getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

De huid verzorgen in de winter

De huid verzorgen in de winter
 • favoriet

Het koude weer kan onze huid vaak beschadigd aan laten voelen. Veel vrouwen hebben last van roodheid, een droge huid of hun huid voelt strak aan als de winter in aantocht is. Lees dit artikel om er achter te komen hoe jij je huid er gezond uit kunt laten zien tijdens dit gure weer.

Wat voor invloed heeft de winter op de huid

Er zijn allerlei omgevingsfactoren, die we het exposoom noemen, die de gezondheid van de huid negatief kunnen beïnvloeden. Het nare weer in de winter kan ervoor zorgen dat onze huid droog aanvoelt en er vlekkerig uitziet. Door wind, sneeuw en regen kan de opperhuid oncomfortabel aanvoelen. Net als in de zomer, wordt de huid droger. Dit komt door de blootstelling aan guur weer en de verwarming die binnenshuis aanstaat. Deze omstandigheden kunnen ertoe leiden dat bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis of rosacea, erger kunnen worden gedurende de winter.

Maar wat gebeurt er in de huid als het buiten vriest? Door een overmatige blootstelling aan koud weer, wordt de barrièrefunctie van de opperhuid zwakker2. Deze huidlaag beschermt ons tegen vervuiling, uv-stralen, uitdroging,. De huid wordt hierdoor vatbaarder voor schade van buitenaf. Om deze negatieve effecten tegen te gaan is er iets wat je absoluut wordt aangeraden te doen in de donkere maanden, namelijk hydrateren. Hoe beter de huid gehydrateerd is, hoe beterde barrièrefunctie is.

Hoe kan je de huidbarrière versterken in de winter?

Het is natuurlijk belangrijk dat je voldoende drinkt om de opperhuid goed gehydrateerd te houden. Dit is vooral in de winter belangrijk, omdat we niet zo gauw dorst krijgen. Dit komt doordat de bloedvaten in ons lichaam krimpen zodat we warm blijven. Uit onderzoek blijkt ook dat het lichaam minder water vasthoudt tijdens periodes van stress. Ontwaak je vermoeid uitziende huid en houd een Mineraliserend Water Spray van Vichy bij je. Door Mineraliserend water te gebruiken zorg je ervoor dat je huid over voldoende mineralen beschikt en goed in staat is om water vast te houden. Daarnaast versterkt het ook de huidbarrière. Je huid versterken is essentieel tijdens de heftige wintermaanden, voor een frisse en stralende huid gedurende het hele jaar.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] CF : Vichy Exposome Doc, p. 6
[2] 2001 report, Archives of Dermatology

De oplossing van Vichy

 • Mineraliserend Thermaal Water
 • Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  MINÉRAL 89

  Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  Booster

  INNOVATIE: Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

 • Meest gelezen

  Ingrediënten

  5 bekende ingrediënten tegen huidveroudering


  Werkzame bestanddelen tegen huidveroudering zoals retinol, hyaluronzuur en vitamine C lijken het geheim te kennen van de eeuwige jeugd! Deze magische ingrediënten zijn te vinden in een hele serie producten, van liftende en verstevigende anti-rimpelcrèmes tot rimpel fillers en huidaanspannende behandelingen. Maar deze ingrediënten kunnen behoorlijk verwarrend zijn – daarom hebben we onze expert Pascale Mora gevraagd 5 bekenden toe te lichten.

  lees het artikel

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Ontdek Vichy

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Salicylzuur is een bekend ingrediënt in de cosmetische industrie en wordt in veel verschillende producten gebruikt. Maar niet iedereen is bekend met deze stof. Als je dit middel op het etiket van je gezichtsverzorgingsproduct ziet staan, zal het je misschien niet zo veel zeggen. Maar dan weet je nog niet wat een geweldig effect producten met dit ingrediënt op de huid hebben, zo kan het bijvoorbeeld helpen bij een huid met neiging tot acné. Wij vertellen je alles wat je moet weten over salicylzuur in je verzorgingsproducten.

  lees het artikel

  go to top