getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Gezichtsmaskers en het reinigen van de poriën

Gezichtsmaskers en het reinigen van de poriën
  • favoriet

Als je last hebt van een vette huid die wel behoefte heeft aan een goede verzorging, wat is er dan beter dan een goed gezichtsmasker. Lees hier over het meest voorkomende gezichtsmasker en ontdek hoe jij met behulp van een porie zuiverend kleimasker verstopte poriën kunt verzorgen en puistjes en onzuiverheden kunt voorkomen.

De fijnste maskers

Hydraterende maskers

Als je huid droog of schilferig is, dan zou je voor een hydraterend masker moeten gaan. Veel hydraterende gezichtsmaskers, zoals Vichy’s verfrissend mineraal masker, bevatten hydraterende ingrediënten die de huid helpen om water vast te houden, zoals glycerine en hyaluronzuur. Hoe breng je dit masker aan? Breng het aan terwijl je met je vingers op je voorhoofd, wangen en kin tikt om de hoeveelheid essentiële mineralen in je huid aan te vullen. Laat dit gezichtsmasker 5-10 minuten zitten en masseer het vervolgens in. Het is niet nodig om dit masker af te spoelen.

Exfoliërende maskers

Heb je veel last van stress, vermoeidheid of een slechte bloedcirculatie? Dat kan ervoor zorgen dat jouw teint er nogal futloos of grauw uit kan zien. Hiervoor raden we een exfoliërend gezichtsmasker aan. Hiermee kan je de teint van je huid verhelderen. Vichy’s exfoliërend mineraal masker combineert in haar formule twee exfoliërende ingrediënten om dode huidcellen te verwijderen. Dit product bevat vulkanisch gesteente en AHA (Alfahydroxyzuren), een fruitzuur die bekend staat om eigenschappen om dode huidcellen te verwijderen en de huid te reinigen. Uit een onderzoek van Vichy blijkt dat 81% van de deelnemers merken dat hun huid meer straalt na het product te gebruiken[1] . Laat een mineraal masker ongeveer 5 minuten intrekken voordat je het product met draaiende beweging in masseert. Spoel het masker daarna af. Vergeet trouwens niet het gezicht te reinigen voordat je aan je huidverzorgingsroutine begint!

Zuiverend detox masker

Zoek je een masker dat kan helpen om je verstopte poriën te reinigen? Geen probleem, zelfs als je weinig tijd hebt kan jij je gezicht reinigen en onzuiverheden, zoals mee-eters, helpen voorkomen. Een zuiverend gezichtsmasker is ideaal voor mensen met een wat vettere, olieachtige huid. Deze gezichtsmaskers bevatten klei, dat onzuiverheden helpt verminderen en overtollig talg absorbeert. De vette huid is goed te reinigen met een kleimasker, maar laat de klei niet volledig uitdrogen, omdat dit kan leiden tot een droge huid. Heb jij het idee dat je huid na een kleimasker wel wat vocht kan gebruiken, geef je huid dan een boost met een hydraterend gezichtsmasker. Het Porie Zuiverend Kleimasker heeft verzachtende ingrediënten zoals Aloë Vera en Allantoïne, waardoor het geschikt is voor een gevoelige huid.

Hoe werkt een kleimasker?

Kleimaskers, gebaseerd op natuurlijke ingrediënten, worden al eeuwen lang gebruikt om de overtollige productie van olie in de huid tegen te gaan. De huid met neiging tot onzuiverheden wordt verzacht en geeft jou een stralende, zachte huid. Kleimaskers verminderen onzuiverheden, zoals mee-eters, overtollig talg en puistjes. Veel gebruikte kleisoorten zijn Bentoniet en Kaolien, waarvan de eerste bekend staat om zijn eigenschap om ontstekingen te verminderen[1]. Vichy’s Porie Zuiverend Kleimasker bevat beide soorten klei, waardoor het goed in staat is om de huid te reinigen en de overtollige productie van olie in de huid te absorberen, ook voor een gevoelige huid. De crème-achtige textuur reinigt poriën, waardoor je een fris gevoel en een stralende teint over houdt.

Hoe moet je een kleimasker gebruiken?

Het is belangrijk om eerst je huid te reinigen voordat je het kleimasker aanbrengt. Concentreer je op de T-zone als jij het kleimasker aanbrengt, want het voorhoofd, de kin, en de wangen zijn de voornaamste plekken waar puistjes en mee-eters kunnen ontstaan. Als je het idee hebt dat je wangen een andere soort verzorging nodig hebben, probeer dan eens te multi-masken zodat je een speciaal gezichtsmasker hebt dat helemaal is aangepast aan jouw behoeftes.

Ook belangrijk, laat je masker niet volledig uitdrogen. Laat het 5 tot 10 minuten zitten om voor een optimaal effect. Zodra je voelt dat het masker begint te krimpen of uit te drogen, is het tijd om je masker af te spoelen. Laat je het masker te lang zitten, dan kan de huid uitdrogen. Met Vichy’s Porie Zuiverend Kleimasker kan je gezicht genieten van een intense zuivering van de poriën zonder een droog of gedehydrateerd gevoel.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

  • Exfoliërend Masker
  • Porie Zuiverend Klei Masker
  • Verfrissend Mineraal Masker
  • Meest gelezen

    go to top