getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Ja, je kan hard werken en een perfect uitziende huid hebben

Ja, je kan hard werken en een perfect uitziende huid hebben
  • favoriet

Het beklimmen van de carrièreladder kan soms zijn tol eisen van onze huid. We vroegen dermatoloog Dr. Nina Roos hoe je een druk leven kunt leiden zonder dat je huid hier last van heeft.

Wat zijn de meest voorkomende problemen die gelinkt zijn aan stress op werk?

Te veel tijd doorbrengen op kantoor en er niet voor zorgen dat je ontspant aan het einde van een lange dag is niet alleen slecht voor onze mentale gezondheid, maar kan ook voor huidproblemen zorgen. We vroegen Dr. Nina Roos wat de meest voorkomende stress gerelateerde problemen zijn bij haar drukste klanten.

Volgens Nina kan chronische stress voor onzuiverheden en acne zorgen. Daarnaast kan je teint er grauw en vermoeid van uit gaan zien. Tevens kan langdurige lichtelijk gestrest zijn er voor zorgen dat huidaandoeningen verergeren en zelfs leiden tot veranderingen in je huidtype. Zo kan een droge huid schilferig worden of een vettere huid kan nog meer talg gaan produceren.

Hoe kunnen we voor onze huid zorgen wanneer de werkdruk toeneemt?

Hoewel iedere huid anders reageert op stress en vermoeidheid, geeft Nina aan dat de huid van vrouwen over het algemeen dunner en gevoeliger is dan die van mannen. Daarom zie je bij vrouwen sneller tekenen van vermoeidheid terug op de huid. Het is daarom belangrijk om te anticiperen op stressvolle periodes om te voorkomen dat onze huid in de problemen komt. Wanneer het aankomt op het dagelijks managen van stress raadt Nina aan om dagelijks ademhalingsoefeningen te doen. Wanneer je dit combineert met regelmatige lichaamsbeweging zoals wandelen of joggen, zullen de microcirculatie functies van de huid verbeteren en voor een gezonden gloed zorgen.

Welke huidverzorging zou ik moeten gebruiken om zichtbare tekenen van stress tegen te gaan?

Dr. Nina Roos raadt aan om regelmatig een exfoliërend masker te gebruiken en tevens een dermatoloog te raadplegen wanneer de tekenen van stress op je huid te zien zijn. Vichy heeft een porie zuiverend kleimasker in haar assortiment, maar ook een hydraterend mineraal masker voor een huid die een hydratatieboost kan gebruiken. Nina geeft daarnaast aan dat voorkomen beter is dan genezen. Wacht daarom niet tot het te laat is! In combinatie met regelmatige lichaamsbeweging is het kiezen van de juiste gezichtsverzorgingsproducten je wapen in de strijd tegen zichtbare tekenen van stress. 


Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

  • Porie Zuiverend Klei Masker
  • Gladmakende crème met stralend effect - Vichy Idealia
  • Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia
  • Meest gelezen

    go to top