getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Mythes over een gevoelige huid: feit of fabel?

Mythes over een gevoelige huid: feit of fabel?
  • favoriet


Maak jij je zorgen over jouw gevoelige huid, wees dan gerust, want Vichy kan jou helpen. Om je een duwtje in de richting te geven in jouw huidverzorging, nemen wij een aantal misverstanden door die over een gevoelige huid gaan. Zodat jij feit en fictie kunt onderscheiden.

Veel gestelde vragen over een gevoelige huid


Als je vaak gebruik maakt van cosmetische producten, kan dat dan een gevoelige huid veroorzaken?


FABEL: Het gebruik van make-up en huidverzorgingsproducten die niet passen bij de behoeftes van jouw huid kunnen huidproblemen wel verergeren. Maar als jij veel gebruik maakt van cosmetische producten hoeft dat geen reacties uit te lokken op een gevoelige huid. onderzoek heeft aangetoond dat er geen link is tussen veelvuldig gebruik van cosmetische producten en een gevoelige huid. Oftewel, ga gerust aan de slag met rouge en poeder. maar raak. Maar check wel eerst altijd het etiket op je product.

Kan een gevoelige huid veranderen?

FEIT: De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Dus het is niet verwonderlijk dat de huid behoorlijke veranderingen kan ondergaan tijdens ons leven. Het verouderingsproces is een van de meest zichtbare tekenen dat onze huid verandert, maar dat is niet het enige wat verandert als wij ouder worden. De hormonen in ons lichaam, de hoeveelheid stress en zelfs de plek waar wij wonen kunnen invloed hebben op de gevoeligheid van de huid. Onderzoek toont aan dat meer dan de helft van de vrouwen in hun twintiger jaren last hebben van kenmerken die een gevoelige huid aanduiden, terwijl van de vrouwen in hun zeventiger jaren maar 30% aangeeft hier last van te hebben. Vrouwen met een gevoelige huid geven ook aan dat hun huid gevoeliger is op bepaalde momenten tijdens de menstruatiecyclus.

Is een droge huid vatbaarder voor overgevoeligheid?

FABEL: een droge huid staat bekend om zijn overgevoeligheid. Een groot deel van de vrouwen,  die een droge tot zeer droge huid hebben, geven aan last te hebben van een overgevoelige huid. Maar alle huidtypes kunnen problemen ervaren die wijzen op een fijngevoelige huid. Sterker nog huidgevoeligheid is niet kenmerkend voor een specifiek huidtype. Het heeft allemaal te maken met de fysiologische balans van je huid, een droge of vette huid heeft daar niets mee te maken.

Is een allergische huid hetzelfde als een gevoelige huid?

FABEL: Het is natuurlijk zo dat hypoallergene verzorgingsproducten vaak speciaal zijn ontwikkeld voor een gevoelige huid. Daardoor zijn deze producten vaak geschikt voor mensen met een huid die gevoelig is voor ontstekingen of allergische reacties. Vichy Aqualia Extrasensitive’’s is een hypoallergene formule. Daarnaast kunnen allergische reacties optreden bij zowel een gevoelige als een niet-gevoelige huid. Kijk dus altijd goed op het etiket en als jij vermoedt dat je huid allergisch reageert op een van de ingrediënten, overweeg dan om een allergietest te doen of je huisarts te raadplegen voor advies.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] *C.M. Willis et al. Sensitive skin: an epidemiological study. Brit. Journ. of Dermatol. 145 : 258-263 (2001)
[2] *O. de Lacharrière et al. Sensitive skin – a neurological perspective. (Poster)

De oplossing van Vichy

  • Extrasensitive
  • Corrigerende foundation Dermablend
  • Meest gelezen

    go to top