getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Is gezichtsreiniging met kraanwater goed voor mijn gevoelige huid?

Is gezichtsreiniging met kraanwater goed voor mijn gevoelige huid?
 • favoriet

Sommige dermatologen raden reiniging van het gezicht met kraanwater sterk af, vooral bij een gevoelige huid. Sommigen raden het juist aan. Vichy geeft antwoord.

Luister naar je huid

Dermatoloog Michel Le Maître is van mening dat het reinigen van het gezicht met kraanwater weldoordacht dient te gebeuren. Belangrijk is dat de kwaliteit van de hydrolipide laag, die dienst doet als bescherming aan het huidoppervlak, optimaal blijft. En dat kan maar op 1 manier: door goed te "luisteren" naar de huid. Is jouw huid trekkerig of rood…? Weet dan dat kalk en chloor de huid irriteren. Dat wil echter niet zeggen dat je dan helemaal geen water kunt gebruiken. Koud water dat op de huid wordt aangebracht laat de poriën samentrekken en de huid stralen.

Controleer de hardheid van het water

Voor wie niet in de bergen woont (waar het kraanwater veel zuiverder is), zijn waterontharders het ideale alternatief. Ze ontdoen het harde water van chloor en kalk, dankzij een filtersysteem. Hierdoor vinden de cellen van de opperhuid hun natuurlijke schoonheid terug. Of een waterontharder bij jou nodig is, kun je testen met behulp van teststrookjes die je onder de kraan houdt en de hardheid van het water aangeven.

De reddende behandelingen voor de gevoelige huid

Dermatologen adviseren allemaal om 's morgens en ’s avonds de huid te reinigen, maar dit moet wel op de juiste manier gebeuren. Het spreekt voor zich dat bij een gevoelige huid bij voorkeur producten gebruikt worden die niet met water worden afgespoeld, zoals een micellaire oplossing of een combinatie van reinigingsmelk en een lotion of tonic, om milder te reinigen. Maak de reiniging nog verfijnder met een verneveling van kalmerend thermaal water, om kalkrestjes aan het huidoppervlak op te lossen.
Om oogmake-up te verwijderen, gebruik je een tweefasen lotion, voor de oogleden en de wimpers. Breng een wattenschijfje met oogreiniger aan op de oogleden, trommel er lichtjes op en druk het 10 seconden aan, zodat de make-up goed oplost. Vouw het wattenschijfje dat doordrenkt is met make-upreiniger vervolgens dubbel, om de wimpers heen. Knijp er enkele seconden in. Veeg tot slot met het wattenschijfje naar de buitenhoek van het oog om alle mascararestjes te verwijderen.

Optimale reiniging

Een schone huid heeft alles te maken met regelmatige reiniging en verschillende effectieve handelingen met reinigingsproducten op maat: de reiniging van de ogen, het gezicht, de lippen en de hals.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Mineraliserend Thermaal Water
 • Waterproof oog make-up verwijdering - Vichy Pureté Thermale
 • Micellaire reinigingslotion 3-in-1 - Vichy Pureté Thermale
 • Meest gelezen

  De huid verzorgen na het sporten

  Ontdek Vichy

  De huid verzorgen na het sporten

  Sporten is belangrijk voor een gezonde levensstijl en een stalende huid. Maar wat ook belangrijk is, is dat we na het sporten de mineralen, die ons lichaam verloren heeft, aanvullen. Ontdek wat je naast het sporten kunt doen voor een huid met een stralende gloed

  lees het artikel

  Wat doen mineralen voor de huid?

  Ontdek Vichy

  Wat doen mineralen voor de huid?

  Of je nu een tiener, twintiger of boven de 30 bent, mineralen en spoorelementen spelen een belangrijke rol in de toekomst van onze huid. Lees verder om erachter te komen waarom ze zo belangrijk zijn om onze huid in topconditie te houden.

  lees het artikel

  go to top