OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Rimpels op het voorhoofd voorkomen

  • favoriet

Naast hormonale veranderingen en erfelijkheid is er een aantal externe factoren die invloed hebben op de rimpels op je voorhoofd. Ontdek het met Vichy.

Rimpels op het voorhoofd voorkomen

Rimpels: vroeg of laat krijgt iedereen er in mindere of meerdere mate mee te maken. Of het nu fijne lijntjes zijn of diepe groeven, rimpels zijn een bijkomstigheid van het huidverouderingsproces. Hierin maken we onderscheid in de chronologische huidveroudering (de rimpels) en hormonale huidveroudering beïnvloed door een hormonale disbalans (dunnere en slappere huid).

Gedragshuidveroudering

Echter zijn er naast huidveroudering nog een aantal externe oorzaken voor deze fijne lijntjes en diepe groeven. Dit noemen we ook wel gedragshuidveroudering. Hierbij gaat het om huidveroudering die beïnvloed wordt door ons gedrag zoals slechte eetgewoonte. Lees hieronder hoe je rimpels op het voorhoofd kunt voorkomen met de volgende vijf DIY Tips:

De vijf tips om rimpels op het voorhoofd te voorkomen

1.Let op je gezichtsuitdrukking
Wanneer je je wenkbrauwen optrekt span je de spieren in uw voorhoofd aan. Hoe vaker en langer je dit doet hoe groter de kans is dat hier rimpels in het voorhoofd ontstaan. Het veelvuldig gebruiken van een smartphone of computer draagt hier ook aan bij doordat we onze voorhoofdspieren aanspannen tijdens het turen op het scherm. Probeer daarom elke 20 minuten weg te kijken van het scherm en je gezicht te ontspannen.

2.Rook niet
Nicotine in sigaretten zorgt voor uitdroging van uw huid. Daarnaast worden de bloedvaten vernauwd, wordt het afbreken van zuurstof belemmerd en worden voedingsstoffen niet zo goed opgenomen door de huid wanneer u rookt. Niet alleen voor rimpels op het voorhoofd, maar voor uw volledige huid is roken zeer schadelijk.

3.Zet altijd een zonnebril op
Dat u een dagverzorging met UV-bescherming dient te gebruiken om uw huid te beschermen tegen de schadelijk UVA stralen zal u vast bekend zijn. Maar, de zon kan het krijgen van rimpels tevens versnellen wanneer u geen zonnebril draagt. Het felle licht zorgt er namelijk voor dat u met uw ogen gaat knijpen en fronzen met uw voorhoofd. Een goede zonnebril is dus essentieel.

4.Ontspan
Stress is een belangrijke externe factor voor het krijgen van rimpels. Het stresshormoon cortisol dat vrij komt wanneer u stress ervaart is van invloed op het vochtgehalte van uw huid. Daarnaast wordt het collageen dat de huid elastisch houdt beschadigd. Wanneer dit gecombineerd wordt met veel fronzen en een gestreste blik zal dit het rimpelproces versnellen.

5.Let op je voeding
Voedingsmiddelen die rijk aan suiker zijn kunnen van negatieve invloed zijn op het verouderingsproces van de huid. Gelukkig zijn er ook een heleboel producten die een positieve invloed hebben op het huidverouderingsproces zoals: vis, soja, rauwe of gestoofde groentes, bessen  en vele andere soorten fruit.

Lees hier meer over de aanpak van huidveroudering.
Ontdek hier het volledige assortiment Vichy anti-rimpelcrèmes

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Meest gelezen

Wat is een serum?

Gezicht

Wat is een serum?

Wat is een serum en wat is het verschil met dagcrème? Ontdek waar een serum goed voor is en hoe je het kunt combineren met je crème.

lees het artikel

go to top