OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Segment :

Slecht geslapen? Dit zijn dé oplossingen voor donkere kringen en wallen

 • favoriet

Net een nachtje doorgehaald of naar het plafond liggen staren (hallo, insomnia) en het effect staart je nu aan in de spiegel? Met andere woorden: je hebt twee halve maantjes onder de ogen in een blauw-paarse of juist meer beige-achtige tint. Of, wie weet, zien de oogcontouren er vooral dik en gezwollen uit. Het is een feit dat de huid onder de ogen zeer kwetsbaar is – de huid rondom de ogen is namelijk drie tot vijf keer dunner dan in de rest van het gezicht. Daarnaast bewegen onze oogleden voortdurend: we knipperen zomaar 10.000 keer per dag. Ja, je ogen hebben het er maar druk mee. Door deze factoren kunnen  expressie-, droogte- of vermoeidheidsrimpeltjes verschijnen. Tevens veranderen met de jaren de textuur en de kleur van de huid. Het licht wordt vervolgens minder goed weerkaatst door de huid, met meer zichtbare wallen en kringen als gevolg. Hierdoor wordt de blik somberder. Maar om het van een zonnigere kant te bekijken: hier bestaan oplossingen voor! Lees je mee?

Wat veroorzaakt donkere kringen?

De ene donkere kring is de andere niet. Zo vallen er twee verschillende donkere kringen te onderscheiden, namelijk:

- Vasculaire kringen: blauw, soms paarsachtig van kleur;
- Pigmentkringen: beige, bruin of donkerbruin van kleur, afhankelijk van de huidskleur.

Zie je zowel blauw- als bruintinten? Een combinatie van de twee is inderdaad ook mogelijk. Doorgaans komen vasculaire kringen vaker voor bij een lichte huid, terwijl pigmentkringen eerder zichtbaar zijn bij een donkere huid. Etnische en erfelijke factoren spelen bovendien ook een rol bij kringen, maar daar is nog niet alles mee gedaan. Laten we eens naar de voornaamste oorzaken kijken: vermoeidheid ligt vaak ten grondslag aan vasculaire kringen. Vooral in de vroege ochtend duiken ze daarom vaker op. Na het ontwaken kunnen bloedvaten namelijk verwijden en daarnaast kan er oedeemvorming optreden. Oedeemvorming, dat resulteert in zwellingen ofwel gezwollen ogen, leidt tot de gevreesde wallen onder de ogen. Met de jaren verergeren deze verschijnselen helaas. Dit komt doordat de microcirculatie afneemt, waardoor er zich een teveel aan vocht kan ophopen. En daar zijn ze weer: wallen en kringen. Verder bevindt zich onder het oog een kleine vetmassa met vezelwanden die in de loop der jaren verslappen. In combinatie met kringen onder de ogen is het verhaal compleet: permanent donkere zones - een schaduwkant die je natuurlijk liever vermijdt. Tijd om naar de oplossingen te kijken!

Kies de juiste oogverzorging bij wallen en kringen

Natuurlijk zijn gerichte verzorgingsproducten tegen donkere kringen en wallen hier op zijn plaats. Wij tippen: de nieuwe Minéral 89 Ogen, voor het revitaliseren en versterken van de oogcontouren. Nu al een bestseller! Wat zo bijzonder is aan Minéral 89 is dat het verrijkt is met het mineraliserend Thermaal Water uit de natuurlijke vulkanische bronnen van Vichy. Met maar liefst 89% (vandaar de naam) heeft dit product de hoogste concentratie Mineraliserend Thermaal Water van alle Vichy-producten. Het is een heerlijk aangename booster voor de ogen, met een frisse gel-achtige textuur. Naast mineraliserend thermaal water bevat Minéral 89 Ogen pure caffeïne, dat bekend staat om zijn werking tegen vermoeidheidstekenen. Verder is dit product verrijkt met hyaluronzuur: deze populaire werkstof vult de huid direct op en hydrateert deze. Dit is wat je van Minéral 89 Ogen kunt verwachten:

- Vermindert donkere kringen;
- De oogzone wordt gehydrateerd en lijkt voller – tot 24 uur lang*;
- Het versterkt de huidbarrière-functie (zodat agressies van buitenaf geen kans krijgen);
- Wallen ogen zichtbaar minder**

Tip: gezichtsmassage voor de huid rondom de ogen

Ooit gehoord van digipunctuur? Breng het gewenste oogproduct aan met subtiele bewegingen en druk. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd, gehydrateerd en gekalmeerd. En zie daar: weer een frisse, uitgeruste blik! Zie zo’n gezichtsmassage als een extra oppepper, om de oogcontouren te vormen en te stimuleren. Het doel van een dergelijke gezichtsmassage? Het bevorderen van de microcirculatie rondom de ogen. Digipunctuur verbetert de doorbloeding, waardoor vastzittend vocht aanzienlijk vermindert. Wil je je graag verder verdiepen in digipunctuur? Kijk dan hier.

Tip: zorgvuldige reiniging van oogmake-up

We hebben het al genoemd: de huid rondom de ogen is kwetsbaarder dan in de rest van het gezicht. Daarom is het – zeker in het geval van donkere kringen en wallen – van belang om de huid rondom de ogen voorzichtig te reinigen. Let op, niet hard wrijven! Dit irriteert de ogen namelijk, waardoor een vermoeide blik ontstaat. Hierbij tips om make-up op een optimale manier te verwijderen:

Stap 1: Doordrenk een watje met oogmake-up reiniger voor een gevoelige huid;
Stap 2: Plaats dit op het ooglid alsook de wenkbrauwen en dep zachtjes over de zone;
Stap 3: Vouw het watje dubbel op de wimperrij, waar je opnieuw drukt om de mascara op te laten lossen;
Stap 4: Breng desgewenst een verkoelend en verzachtend oogproduct aan, zoals Minéral 89 Ogen;
Stap 5: Drink zowel overdag als ’s avonds veel water voor hydratatie en een goede doorbloeding van de huid.

Voor je het weet voel je je weer als vanouds en ga jij de dag met een frissere blik tegemoet!

*Klinische test, 24 vrouwen
**zelfevaluatie, 30 vrouwen na 1 week

De oplossing van Vichy

 • Minéral 89 Ogen: Revitaliseert  en versterkt de oogcontouren

  MINÉRAL 89

  Minéral 89 Ogen: Revitaliseert en versterkt de oogcontouren

  Oogcontour crème

  Jouw dagelijkse versterking voor een frissere blik.

 • go to top