getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Paddenstoelen en huidveroudering: Hoe champignons onze huid jong helpen houden

Paddenstoelen en huidveroudering: Hoe champignons onze huid jong helpen houden
  • favoriet

Ze zijn misschien klein, maar ze zijn zeker fijn! Paddenstoelen zijn rijk aan antioxidanten en bevatten Vitamine D. Hierdoor dragen ze bij aan een vollere haardos, mooie huid en nagels. Met andere woorden: er is geen excuus om ze niet aan je dieet toe te voegen. We vroegen dermatoloog Nina Roos en voedingsexpert Raphaël Gruman waarom dit type voedsel zo belangrijk is voor het hebben en houden van een gezonde huid.

Blauwe bessen zijn lang niet het enige soort voedsel dat rijk is aan antioxidanten, paddenstoelen zitten ook boordevol met deze krachtige bestanddelen. Ze helpen onze cellen beschermen tegen vrije radicalen en remmen het oxidatieproces van het weefsel onder onze huid af. Het resultaat? Een stevigere, jonger uitziende huid die meer bestand is tegen stoffen van buitenaf.

Dermatoloog Nina Roos legt uit dat Vitamine D in paddenstoelen bijdraagt aan de heropbouw van de cellen in ons haar, huid en nagels. Om deze reden is het juist belangrijk om ze toe te voegen aan een uitgebalanceerd dieet. Onderstaande combinaties zijn er om je te inspireren, maar mocht je nog niet helemaal toe zijn aan het ‘raw food’ concept, dan adviseert Nina om eieren, melk en vis te gebruiken om tot eenzelfde vitamine D level te komen.

Mocht je je natuurlijke glow weer terug op je gezicht willen toveren, dan is een omelet met paddenstoelen de ideale en snelle manier om dit voor elkaar te krijgen. Met name Shiitake paddenstoelen, Cantharellen en de minder bekende Maitake paddenstoel (Eikhaas) zijn rijk aan Vitamine D. Minimale inspanning, maximaal voordeel – wij houden ervan!

Rauwe paddenstoelen: geloof ons, dit is een goed idee

Als één van de meest veelzijdige ingrediënten van moeder natuur kan de paddenstoel aan bijna elk recept worden toegevoegd: van biefstuk tot roerbakgerechten en omeletten. We weten al dat ze heerlijk smaken als we ze bakken, met name Portobello paddenstoelen, maar heb je er ooit over nagedacht om ze gewoon rauw te eten? Oordeel niet te snel, volgens de experts is een ideale manier om de vitamine D binnen te krijgen: rauwe paddenstoelen in combinatie met een groene salade en bijpassende dressing. Voedingsdeskundige Raphäel Gruman adviseert om de paddenstoelen te snijden net voordat je ze toevoegt aan je salade. Op deze manier worden de vitamines voor het grootste gedeelte behouden. Raphäel legt uit dat naast dat paddenstoelen een goede bron voor Vitamine D zijn, je ze het beste kan combineren met ingrediënten die rijk zijn aan vetten. Op deze manier haal je de hoogste voedingswaarde uit de paddenstoel.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

  • Lichte fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.
  • Meest gelezen

    go to top