OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Huidverbetering: behandeling voor een natuurlijk betere huid

De huid verbeteren, dat is een ruim begrip. De één denkt daarbij namelijk aan een rode huid verbeteren, de ander aan het lichaam beter hydrateren, de huid doen stralen of juist huidveroudering zoveel mogelijk tegengaan. Als je de huid wil verbeteren, is het bovendien allereerst handig om te weten wat voor type huid je eigenlijk hebt. Los van alleen een huidtype-test kan Vichy’s AI Skin Consult (met gericht advies wat de beste reiniger en huidverbeterende crème is) je een goed eind op weg helpen. Over het algemeen zijn er wel bepaalde producten en huidverbeterende behandelingen die de huid altijd ten goede komen. Je kunt de elasticiteit verbeteren, een huidverbeterende crème smeren met retinol of peptiden, de huid verbeteren nadat je bent gestopt met roken en natuurlijk de huid verbeteren door je lifestyle, door gezonde voeding. In dit artikel lees je tips waarmee je de huid kunt verbeteren in het gezicht.

Huid verbeteren

Hebben we het specifiek over huidveroudering dan wil je wellicht rimpels voorkomen of verzachten of een slappe huid tegengaan. Bij beiden speelt collageen een belangrijke rol, want deze proteïne zorgt ervoor dat de huid mooi stevig, soepel en veerkrachtig blijft. De huid zakt wanneer vet, collageen en elastine afbreken. Toch kan hier nog veel aan gedaan worden met onderstaande tips.

Huidverbeterende crèmes

Zoek een crème die werkt op elastine in de huid. Elasticiteit zorgt er namelijk voor dat de jeugdige huid terugveert als je erop drukt. Helaas stopt ons lichaam al met het aanmaken van elastine rond de tijd dat we de puberteit bereiken. Elke dag met een retinol-crème smeren kan helpen de productie te herstellen. Zonder collageen is de huid bovendien voorbestemd om een onregelmatige textuur te krijgen. Een manier om meer collageen aan te maken: wederom retinoïden. De zeldzame familie van ingrediënten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze de huid echt verbeteren. Het stimuleert de productie van collageen en celregeneratie.

Retinol in huidverzorging vrij verkrijgbaar op de markt kan binnen zes maanden beginnen te werken. Retinoïden op recept zijn krachtiger maar kunnen de huid ook sneller irriteren en tijdelijk rood maken en doen schilferen. Vichy’s Collagen Specialist SPF 25 helpt met behulp van biopeptiden, vitamine Cg en glycolzuur de stevigheid en huidtextuur te verbeteren, en bevat bovendien een breedspectrum zonnefilter.

De ultieme huidverbeterende crème (preventief) is namelijk natuurlijk: zonnebrandcrème. Zonlicht is simpelweg niet goed voor de huid. Langdurige blootstelling zorgt ervoor dat collageen en elastine worden afgebroken. Kies breedspectrumformuleringen met Mexoryl, die de langstdurende bescherming bieden. Vichy’s UV-Age Daily beschermt met SPF 50 en gaat ook tekenen van vervuiling op de huid (zoals pigmentvlekken) tegen.

Ook belangrijk: schade van vrije radicalen (door interne en externe stress) tegengaan. Hierbij kunnen antioxidanten waaronder met name vitamine C helpen. Probeer Peptide-C Anti-Aging Ampullen met ook collageen-stimulerende peptiden of LiftActiv Glyco-C Ampullen met exfoliërend effect.

Huidverbeterende behandelingen

Er zijn tegenwoordig tal van verschillende behandelingen die acne, pigmentvlekken, huidverslapping en noem maar op kunnen verbeteren. De beste huidverbeterende behandeling is dus afhankelijk van jouw wensen. Voor het verbeteren van de huidtextuur zijn de volgende behandelingen niet voor niets populair: laser resurfacing, microdermabrasie, microneedling en IPL (Intense Pulsed Light).

Huid verbeteren door voeding

Kies voor onbewerkte voeding dat je lichaam fit houdt. Het is bekend dat voedsel je dun of dik, alert of moe, blij of verdrietig kan maken. Hiernaast kan het je lichaam en gezicht er ook jonger of ouder doen laten uitzien. Vooral lage vitamine C- en zink-waardes, naast andere essentiële voedingsstoffen voor de huid, remmen het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen.

Houd je gezondheid op peil en je huid stralend met vette vis (zoals zalm), donkergroene groenten (broccoli), amandelen, walnoten en het drinken van groene thee. Veel experts zijn bovendien van mening dat te veel suiker (en glucosestroop, dextrose en vruchtensapconcentraat) de huid vroegtijdig kan verouderen – al vanaf midden dertig. Suiker in de bloedbaan vormt schadelijke moleculen die geavanceerde glycatie-eindproducten worden genoemd (of, toepasselijk genoeg, AGE's). AGE's verzwakken collageen en elastine, dus probeer dit zoveel mogelijk te vermijden.

Huidverbetering na stoppen met roken

Roken vernietigt collageen en elastine, en het verlaagt de oestrogeenspiegels. Dit is allemaal nodig om de huid stevig te houden. Wil je een mooie huid dan kun je beter zo snel mogelijk stoppen met roken. Je teint zal de eerste weken na het stoppen met roken zichtbaar minder dof, egaler en stralender worden. Na zes maanden krijgt je huid meestal zijn oorspronkelijke vitaliteit terug. Kies voor een dieet rijk aan vitamine C of vitamine C-producten zoals LiftActiv Glyco-C ampullen om je huid sneller te doen herstellen. Weet namelijk dat tabak deze vitamine in het lichaam ‘verbrandt’.

go to top