller zijn stevigheid verliest en er minder jeugdig uit gaat zien. Om schade door vrije radicalen tegen te gaan, kan je in je dieet en je verzorgingsroutine producten opnemen die zo veel mogelijk antioxidanten bevatten. De vrije radicalen zetten zich hier aan vast, zodat ze jouw kostbare collageenmoleculen met rust laten.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] ‘Study: Oxidation of squalene, a human skin lipid: a new reliable marker of environmental pollution studies’, D-M Pham, International Journal of Cosmetic Science
[2] ‘Study: Consequences of urban pollution upon skin status. A controlled study in Shanghai area’. M Pham, International Journal of Cosmetic Science [3]http://dermatologytimes.modernmedicine.com/dermatology-times/content/tags/anti-aging/pollution-stress-take-toll-skin-aging

De oplossing van Vichy

  • Dagcrème tegen opkomende tekenen van huidveroudering
  • Lichte fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.
  • Oogverzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering
  • Meest gelezen

    go to top