getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Waarom hydratatie belangrijk is voor je huid

Waarom hydratatie belangrijk is voor je huid
 • favoriet

Ontdek alles over een van de belangrijkste schoonheidsrituelen om je lichaam te verzorgen. Een optimale hydratatie is essentieel voor de verzorging van je huid. Lees meer over de beste momenten om je huid te hydrateren en ontdek onze tips die jou kunnen helpen om je huid te hydrateren voor een stralende look.

Waarom is hydratatie zo belangrijk voor de huid?

Overdag moet de huid zich verdedigen tegen wind, regen, airconditioning, zon, etc. maar ‘s nachts hoeft dat niet meer. Terwijl we slapen kan de huid zich volledig herstellen. Maar de huid is dan ook extra kwetsbaar voor vochtverlies. Daarom is het belangrijk om ook s’ nachts een hydraterende crème of een hydraterend masker aan te brengen. Kies voor formules op basis van hyaluronzuur of glycerine. Deze ingrediënten vullen de opperhuid op en geven je direct een fris gevoel. Gebruik één of twee keer per week een hydraterend gezichtsmasker om de huid intensief te hydrateren gedurende de week.

’s Nachts de huid hydrateren

Overdag moet de huid zich verdedigen tegen wind, regen, airconditioning, zon, etc. maar ‘s nachts hoeft dat niet meer. Terwijl we slapen kan de huid zich volledig herstellen. Maar de huid is dan ook extra kwetsbaar voor vochtverlies. Daarom is het belangrijk om ook 's nachts een hydraterende crème of een hydraterend masker aan te brengen. Kies voor formules op basis van hyaluronzuur of glycerine. Deze ingrediënten vullen de opperhuid op en geven je direct een fris gevoel. Gebruik één of twee keer per week een hydraterend gezichtsmasker om de huid intensief te hydrateren gedurende de week.

De gevoelige huid hydrateren voor meer comfort

Je kunt een gevoelige huid meestal herkennen aan symptomen als een trekkerige, jeukende, rode en soms prikkende huid. Een gevoelige huid heeft meestal last van een verzwakte barrièrefunctie. Een gevoelige huid is echter geen huidtype, het is meer een toestand waardoor de huid erg vatbaar is voor externe agressies. De huid is minder goed in staat om vocht vast te houden, waardoor je last krijgt van een droge huid. Om vochtverlies tegen te gaan is het erg belangrijk dat jij je huid voorziet van de nodige mineralen en voldoende water drinkt. Je kunt het mineraliserend thermaal water gebruiken om je gedehydrateerde gezicht te hydrateren en de huidbarrière te versterken. Verder is het belangrijke dat je hypoallergene producten gebruikt, zoals Aqualia Thermal van Vichy. De hydraterende en voedende crèmes van Aqualia Thermal bevatten stoffen die onttrokken zijn uit water. 97% van de stoffen die gebruikt worden in de crème van Aqualia Thermal zijn van natuurlijke oorsprong, waardoor ze zeer geschikt zijn voor de gevoelige huid.

Het hydrateren van de huid en anti-aging

Anti-aging producten richten zich steeds meer op het hydrateren van de huid. Een zwakke huidbarrière wordt vaak in verband gebracht met verschillende huidproblemen [3] en kan zelfs resulteren in vroege huidveroudering [4]. Als het collageen in je huid afneemt en je huid minder elastisch wordt beginnen fijne lijntjes en rimpels zich te tonen. Door een gebrek aan water is de huid niet in staat om zich te herstellen, maar met een goede hydratatie van je huid kan je dit voorkomen [5]. Tijdens verschillende tests is gebleken dat Aqualia Thermal de hydratatie van de huid kan bevorderen en de huid zodoende kan beschermen tegen externe factoren [3].

5 tips voor het hydrateren van de huid


1. Elke dag na het douchen
Droog na het douchen of baden je huid niet helemaal af, maar breng je Ideal Body lichaamsverzorging aan als je huid nog een beetje vochtig is. Zo zal je huid de hydraterende werkstoffen nog beter opnemen. Vergeet ook niet om je gezicht te hydrateren met het thermaal water of Minéral 89.

2. Als bescherming tegen externe agressies
Een hydraterende verzorging is één van de beste manieren om de langetermijneffecten van huidveroudering tegen te gaan, zoals verslapping van de huid en verlies van elasticiteit.
Verwen je huid met het serum van Aqualia Thermal om de vochtcirculatie in de huidcellen te verbeteren. Om je huid beter te beschermen tegen UV-stralen kan je gebruik maken van Aqualia Thermal UV.

4. Na het sporten om de huid te verstevigen
Als je spieren na stevig sporten gevoelig zijn en je denkt dat je last krijgt van spierpijn, masseer je lichaam dan eens met een vloeibare bodymilk van Ideal Body. Gebruik Mineral 89 of de lichte crème van Aqualia Thermal om je gezicht te voorzien van de nodige mineralen die je tijdens het sporten hebt verloren, denk er ook aan om voldoende water te drinken om de vochtbalans op peil te houden.

5. Als masker voor een hydraterende boost
Geef je gezicht een hydraterende behandeling met het Verfrissend Mineraal Masker. Perfect om een gevoelige, gedehydrateerde huid te hydrateren, te voeden en te kalmeren.


Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.


1. Johnsen, G. et al, "Estimation of In Vivo Water Content of the Stratum Corneum from Electrical Measurements" (2009) 3: pp. 8–12. [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2729992/]
2. Scientific Opinion on Dietary Reference Values for water (2010), European Food Safety Authority (EFSA)
3. Palma, L. et al, "Dietary water affects human skin hydration and biomechanics" in Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology 8 (2015) pp. 413-421 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4529263/]
4. Werschler, W.P. et al, "Enhanced Efficacy of a Facial Hydrating Serum in Subjects with Normal or Self-Perceived Dry Skin" in The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatlogy .2 (2011) pp. 51-55 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3050617/]
5. Ganceviciene, R. et al, Skin anti-aging strategies in Dermato Endocrinology 4.3 (2012) pp. 308-319 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583892/]

De oplossing van Vichy

 • Nieuw

  Rehydraterende crème - Rijk

  AQUALIA THERMAL

  Rehydraterende crème - Rijk

  Dagcrème

  Hydrateert een droge huid tot 48 uur lang. Formule voor 97% van natuurlijke oorsprong, met hyaluronzuur.

 • Nieuw

  Rehydraterende Gel-Crème

  AQUALIA THERMAL

  Rehydraterende Gel-Crème

  Dagcrème

  Hydrateert de droge huid tot 48 uur lang. Formule voor 97% van natuurlijke oorsprong, met hyaluronzuur.

 • Nieuw

  Rehydraterend Serum

  AQUALIA THERMAL

  Rehydraterend Serum

  Serum

  Hydrateert een droge huid tot 48 uur lang. Formule voor 97% van natuurlijke oorsprong, met hyaluronzuur.

 • Nachtcrème voor hydratatie - Vichy Aqualia
 • Extrasensitive
 • Meest gelezen

  go to top