OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Segment :

De strijd tegen wallen en donkere kringen

 • favoriet

Een vermoeide blik, donkere kringen, wallen en rimpels onder de ogen… Is er een manier om die ideale oogopslag, met een jeugdige en vitale uitstraling terug te krijgen?

Wat zijn donkere kringen?

Over het algemeen is er onderscheid tussen twee soorten donkere kringen. De eerste soort worden vasculaire kringen genoemd en zijn blauwig en soms paarsachtig. De tweede zijn pigmentkringen en hebben eerder een beige, bruine of donkerbruine kleur, afhankelijk van de huidskleur. Soms is het ook een combinatie van de twee. Over het algemeen zijn vasculaire kringen zichtbaar op de lichte huid terwijl pigmentkringen voorkomen bij de donkerdere huid. Etnische en erfelijke factoren spelen een rol waar we geen invloed op hebben. Maar bij vasculaire kringen speelt tevens vermoeidheid een belangrijke rol. 's Morgens is er ook vaak sprake van verwijding van de bloedvaten en oedeemvorming, hetgeen tot iets anders vervelends leidt, namelijk wallen onder de ogen. Met de jaren nemen deze verschijnselen toe. De microcirculatie verslechtert en het teveel aan vocht hoopt zich op. Daardoor worden kringen duidelijker zichtbaar. Onder het oog bevindt zich een kleine vetmassa met vezelwanden die in de loop der jaren verslappen. Dit in combinatie met de kringen onder de ogen, zorgt voor permanente donkere zones. Een oplossing is het aanbrengen van verzorgingsproducten die speciaal bedoeld zijn voor de oogcontour.

Hoe ontstaat die vermoeide blik?

De ogen hebben het zwaar te verduren. Onze oogleden bewegen voortdurend - we knipperen 10.000 keer per dag. Ook wrijven we vaak in onze ogen. De huid rond de ogen wordt daardoor op deze plek dunner, rekbaarder en slapper dan op andere plekken, » legt Pascale Mora uit. Door al deze factoren verschijnen expressie-, droogte- of vermoeidheidsrimpels. De textuur en de kleur van de huid veranderen en wallen en donkere kringen verschijnen. Het gezicht weerkaatst het licht minder goed waardoor de blik somber wordt.

Oogmake-up verwijderen? Niet wrijven!

Door te hard wrijven, irriteer je de ogen waardoor een vermoeide blik ontstaat. Annic Lefol-Malosse vertelt hoe make-up op een optimale manier verwijderd kan worden door zo min mogelijk te wrijven zodat de zeer kwetsbare zone niet beschadigd raakt.

 • Doordrenk een watje met oogmake-upreiniger.
 • Plaats dit op het ooglid en de wenkbrauwen en dep zachtjes over de zone.
 • Vouw het watje dubbel op de wimperrij, waar je opnieuw drukt om de mascara op te laten lossen.

Kies de juiste oogverzorging

Idealiter gebruik je een verzorgingsproduct tegen donkere kringen en wallen dat zowel op de textuur als op de kleur en het licht van de oogcontour inwerkt. Pascale Mora vertelt op welke ingrediënten je moet letten:

•  Vitamine Cg (een derivaat van vitamine C) bekend om het gladstrijken van rimpels.
•  Een combinatie van pigmentverminderende en circulatieverbeterende werkstoffen beperkt het verschijnen van wallen en donkere kringen.
•  Cafeïne werkt vochtafdrijvend voor wallen en vermindert de donkere zones.

Zachte, flexibele siliconen applicators zijn ideaal voor deze probleemzone. Ze werken nauwkeuriger dan vingers en voorkomen dat de kwetsbare oogcontour geïrriteerd raakt. En als het verzorgingsproduct ook nog eens corrigerende pigmenten en parelmoeren bevat voor een direct stralend effect, komt de ideale oogopslag in zicht!

Bestrijd wallen en donkere kringen met een gezichtsmassage

Als je last hebt van wallen, gezwollen ogen of rode oogleden, dan kan dat aan verschillende factoren liggen, bijvoorbeeld aan onze genen, levensstijl of simpelweg de structuur van je gezicht. Echter betekent dat niet dat jij je eigen oogcontouren geen boost kunt geven. Je kunt een massage goed gebruiken om de oogcontouren te vormen en stimuleren. Dit gevoelige deel van je huid is erg snel gezwollen, dat komt met name omdat deze huid erg elastisch is, maar ook een stuk dunner dan de rest van het gezicht. Het doel van een gezichtsmassage is om de microcirculatie rondom de ogen te bevorderen. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, de aderen stromen beter door en vastzittend vocht vermindert, wat de boosdoener is als je ‘s ochtends wakker wordt met dikke ogen.

Kies het juiste product en breng het correct aan

De juiste ingrediënten zijn voor gezichtsverzorging essentieel bij het kiezen voor een geschikte oogcrème, maar de textuur van je product is zeker zo belangrijk. Als jij je ogen een beetje extra aandacht wilt geven, probeer dan een crème met een gel-achtige of vloeibare textuur om te voorkomen dat je aan de oogcontouren gaat trekken. Smeer een beetje meer van de oogcrème op dan gewoonlijk, zodat je massage bewegingen zo vloeiend mogelijk zijn.

Oogcontourverzorging aanbrengen voor snellere resultaten

De huid rondom de ogen is tien keer dunner dan die van de rest van het gezicht. Daarom dient de oogcontour met zorg behandeld te worden met bijvoorbeeld een hydraterende crème speciaal voor deze gevoelige zone. Kies bij voorkeur voor een product met werkstoffen zoals hyaluronzuur dat de huid direct opvult hydrateert, en cafeïne om de microcirculatie te helpen activeren en wallen en opgezwollen oogleden te verminderen. Je kunt dat aanbrengen terwijl je de bewegingen en druk van de digipunctuur uitoefent. De huid wordt gestimuleerd, gehydrateerd en gekalmeerd en je krijgt weer een frisse, minder vermoeide blik.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Gladmakende crème met stralend effect - Vichy Idealia
 • Idealia oogcrème, vermindert wallen en kringen | Vichy
 • Meest gelezen

  Wat is een serum?

  Gezicht

  Wat is een serum?

  Wat is een serum en wat is het verschil met dagcrème? Ontdek waar een serum goed voor is en hoe je het kunt combineren met je crème.

  lees het artikel

  go to top