NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

Wat is het verschil tussen serum en crème?

Het verschil tussen een serum en crème uitgelegd.

Zie je soms door de bomen het bos ook niet meer in het landschap van gezichtsverzorgingsproducten? Heb je een gezichtscrème of een serum nodig in uw dagelijkse verzorging? Of juist allebei? En wat zijn de verschillen tussen deze twee producten voor uw huid? Vichy heeft het antwoord op je vragen!

Wat is een gezichtscrème?

Het gebruik van een gezichtscrème is noodzakelijk in het dagelijks verzorgen en hydrateren van je huid. Je kunt hierbij onderscheid maken in een dag- en een nachtcrème. Met een dagcrème bescherm je gedurende de dag je huid tegen schadelijke invloeden zoals wind, luchtvervuiling en de zon. Een nachtcrème is vaak wat rijker en voedt je huid intensief en diep terwijl je aan het slapen bent. Kortom, een dag- en nachtcrème zijn onmisbaar in je dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine. Bij een dag- of nachtcrème zijn er dan ook nog variaties die inspelen op de behoeften van de huid zoals de aanpak van onzuiverheden, verminderen van fijne lijntjes en rimpels als het verstevigen van de huis.

Wat is een gezichtsserum?

Een serum klinkt ingewikkelder dan dat het is. In feite kan het dezelfde bestandsdelen bevatten als een crème, maar dan op veel geconcentreerdere basis. Daarom is een gezichtsserum vaak kleiner verpakt dan een crème. Je hebt namelijk slechts enkele druppels van het product nodig om je huid te voeden. Daarnaast bevat een serum vaak meer actieve bestandsdelen, om specifieke huidproblemen aan te pakken. Van anti-huidveroudering tot extra hydratie; met een serum kun je je huid geven waar deze op dat moment om vraagt.

Gezichtscrème of een serum?

Nu je weet wat het verschil is, is de volgende vraag natuurlijk welke van de twee het beste bij je past. Een gezichtsserum dient ter aanvulling op je standaard dagelijkse gezichtsverzorging. Je kunt het serum aanbrengen voordat je je dag- of nachtcrème aanbrengt. Zo geef je je huid de extra boost die deze soms nodig heeft.

Aangezien er veel keuze is in serums en gezichtscreme's heeft Vichy een gezichtsverzorgingsdiagnose.
Je kunt natuurlijk ook langsgaan bij de apotheek voor een huidanalyse en advies.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

Advies van Experts

De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

lees het artikel

go to top