getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Kunnen puistjes voorkomen worden?

Kunnen puistjes voorkomen worden?
 • favoriet

Is het mogelijk om puistjes te voorkomen? En zo ja, hoe kun je deze onzuiverheden tot de verleden tijd laten behoren? Vichy vertelt het je.

Een huid vrij van imperfecties wie droomt daar niet van? Helaas zijn puistjes niet alleen voorbehouden aan pubers met gierende hormonen, ook op latere leeftijd kunnen oneffenheden en puistjes voorkomen. Wanneer we een puistje ontdekken  Kan er zeker nog iets aan gedaan worden maar voorkomen is natuurlijk nog beter.

Het probleem aanpakken bij de oorsprong

Een puistje dient aangepakt te worden voordat deze is ontstaan. De plek van de puistjes op uw gezicht geeft al veel weg over de oorzaak.

Voorhoofd en neus

Puistjes op deze zones ontstaan door een overmatige productie van talg. Bepaalde invloeden zoals stress maar ook hormonale pieken zoals de menstruatie cyclus kunnen dit verergeren. Een goede reiniging, passende dagelijkse gezichtsverzorging en regelmatig exfoliëren zijn onmisbare stappen om deze puistjes zoveel mogelijk te voorkomen.

Wangen

In deze zone komen puistjes vaak voor bij een vet huidtype. Bacteriën van een mobiele telefoon kunnen de bacterie groei nog extra stimuleren.

Kin, nek en kaaklijn

Wanneer u puistjes ontdekt op deze plekken heeft dit vaak te maken met hormonale schommelingen. Dit kan bijvoorbeeld komen door de pil, maar ook wanneer u zwanger bent.

De drie ‘geboden’ in het voorkomen van puistjes

Kijkend naar de verschillende oorzaken voor puistjes is het belangrijk om de volgende ‘geboden’ te volgen: - Rust, probeer stress te voorkomen. - Gezond eten, gevarieerde voeding vol van vitaminen. - Goede reiniging en passende dagelijkse gezichtsverzorging, voorkomt voorstoppingen van de poriën.

Puistje niet voorkomen?

Is het u toch niet gelukt een puistje te voorkomen? Lees dan hier wat u wel en niet moet doen wanneer u een puistje hebt. Daarnaast kunt u er voor kiezen Normaderm Hyaluspot tegen puistjes te gebruiken. Hiermee zorgt u er voor dat het puistje binnen 48 uur zichtbaar verdwijnt. 

Last van een onzuivere huid? Lees ook hoe je mee-eters kunt voorkomen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Hyaluspot - tegen puistjes - Vichy Normaderm

  NORMADERM

  Hyaluspot

  Lokale gezichtsverzorging
 • Verzorgende BB-crème voor egale huid - Normaderm BB Clear - Vichy Normaderm
 • Micellaire reinigingslotion - verzorging tegen onzuiverheden voor een gezondere huid - Vichy Normaderm
 • Meest gelezen

  go to top