getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Thermaal water: Ons belangrijkste ingrediënt

Thermaal water: Ons belangrijkste ingrediënt
 • favoriet

Vichy dankt zijn naam aan het thermale water uit het Franse vulkanische gebied de Auvergne. Een van de vele voordelen van het mineraliserend thermaal water van Vichy is dat het de gevoelige huid kan verzachten en versterken. Lees hier wat het voor jouw huid kan betekenen.

Wat is thermaal water?

Thermaal water is puur bronwater dat diep uit de aarde onttrokken wordt. Doordat het zo diep uit de aarde komt, is het niet blootgesteld aan bacteriën en vervuilende stoffen. Daarnaast zit thermaal water vol mineralen, zoals calcium, natrium, ijzer en magnesium. Het thermaal water van Vichy is uniek omdat het zoveel verschillende soorten mineralen bevat.

Het Thermaal water van Vichy heeft duizenden jaren door het vulkanisch gebergte gestroomd in de regio waarin het stadje Vichy ligt. Dit thermaal water wordt van 4000 meter diepte naar boven gehaald en heeft in de tussentijd 15 soorten mineralen uit de verschillende soorten gesteentes onttrokken. Zodra het water aan het oppervlak komt, beschikt het over 5,2 gram mineralen per liter water. Al duizenden jaren zijn de bronnen van Vichy bekend en al vanaf de 18e eeuw komen duizenden mensen naar het kuuroord Vichy-les-Bains. In 1931 richtte dokter Prosper Haller het dermocosmetische merk Vichy op met als doel het verzorgen van de gevoelige huid. In 1996 bracht Vichy haar mineraliserend water voor het eerst uit in een flesje met verstuiver, zodat de consumenten ook buiten Vichy van het water konden genieten. Sinds die tijd is het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy een echte bondgenoot van de huid en vormt het de basis van al onze producten.

Het thermaal water is geschikt voor het hele gezin, zelfs voor degene met het meest gevoelige huidje. Heb jij snel last van de warmte? Spray dan wat thermaal water ter verkoeling en verzachting. Spray het 's ochtends op of gebruik het gedurende de dag, zo houd jij je huid gehydrateerd en beschermd tegen externe agressies. Bovendien kan je het thermaal water ook gebruiken om je make-up te fixeren.


Welke mineralen zitten er in het thermaal water van Vichy

Ook al bestaat het lichaam maar voor 4% uit mineralen[1], ze hebben een grote verantwoordelijkheid als het om onze gezondheid gaat. Omdat wij ze niet zelf aan kunnen maken is het belangrijk dat je voldoende mineralen binnenkrijgt. Naast voeding is thermaal water een ideale bron om mineralen uit te verkrijgen en ervoor te zorgen dat je huid sterker en zichtbaar stralend blijft. Het thermaal water van Vichy bevat verschillende mineralen die allemaal hun eigen functie hebben in het lichaam.

De volgende 15 mineralen zijn belangrijk voor je huid en hebben allemaal hun eigen taken in het lichaam.

 • Waterstofcarbonaat: reguleert de pH-waardes in je lichaam.
 • Borium: heeft genezende eigenschappen.
 • Calcium: beschermt het lichaam en de huid.
 • Ijzer: vervoert zuurstof naar de huidcellen.
 • Fluor en Mangaan: antioxidanten die vrije radicalen bestrijden.
 • Lithium en Strontium: hebben ontstekingsremmende eigenschappen.
 • Magnesium en Silicium: stimuleren de regeneratie van cellen.
 • Fosfor: beïnvloedt de energiestofwisseling.
 • Kalium: helpt bij de hydratatie van de huid.
 • Natrium: reguleert de hydratatie van de huidcellen.
 • Zwavel: heeft ontgiftende eigenschappen.
 • Ammonium: helpt bij het omzetten van aminozuren.

Een gebrek aan mineralen kan bepaalde aandoeningen veroorzaken, zoals atopische dermatitis[2] en psoriasis[3]. De belangrijkste mineralen voor een sterke, gezonde huid zijn calcium, magnesium, lithium, zwavel, mangaan en strontium waterstofcarbonaat. Deze verzachtende en beschermende mineralen raak je echter voor een groot deel kwijt door te zweten, bij het ademhalen en door te vervellen[4]. Deze elementen zijn dus erg belangrijk, maar zijn voor de huid moeilijk uit voeding te verkrijgen. Daarom is het aanbrengen van mineralen met thermaal water of een crème op basis hiervan ideaal.

Wat doet thermaal water voor de huid?

Vichy is een van de meest toonaangevende thermale waters, omdat het veruit de meeste spoorelementen bevat. Bovendien is het bewezen dat het de gevoelige huid kan verzachten en versterken. Het thermaal water van Vichy heeft 3 verschillende eigenschappen waardoor het perfect is voor de gevoelige huid.

Brengt de huid in balans. Het thermaal water helpt de huid om zijn pH waardes te reguleren. Dit is erg belangrijk om de huid beter bestand te maken tegen externe agressies. Versterkt de huid. Het thermaal water heeft de kracht om de huid te versterken. Het vermindert irritaties en ontstekingen, zoals roodheid, jeuk en een trekkerig gevoel.

Herstelt de huid. Thermaal water helpt schade door oxidatieve stress tegen te gaan door vrije radicalen te bestrijden en de huidbarrière te versterken. Test hebben ook aangetoond dat het thermaal water van Vichy in staat is om de celvernieuwing van de huid te stimuleren[5].

Thermaal water kan dus vele voordelen bieden, ook bij een gevoelige huid. Wil jij mineralen toevoegen aan je huidverzorging? Neem dan naast een thermaal water spray een hydraterende crème, zoals Aqualia Thermal, of de booster Minéral 89 om je huid gedurende de dag te hydrateren en te beschermen.

Vichy Mineraliserend Thermaal Water zit in al onze producten. Wil jij dit zelf ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7!

1. William D. McArdle, Frank I. Katch, Victor L. Katch, 'The Nature of Minerals' in Exercise Physiology: Nutrition, Energy, and Human Performance,  Lippincott Williams & Wilkins (US); 1981 2. Wildnauer, R. et al, 'Stratum corneum biomechanical properties. Influence of relative humidity on normal and extracted human stratum corneum' in the Journal of Investigative Dermatology  (1971), pp. 56-72 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/5556501] 3. Juhlin, L. et al, 'Blood glutathione-peroxidase levels in skin diseases: effect of selenium and vitamin E treatment' in Acta Dermato-Venereologica 62.3, (1982) pp. 211-4, [Accessible at: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6179360/] 4. Keen, C.L. 'The Effect of Exercise and Heat on Mineral Metabolism and Requirements' in Nutritional Needs in Hot Environments: Applications for Military Personnel in Field Operations, National Academies Press (US); 1993. 5. Bruneau, F. et al, ' Effect of Vichy Water on Catalase Activity in the Stratum Corneum' in the International Journal of Cosmetic Science 18 (1996) pp. 269-277 [Accessible at: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19245448]

De oplossing van Vichy

 • Mineraliserend Thermaal Water
 • Meest gelezen

  De huid verzorgen na het sporten

  Ontdek Vichy

  De huid verzorgen na het sporten

  Sporten is belangrijk voor een gezonde levensstijl en een stalende huid. Maar wat ook belangrijk is, is dat we na het sporten de mineralen, die ons lichaam verloren heeft, aanvullen. Ontdek wat je naast het sporten kunt doen voor een huid met een stralende gloed

  lees het artikel

  Wat doen mineralen voor de huid?

  Ontdek Vichy

  Wat doen mineralen voor de huid?

  Of je nu een tiener, twintiger of boven de 30 bent, mineralen en spoorelementen spelen een belangrijke rol in de toekomst van onze huid. Lees verder om erachter te komen waarom ze zo belangrijk zijn om onze huid in topconditie te houden.

  lees het artikel

  go to top